Κωνσταντίνος Παλίλης

Κωνσταντίνος Παλίλης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωνσταντίνος Παλίλης είναι συγγραφέας, θεατρικός συγγραφέας/σεναριογράφος και σκηνοθέτης.
Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1990 στον Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του εργαστηρίου δηµιουργικής γραφής «Tabula Rasa», ενώ έχει παρακολουθήσει και σεµινάρια υποκριτικής. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει σε συνεργασία µε τη Μαρία Σ. Αποστολάτου τα θεατρικά έργα «Η εκδίκηση είναι γένους Θηλυκού», «Ήτοι µεν πρώτιστα Άνθρωπος γένετο», «Το Μαγαζάκι των αυτοκτονιών» (διασκευή), «Μέδουσα» (κοινωνικός µονόλογος µε θέµα τη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών, παράσταση που τέθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραµµατείας Δηµογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων), «Τα εγγόνια της Νικολίτσας» και την παράσταση για παιδιά «Η Γκρι Πόλη», στην οποία ερµήνευσε έναν απ’ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Οι Σκοτεινές ιστορίες Χριστουγέννων είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του σε συνεργασία µε τις εκδόσεις iWrite. Έχουν προηγηθεί η Γκρι Πόλη, διασκευή του οµώνυµου θεατρικού έργου που κυκλοφορεί µαζί µε το cd µε τα πρωτότυπα τραγούδια του έργου και η Μέδουσα µε τη µορφή θεατρικού µονολόγου. Τα τελευταία χρόνια έχει διδάξει πληθώρα σεµιναρίων υποκριτικής, συγγραφής παραµυθιού, λογοτεχνικού κειµένου και θεατρικού έργου, ενώ απ’ το 2015 είναι ιδρυτικό µέλος και µέλος του διοικητικού συµβουλίου του εργαστηρίου τεχνών «Θέσπις» µε έδρα την Πάτρα.

Βρείτε τον συγγραφέα στα social media:
Facebook: Konstantinos Palilis
Instagram: konstantinospalilis
Youtube: Konstantinos Palilis
Twitter: Konstantinos Palilis
Tiktok: konstantinospalilis
Διηγήματα
Σκοτεινές ιστορίες Χριστουγέννων (2023), Εκδόσεις Πηγή

Θεατρικά έργα
Μέδουσα (2022), Εκδόσεις iWrite

Σκοτεινές ιστορίες Χριστουγέννων – Κωνσταντίνος Παλίλης

Σκοτεινές12
Χριστουγεννιάτικες
παραφυσικές
ιστορίες
με θέα την
Αθήνα

Συλλογή Χριστουγεννιάτικων διηγημάτων τρόμου


Ένα βιβλίο που θα σε κάνει να δεις τα Χριστούγεννα…από την ανάποδη!
Χριστούγεννα!
Για πολλούς η καλύτερη εποχή του χρόνου.
Αθήνα! Για πολλούς αγαπηµένος τόπος.
Στολισµένοι δρόµοι και σπίτια, τραγούδια, δώρα, γέλια, αγκαλιές, µυρωδιές από φαγητά και πολλά γλυκά. Τι κρύβεται όµως στις σκιές πίσω απ’ τα αναµµένα λαµπάκια; Τι κρέµεται στα κλαδιά του έλατου που είναι στραµµένα προς τον τοίχο; Υπάρχουν όντως δώρα στον σάκο του Άγιου Βασίλη;
Στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα του σήµερα, ένας επιτυχηµένος συγγραφέας αλλάζει ύφος και προσπαθεί να γράψει για πρώτη φορά µυθιστόρηµα τρόµου. Πνεύµατα επιστρέφουν για εκδίκηση και δαίµονες κατευθείαν απ’ την Κόλαση που… είναι δαίµονες.
«…Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ…» Και οι τελευταίες επιθυµίες των νεκρών.
Δώδεκα τόσο σκοτεινές όσο και παραφυσικές ιστορίες Χριστουγέννων που συνδυάζουν τον τρόµο µε τη δράση χωρίς περιττές λογοτεχνικές φιοριτούρες. Περιµένουν να τις διαβάσεις. Καλύτερα να µην είσαι µόνος/η σου όταν το κάνεις.

Διηγήματα, Λογοτεχνία τρόμου, Εκδόσεις Πηγή, 2023, 120 σελ.

Μέδουσα – Κωνσταντίνος Παλίλης & Μαρία Σ. Αποστολάτου

Μέδουσα


Η Αλίκη είναι ένα κορίτσι που µπαίνει στην εφηβεία και ο πατριός της αρχίζει σταδιακά να την προσεγγίζει σεξουαλικά, ώσπου τη βιάζει κατ’ εξακολούθηση. Εκείνη, δεν λέει σε κανέναν τι της συµβαίνει και προσπαθεί να βρει λύσεις για να ξεφύγει. Καταλήγει ότι ο µόνος τρόπος για να τον σταµατήσει, είναι να σπουδάσει σε επαρχιακή πόλη και ν’ αποµακρυνθεί απ’ τον πατριό-βιαστή της. Παράλληλα, αποφασίζει ότι, αφού δεν µπορεί να τιµωρήσει εκείνον για τις πράξεις του, θα εκδικηθεί άντρες που, ενώ έχουν τα πάντα (γυναίκα, οικογένεια, δουλειά, χρήµατα), ψάχνουν την επιβεβαίωση µια νεαρής γυναίκας. Ορµώµενη απ’ τον µύθο της Μέδουσας που πέτρωνε τους άντρες, η Αλίκη αποφασίζει να τους «πετρώνει», παίρνοντάς τους τη σταθερότητα που δίνει στον άντρα αυτοπεποίθηση και εξουσία πάνω στις γυναίκες. Καταφέρνει να φύγει και να πραγµατοποιήσει το σχέδιό της, όµως ο πατριός της την ακολουθεί και συνεχίζει να την κακοποιεί. Ο ρόλος της ως Μέδουσα τη µετατρέπει από θύµα σε θύτη και η νέα της ζωή, µε αποκορύφωµα τον έρωτα, την κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι δεν θέλει πλέον να εκδικηθεί, αλλά να ζήσει όπως κάθε άλλη κοπέλα.

Θεατρικό, Εκδόσεις iWrite, 2022, 38 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite, Εκδόσεις Πηγή