Κωνσταντίνος Αυγερινάκης

Κωνσταντίνος Αυγερινάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωνσταντίνος Αυγερινάκης γεννήθηκε το 1986 στην Καβάλα.
Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών το 2009 και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην επιστήμη μηχανικής όρασης και τεχνητής νοημοσύνης στο πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ το 2015. Τον τελευταίο καιρό έχει μετακομίσει στην Λευκωσία και ολοκληρώνει τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων. Ξεκίνησε να γράφει αυτοβιογραφικά διηγήματα και ποίηση στην ηλικία των 27. Έπειτα ο κινηματογράφος και το πάθος του για το θέατρο τον οδήγησε να δοκιμάσει τις συγγραφικές του ικανότητες ολοκληρώνοντας τα πρώτα του σενάρια για ταινίες μικρού μήκους και θεατρικά έργα. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, οι οποίοι του έχουν δώσει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει τα πρώτα του διηγήματα, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και την πρώτη του νουβέλα.
Νουβέλες
Μαύρη θάλασσα (2021), Συμπαντικές Διαδρομές

Μαύρη θάλασσα – Κωνσταντίνος Αυγερινάκης

Μαύρη θάλασσα


Όταν ο Κλιμτ αντίκρισε τη μαύρη θάλασσα, βρισκόταν σε έναν γκρεμό, δίπλα σε έναν φάρο, περιστοιχισμένος από βουβούς ανθρώπους. Ύστερα η θάλασσα τον κατέκλυσε και όταν ξύπνησε βρισκόταν περιστοιχισμένος από αγνώστους, να τον κουβαλάνε σε έναν άγνωστο προορισμό. Σίγουρα η ζωή του ήταν γεμάτη στεναχώριες, μοναξιά και αποκλεισμό, αλλά ποτέ πριν από αυτή τη μέρα δεν το είχε ανακαλύψει. Πλέον τον είχαν κατακλύσει χρώματα, όνειρα και αναμνήσεις από μαύρο και έπρεπε να τα αποτυπώσει στο χαρτί, στον καμβά, όπου μπορούσε, προτού να είναι αργά. Το κακό ήταν ότι το να εκφραστείς ήταν κάτι απαγορευμένο και η κυβέρνηση θα έκανε τα πάντα για να του δέσει τα χέρια και να του εξουδετερώσει το μυαλό.
Η μαύρη θάλασσα είναι ένα μεταποκαλυπτικό ταξίδι στα ενδότερα της αυριανής κοινωνίας, όπου η ελευθερία της σκέψης και της βούλησης είναι κάτι απαγορευτικό για το κράτος. Ο κόσμος όπως τον ξέραμε δεν υπάρχει πια, και οι άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια, ανήμποροι να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν. Μέχρι τη στιγμή που κλήθηκαν οι εκλεκτοί, ο φάρος ανέλαβε δράση και η μαύρη θάλασσα κατέκλυσε τα όνειρα τους.

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2021, 58 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές