Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος

Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1980.
Από μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για την ανατολική φιλοσοφία και τον εσωτερισμό. Μελέτησε και μελετά τον εσωτερικό Χριστιανισμό και τον Βουδισμό σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Έχει ταξιδέψει στο Θιβέτ, στη Βιρμανία, στην Κίνα, στο Νεπάλ και την Ινδία, βιώνοντας από κοντά τους ιερούς τόπους στους οποίους γεννήθηκε η ανατολική φιλοσοφία. Tα ταξίδια αυτά τον βοήθησαν να κατανοήσει σε βιωματικό επίπεδο τη θεωρητική γνώση και μελέτη των προηγούμενων ετών. Μετά από τριετείς σπουδές στο Tibetan Medicine Education Center, με καθηγητή τον Prof. Pasang Yonten Arya, κατέχει τον τίτλο του Amchi-Naturopath της Παραδοσιακής Θιβετανικής Ιατρικής, με δικαιοδοσία να ασκεί την Θιβετανική Ιατρική και να διδάσκει. Είναι, επίσης, πιστοποιημένος Yoga Instructor (RYT 500+) στην παραδοσιακή Hatha και Raja Yoga από το Yoga Alliance USA και το Yoga Alliance International India.
Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο Tan – The Balance Method στον βελονισμό, στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, καθώς και στον Αισθητικό Βελονισμό από το Oriental Medicine Training Center. Επίσης, έχει κάνει τη δεκαήμερη απομόνωση Vipassana στο Dhamma Atala της Ιταλίας. Σε ένα από τα ταξίδια του στην Ασία, γνώρισε τη θεραπευτική δύναμη του Reiki και μετά από πολυετή πρακτική, κατέχει τον τίτλο του Reiki Master Teacher της παράδοσης Usui Reiki Ryoho.
Έχει ιδρύσει το Yoga Healing Center στον Πειραιά, όπου και διαμένει, εφαρμόζοντας τις θεραπευτικές του γνώσεις από τη Θιβετανική Ιατρική σε όσους τις έχουν ανάγκη, διδάσκει γιόγκα και συγγράφει βιβλία με επίκεντρο τη θεραπεία του νου και του σώματος.
Δοκίμια-Μελέτες-Ερμηνεία και κριτική-Φιλοσοφία-Θρησκεία-Υγεία-Θεραπείες
Συμβουλές υγείας: Από τη θιβετανική παράδοση (2018), Δαιδάλεος
Τo Καθρέφτισμα της Λίμνης (2019), Δαιδάλεος
Το Μυστικό του Χρυσού Λουλουδιού (2022), Δαιδάλεος
Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού (2022), Δαιδάλεος

Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού – Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος

Το ΤραγούδιΜια Μεταφυσική Ερμηνεία στους
Συμβολισμούς του Ποιήματος


«Μάνα με τους εννιά σου γιους
και με τη μια σου κόρη…»
Ένα από τα παλαιότερα και πλέον διαδεδομένα δημοτικά τραγούδια μας είναι αυτό του Νεκρού Αδελφού. Πρόκειται για την υπερφυσική ιστορία ενός νεκρού που οι κατάρες της μάνας του τον σηκώνουν από τον τάφο για την εκπλήρωση ενός όρκου.
Το τραγούδι γράφτηκε πριν τον 9ο αιώνα μ.Χ. στη Μικρά Ασία και περιλαμβάνει στοιχεία απευθείας από την αρχαία μυθολογία. Σε παραλλαγές το συναντάμε σ’ όλα τα Βαλκάνια, ενώ μέχρι και σήμερα, έχει εμπνεύσει μεγάλους λογοτέχνες και τραγουδιστές, καθώς τα θέματά του αποτελούν διαχρονικά ερωτήματα της ανθρωπότητας, όπως είναι η έννοια του δικαίου, η δύναμη της ψυχής, ο θάνατος και το επέκεινα.
Σκοπός της μελέτης αυτής είναι να εμβαθύνει στους στίχους όχι με φιλολογικό τρόπο, αλλά εντοπίζοντας εκείνες τις εσωτερικές διδασκαλίες που κρύβουν οι συμβολισμοί του κειμένου. Γίνεται έτσι μια φιλοσοφική ανάγνωση που αναδεικνύει τη μεταμορφωτική δύναμη των μύθων, τον νόμο του αιτίου και του αιτιατού, την ελευθερία της βούλησης, τη μεταφυσική της αριθμοσοφίας κ.ά.
Το τραγούδι πλαισιώνεται από μοναδική εικονογράφηση η οποία μας βοηθά να ταξιδέψουμε νοερά στον μαγικό χωροχρόνο του κειμένου, έτσι ώστε να γνωρίσουμε βαθύτερα τους χαρακτήρες και τα όσα μυστικά μας αφηγούνται.

Ποίηση-Ερμηνεία και κριτική, Δαιδάλεος, 2022, 108 σελ.

Το Μυστικό του Χρυσού Λουλουδιού – Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος

Το μυστικόΗ Πρακτική Αλχημεία
των Αθανάτων της Ανατολής

Η Πλήρης Μετάφραση του
Αρχαίου Κινεζικού Κειμένου


Το Μυστικό του Χρυσού Λουλουδιού είναι παγκοσμίως το πιο γνωστό βιβλίο πρακτικής αλχημείας της Κινεζικής παράδοσης.

Στη Δύση έφτασε το 1929 μέσα από τη μετάφραση του Richard Wilhelm, το οποίο και προλόγισε ο μεγάλος ψυχαναλυτής Καρλ Γιουνγκ. Η έκδοση αυτή, όμως, δεν είναι πλήρης – και σύμφωνα με σύγχρονους ερευνητές είναι σε ορισμένα σημεία εσφαλμένη.

