Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη.
Η καταγωγή του είναι απο την Κωνσταντινούπολη. Eίναι επιχειρηματίας. Το κύριο χαρακτηριστικό της ζωής του είναι η αναπτυγμένη διαίσθηση παρατηρώντας τους ανθρώπους, τις κινήσεις τους και τις συμπεριφορές τους, κι αυτό αποτελεί πάντα έμπνευση για τον ίδιο. Στα δέκα οχτώ του χρόνια έκανε τις πρώτες απόπειρες συγγραφής. Η ανάγκη της επιβίωσης έδωσε ένα μεγάλο διάλειμμα σε αυτό το εγχείρημα. Σε μια δύσκολη περίοδη της ζωής του, μετά από το διάλειμμα, ήρθε από μόνη της η έμπνευση και άρχισε να γράφει ξανά. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «4 Ζωές μία Ταινία» που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Λογότεχνον ενώ εχει γράψει και αρκετά διηγήματα. Οι “Αντίλαλοι σιωπής” είναι το τρίτο βιβλίο που εκδίδει. Έχει εκδόσει άλλα δύο μυθιστορήματα “Τέσσερις ζωές μία ταινία” και “Εκπαιδευτής πεταλούδων”.
Μυθιστορήματα
Τέσσερις ζωές μία ταινία (2014), Λογότεχνον
Εκπαιδευτής πεταλούδων (2016), Λογότεχνον
Αντίλαλοι σιωπής (2019), Κίτρο Εκδόσεις

Τέσσερις ζωές μία ταινία – Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Στην αρχή ήταν τα εικονογραφημένα κλασικά.
Μετά ήταν η εποχή των cartoons.
Μετά οι κλασικοί συγγραφείς, Έλληνες και ξένοι.
Μετά ο κινηματογράφος…

Μέσα από όλα αυτά ταξιδεύουμε στα καθημερινά βιώματα των τεσσάρων “ανεπρόκοπων”, του Κωνσταντίνου, του Ξενοφώντος, του Δημήτρη και του Απόστολου.(…)

Μυθιστόρημα, Λογότεχνον, 2014, 180 σελ.

Εκπαιδευτής πεταλούδων – Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
“…Στο άλλο σπίτι, μόνος ο Αλέξανδρος κι ο Πέτρος. -Θέλεις να συνεχίσουμε μαζί; -Όχι. Θέλω να πάμε σπίτι μου, στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να ζήσουμε μαζί αυτό που κάνω. Μπορεί και να ξημερώσουμε εκεί. Θέλω να με καταλάβεις, όπως την Όλγα. Δεν έχω απωθημένα, αλλά βιώματα καθημερινά. Ήθελα πρώτα, όμως να σε ρωτήσω. Τι είσαι; Μέντιουμ; Ψυχολόγος; Εκπαιδευτής; Τι μπορεί να είσαι; Ήμασταν μαζί σε όλες τις φάσεις της Όλγας. Έχεις ένα μοναδικό τρόπο να προβλέπεις τι θα συμβεί. Δίνεις εντολές με ήρεμη φωνή, σε αντίθεση με αυτές που ακούω. Αυτές είναι απόκοσμες. Στην όψη μοιάζεις από την μία με καλόγερο και από την άλλη είσαι πολύ γοητευτικός. Το κυριότερο είναι, ότι νιώθω ασφαλής μαζί σου. Την ώρα που κολυμπούσαμε στα βαθιά, φοβόμουν μην δώσεις καμία εντολή να πνιγούμε. Σου εγγυώμαι, ότι θα το κάναμε όλοι με κλειστά τα μάτια. -Πέτρο, θα σου απαντήσω. Εκπαιδευτής πεταλούδων! -Μ’αρέσει! -Πάμε!…”

Μυθιστόρημα, Λογότεχνον, 2016, 163 σελ.

Αντίλαλοι σιωπής – Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Αγαπημένη μου Νανά,

Είμαι σίγουρος ότι λαμπυρίζεις. Πιστεύω ότι ο χρόνος έχει ξοδέψει τον δικαιολογημένο σου θυμό. Ήταν και είναι τιμή για μένα να είμαι ο πατέρας σου…

…Μεγάλωσες χωρίς παραμύθια, αλλά με αγαπημένα βιβλία, εσύ διάλεξες στο βιβλιοπωλείο τον μικρό πρίγκιπα που με μαρκαδόρο κόκκινο το μετέτρεψες σε μικρή πριγκίπισσα. Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη με την αποστήθιση αποφθεγμάτων της πριγκίπισσας. Το πρώτο, μου το ψιθύρισες στο αυτί σαν μυστικό “Όλοι οι μεγάλοι ήταν πρώτα παιδιά. Να το θυμάσαι όταν μεγαλώσω”. Εσύ μεγάλωσες κι εγώ δυστυχώς δεν έγινα ποτέ παιδί. Ήσουν μόλις οχτώ χρονών…

…Θα είμαι κοντά σου όσο με θυμάσαι. Εύχομαι να είσαι πάντα ευτυχισμένη Νανά, φως της ζωής μου, λαχτάρα της ψυχής μου. Νανά, το τρυφερό πρόσωπο της δικής μου ευτυχίας.

Ο πατέρας σου,

Νικόλας.

Μυθιστόρημα, Κίτρο Εκδόσεις, 2019, 250 σελ.

Πηγές: Biblionet, Κίτρο Εκδόσεις, Λογότεχνον

Please wait...