Κωνσταντίνος Λιάχης

Ελληνες λογοτέχνες
Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1991, μεγάλωσε στα Κάτω Πετράλωνα της Αθήνας.
Από το 2005 ο τόπος κατοικίας του είναι το Κορωπί. Έχει σπουδάσει Λογιστική στον Πειραιά, ενώ το 2016 απέκτησε το μεταπτυχιακό του στην Εφοδιαστική Αλυσίδα από πανεπιστήμιο της Κύπρου. Η ανάγνωση για εκείνον λειτούργησε αρχικά ως ένα τρόπος αντιμετώπισης του άγχους ταξιδεύοντας το νου σε φανταστικούς κόσμους με κάθε σελίδα, κάθε βιβλίο μία διαφορετική μυρωδιά και αίσθηση. Τα ερεθίσματα με τα χρόνια έγιναν πολλά και έντονα οδηγώντας τον αναπόφευκτα στη συγγραφή. Επηρεασμένος από το σύνολο των συγγραμμάτων με κύρια θεματολογία εκείνη του φανταστικού και του τρόμου, αποφάσισε με δειλά βήματα να δημιουργήσει τη δική του μυρωδιά και αίσθηση γράφοντας πρώτη φορά για έναν κόσμο τόσο κοινό, αλλά και τόσο διαφορετικό από αυτόν που ζούμε.
Μυθιστορήματα
Κλέφτης ονείρων (2019), Συμπαντικές Διαδρομές
Άλλη οπτική (2021), Υδροπλάνο

Συλλογικά έργα
Μείνε κοντά μου, από μακριά (2020), Εκδόσεις Πηγή

Άλλη οπτική – Κωνσταντίνος Λιάχης

Άλλη οπτική


Μία σχέση απαγορευμένη από το ίδιο το σύμπαν που όμως έφερε στη ζωή ένα αγοράκι με το όνομα Ορφέας. Έχει ετεροχρωμία στα μάτια αφού το ένα είναι γαλάζιο και το άλλο μαύρο. Θα καταλήξει από βρεφική ηλικία ορφανός μέχρις ότου βρεθεί η Αμαλία και ο Παύλος, ένα νέο ζευγάρι που θα τον αγκαλιάσουν και θα τον κάνουν μέλος της οικογένειάς τους. Ο Ορφέας θα ταλαιπωρηθεί από εφιάλτες, τόσο ζωντανούς που θα βρίσκει το κρεβάτι του βρεγμένο κάθε πρωί. Θα οδηγηθεί στον παιδοψυχίατρο για να μην χάσει το μυαλό του. Όπως ίσως πολλά παιδιά βλέπει τέρατα, κατεστραμμένα τοπία και άλλες φρικιαστικές εικόνες. Εσωστρεφής λόγω αυτής της ιδιαιτερότητάς του δεν θα έχει φίλους παρά μόνο έναν, τον Άλκη που είναι το μοναχοπαίδι του νονού του. Όσο μεγαλώνει τόσο ζωντανεύουν και οι εφιάλτες του και αποκτούν δύναμη τα τέρατα που συναντά. Νιώθει πως η ζωή του είναι ένα παζλ, με τα κομμάτια να είναι σκορπισμένα γύρω του αλλά να αδυνατεί να τα ενώσει. Θα έρθει όμως η ώρα που ο εφιάλτης θα μετατραπεί σε πραγματική κόλαση, που τα τέρατα θα ονομαστούν Διάβολοι και που ο φίλος του θα αποδειχθεί ο χειρότερος εχθρός του. Τότε, στη χειρότερη στιγμή της ζωής του θα καταφέρει να ενώσει τα πρώτα κομμάτια του παζλ και αυτό θα τον οδηγήσει σε κόσμους με Δαιμονολάτρες, Μάγους και Διαβόλους που μόνος τους σκοπός είναι η επικράτηση της πίστης τους, ώστε να έχουν δύναμη επί των ανθρώπων. Μέσα σε αυτό το χάος ο Ορφέας θα προσπαθήσει να βρει τον πραγματικό του εαυτό και τη θέση που του αρμόζει στη Γη.

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2021, 316 σελ.

Κλέφτης ονείρων – Κωνσταντίνος Λιάχης
Εδώ και μερικές εβδομάδες πέντε άγνωστοι βλέπουν τον ίδιο εφιάλτη. Μία μονοκατοικία με μεγάλη αυλή έρημη από κάθε είδους ενέργεια με μοναδικό ένοικο μια νεαρή κοπέλα. Ο ήλιος να εκπέμπει ένα άρρωστο πορτοκαλί φως με τη μυρωδιά από θειάφι να είναι σχεδόν αποπνικτική. Στο απόκοσμο αυτό τοπίο πάντα εμφανίζεται ο ρακένδυτος άντρας με το καμένο πρόσωπο και τον ταλαιπωρημένο χιτώνα. Μόνο η όψη του σε τρομοκρατεί, ενώ ένα άγγιγμά του αρκεί για να σε σκοτώσει και να σε επιστρέψει στην πραγματικότητα. Οι μέρες περνούν με το όνειρο να επιμένει και να αποκτά μια πιο ρεαλιστική υπόσταση. Λίγο πριν την απόλυτη τρέλα, ο καθένας μόνος του, αλλά για τον ίδιο λόγο όλοι τους, αποφάσισαν να πάρουν ένα πιο ενεργό ρόλο στον εφιάλτη ερευνώντας και αναζητώντας μέσα απ’ αυτόν το σπίτι και κατ΄ επέκταση τον φύλακα δαίμονά του. Σύντομα θα ανακαλύψουν πως το σπίτι υπάρχει στον πραγματικό κόσμο, όπως επίσης πως ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους, αλλά ορίζεται από εκείνον που θα γίνει σύντομα σύμμαχός τους. Στο ταξίδι που θα ακολουθήσει οι πέντε θα γνωρίσουν με απρόσμενο τρόπο τη νεαρή κοπέλα, η οποία θα έχει περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Οι συνθήκες θα τους αναγκάσουν να συνεργαστούν ακολουθώντας μία διαδρομή μέσα από την οποία θα επαναπροσδιορίσουν ό,τι γνωρίζουν για τον κόσμο μας έως σήμερα. Ικανότητες πέραν από κάθε προσδοκία, μυστήριο και έντονες συγκινήσεις ακολουθούν τους έξι πλέον φίλους σε ένα ταξίδι, απόρροια του οποίου θα είναι η βίαιη διαταραχή της ισορροπίας ανάμεσα στο φυσικό και το μεταφυσικό κόσμο.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2019, 258 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές, Υδροπλάνο