Το παρόν έργο αποτελεί συγκριτική μετάφραση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν απευθείας διαφορετικές εκδοχές του πρωτότυπου κειμένου, οπότε και η παρούσα έκδοση είναι, θα τολμούσαμε να πούμε, η πρώτη ορθή και ολοκληρωμένη για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Το Μυστικό του Χρυσού Λουλουδιού είναι ένα βιβλίο αλχημείας από την Κίνα, βγαλμένο μέσα από την αρχαία σοφία του Βουδισμού και του Ταοϊσμού. Αρχικά, η γνώση αυτή, ήταν απόκρυφη ώσπου δόθηκε μυστικιστικά σε ταοϊστές ασκούμενους από τον μεγάλο Δάσκαλο Λου Ντόνγκμπιν (ένας από τους Οχτώ Αθάνατους της κινέζικης μυθολογίας).

Το Μυστικό του Χρυσού Λουλουδιού είναι ένας πρακτικός οδηγός μεταστοιχείωσης του ίδιου μας του εαυτού. Μέσα από ασκήσεις για την αύξηση της επίγνωσης και της Ροής του Εσωτερικού Φωτός μετατρέπουμε το γήινο σε ουράνιο. Την ύλη σε πνεύμα. Το «μυστικό» μας δίνει τον τρόπο μέσα από τον οποίο μπορούμε να αλλάξουμε ριζικά τη ζωή μας, ανθίζοντας εκ νέου με ουσία και νόημα.

Φιλοσοφία, Θρησκεία, Δαιδάλεος, 2022, 128 σελ.

Τo Καθρέφτισμα της Λίμνης – Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος

Τo ΚαθρέφτισμαΠρακτική Διάγνωση μέσω των Ούρων
απο τη Σοφία της Παραδοσιακής
Θιβετανικής Ιατρικής


Το “Καθρέφτισμα της Λίμνης” είναι ένα βιβλίο, το οποίο μεταφέρει ένα μικρό, αλλά σπουδαίο κομμάτι της αρχαίας παραδοσιακής Θιβετανικής Ιατρικής στη σύγχρονη εποχή. Η διάγνωση μέσω των ούρων είναι μία από τις σημαντικότερες μεθόδους διάγνωσης αυτού του υπέροχου ολιστικού συστήματος υγείας. Αναλύεται με απλό και κατανοητό τρόπο, πλην, όμως, με μεγάλη λεπτομέρεια και πιστότητα στην αρχαία παράδοση, προκειμένου να είναι χρήσιμη και πλήρως εφαρμόσιμη, όχι μόνο από επαγγελματίες θεραπευτές, οι οποίοι επιθυμούν να αυξήσουν το εύρος γνώσης τους, αλλά και από ανθρώπους που απλώς αγαπούν τον εαυτό τους και θέλουν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν την κατάσταση της υγείας τους.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα πλήρες εγχειρίδιο της “τέχνης” της διάγνωσης μέσω των ούρων με πρακτικές τεχνικές, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό γενικών διαταραχών, την εκτίμηση της κατάστασης λειτουργίας των ζωτικών οργάνων, τον προσδιορισμό της φύσης κάποιας ασθένειας, τον έλεγχο καταλληλότητας θεραπευτικών σκευασμάτων, ακόμα και τη διάγνωση της ψυχολογικής αιτίας πίσω από κάποια πάθηση!

Έτσι, το βιβλίο αυτό είναι ένα πολύτιμο βοήθημα στην προσπάθεια επίτευξης μιας ζωής γεμάτης αρμονία και ευτυχία.

Θεραπείες, Δαιδάλεος, 2019, 130 σελ.

Συμβουλές Υγείας – Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος

Συμβουλές ΥγείαςΑπό τη Θιβετανική Παράδοση


Η Θιβετανική παράδοση, εκτός από πλούσια πνευματική γνώση, έχει να προσφέρει ένα εκλεπτυσμένο σύστημα υγείας ικανό να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Στο πρώτο μέρος αυτού του βιβλίου, παρουσιάζεται όλη η φιλοσοφική θεώρηση στην οποία βασίζεται η Θιβετανική Ιατρική. Περιγράφεται η διαδικασία εξέλιξης του νου και του σώματος, καθώς και οι αιτίες της ασθένειας σε σωματικό, ψυχολογικό και νοητικό επίπεδο. Επίσης, αναλύονται οι ιδιότητες των τροφών, το πώς μας επηρεάζουν οι εποχές του έτους, καθώς και οι καθημερινές μας συνήθειες. Μέσα από τεστ μαθαίνουμε την ιδιοσυγκρασία μας και πώς θα πρέπει να προσαρμόσουμε τη ζωή μας έτσι ώστε να διατηρήσουμε έναν υγιή οργανισμό.

Το δεύτερο μέρος αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό στον οποίο δίνονται θεραπευτικές συμβουλές για πάνω από 50 κοινές παθήσεις, βασισμένες στις απόλυτα φυσικές μεθόδους της παραδοσιακής Θιβετανικής Ιατρικής. Δίνονται συνταγές βοτάνων, διατροφικές οδηγίες και συμπληρωματικές θεραπείες με απλές και φυσικές μεθόδους για την αντιμετώπισή τους, ενώ αναλύονται τα βαθύτερα αίτια έτσι ώστε να αποτρέψουμε την επανεμφάνισή τους.

Υγεία, Θεραπείες, Δαιδάλεος, 2018, 262 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δαιδάλεος

Σχόλιο, κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *