Κωνσταντίνα Κούτσιου

Κωνσταντίνα Κούτσιου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κωνσταντίνα Κούτσιου γεννήθηκε στα Γρεβενά.
Τέλειωσε το λύκειο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και αριστούχος της σχολής του «Θεάτρου Τέχνης» Καρόλου Κουν. Παίζει για αρκετά χρόνια στο Θέατρο και την τηλεόραση. Δίδαξε κοινωνιολογία στη μέση εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει, κυρίως, στην επαγγελματική κατάρτιση.
Διηγήματα
Το καλοκαίρι δεν πέρασε (2021), Δρόμων

Το καλοκαίρι δεν πέρασε – Κωνσταντίνα Κούτσιου

Το καλοκαίρι δεν πέρασε


Ιστορίες ανθρώπων που κατάγονται απ’ την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Μακεδονίας, αλλά ζουν στην πρωτεύουσα. Συναντήσεις, επιθυμίες, όνειρα ή λάθος διαδρομές, φέρνουν στη μνήμη των προσώπων αυτών, στιγμές απ’ το παρελθόν τους. H δύναμη της ιδιαίτερης καταγωγής τους , άλλοτε τους ορίζει σαν ανυπάκουη φωνή συνείδησης, άλλοτε τους αποτρέπει από πισωγυρίσματα, και άλλοτε τους εμπνέει να αλλάξουν ζωή.
Ένας ξιπασμένος ταξιτζής, μια εκπαιδεύτρια σε δίλημμα, ένας επιχειρηματίας που ελπίζει, ένας νεαρός που σπάει τα κλισέ του έρωτα, μια καθηγήτρια χωρίς παιδί, μια νοικοκυρά που βρίσκει την αγάπη, μια συνταξιούχος που ακόμα την ψάχνει, μια ηθοποιός που αγγίζει το όνειρο, ένα μοντέλο που ζει μες στην πλάνη, ένα αγόρι διαφορετικό από τ’ άλλα, είναι μερικοί απ’ τους ήρωες των ιστοριών.
Τα πρόσωπα οδηγούνται εντέλει μέσα από ερωτικούς ή άλλους απρόσμενους δρόμους, και μέσα από μια δύσκολη για τη χώρα συγκυρία, στην αποκάλυψη μιας αλήθειας. Της δικής τους.

Διηγήματα, Δρόμων, 2021, 192 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δρόμων