Κωνσταντίνος Μελισσάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωνσταντίνος Μελισσάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976.
Με σπουδές Νομικής στην Ελλάδα και την Αγγλία, και διδάκτωρ. Μεταξύ άλλων, ερασιτέχνης συγγραφέας. Από μικρή ηλικία έχει εθιστεί στην αρνητική κριτική. Οι «Αθώες Λογοκλοπές» αποτελούν το πρώτο του βιβλίο, μέσα από το οποίο επιχειρεί να καταδείξει αυτοπυρπολούμενος το φαινόμενο των ποιητικών λογοκλοπών που κατατρύχει την ελληνική ποίηση. Κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2013 από τις εκδόσεις Σαιξπηρικόν. Ζει εκ περιτροπής στο Τορόντο και τη Νόβα Σκότια του Καναδά, αλλά κάποιες φορές επισκέπτεται μυστικά τη Σαλονίκη. Εργάζεται ως ανειδίκευτος γραφιάς περιοδικών, δικηγορικών γραφείων και διαφημιστικών εταιρειών. Το Ματς Πόιντ (Θράκα, 2018) αποτελεί τη δεύτερη ποιητική του συλλογή.
Ποίηση
Αθώες λογοκλοπές (2013), Σαιξπηρικόν
Ματς πόιντ (2018), Θράκα

Ματς πόιντ – Κωνσταντίνος Μελισσάς
Επιστολές στον Στρατηγό Γιανγκ
09/09/2015 – υπ’ αρ. 1001001
Στρατηγέ,
Χίλια είκοσι εφτά μόλις χρόνια μετά το θάνατό σας οι εχθροί σας παραμένουν πολλοί οι αποστάτες λιγότεροι τα αδέλφια επτά η μητέρα μία ο μάντης ένας ο αυτοκράτορας μισός και ο προδότης ολόκληρος
Μετά Τιμής, ο Πιστός σας Ακόλουθος Βουνγκ Τσουνγκ.

Ποίηση, Θράκα, 2018, 56 σελ.

Αθώες λογοκλοπές – Κωνσταντίνος Μελισσάς
Η γυμνή πλευρά
Ο γυμνός αναγνώστης κάθεται σε μια φθαρμένη πολυθρόνα με το ρολόι χειρός στη μία παλάμη κι ένα βιβλίο ποίησης στην άλλη. Ο γυμνός αναγνώστης κοιτά συνεχώς την ώρα. Δεν διαβάζει στοχαστικά, δεν συναντά ούτε τον Λόνγκλεϊ ούτε τον Πάουντ. Ο γυμνός αναγνώστης δεν ανοίγει το βιβλίο. Περιμένει απλώς ένα μπουρνούζι νυκτός από την άλλη πλευρά του δωματίου.

Ποίηση, Σαιξπηρικόν, 2013, 46 σελ.

Πηγές: Biblionet, Θράκα, Σαιξπηρικόν