Κωνσταντίνος Τσιλαφάκης

Κωνσταντίνος Τσιλαφάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωνσταντίνος Τσιλαφάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Λάρισας.
Σπούδασε Νοσηλευτική στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη Σπάρτη και συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Γοητευμένος από τις Βιοεπιστήμες και την έρευνα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ενδιαφέρον του για τις τέχνες και δη τον κινηματογράφο τον οδήγησε να συμμετέχει ως εθελοντής σε ποικίλα φεστιβάλ και αφιερώματα. Το “Μόνο ένα όνειρο” είναι το πρώτο του διήγημα που εκδίδεται.
Διηγήματα
Μόνο ένα όνειρο (2016), Οσελότος

Μόνο ένα όνειρο – Κωνσταντίνος Τσιλαφάκης

Μόνο ένα όνειρο


Ο Αλέξης είναι μόνος του σε ένα δωμάτιο, σχεδόν εγκλωβισμένος. Τον στοιχειώνουν όνειρα, μπερδεμένα με αναμνήσεις του παρελθόντος. Χάνεται, μέσα σε έναν κλειστοφοβικό λαβύρινθο κατακερματισμένων σκέψεων και συγκεχυμένων εικόνων. Αποκορύφωμα αποτελεί η συνάντησή του με εκείνη, την αδερφή ψυχή του, όπως εκείνος τη βίωσε, έστω και για μια στιγμή μονάχα. Μόνο σε εκείνη την ανάμνηση νιώθει πιο ζωντανός, πιο ελεύθερος και πιο αληθινός από ποτέ.
Θα καταφέρει να αντικρίσει την αλήθεια κατάματα; Γιατί καμιά φορά η απάντηση που ψάχνουμε μπορεί να είναι ακριβώς μπροστά μας, δίπλα μας ή ακόμα και βαθιά μέσα μας.

Διηγήματα, Οσελότος, 2016, 62 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος