Κώστας Σιαφάκας

Κώστας Σιαφάκας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κώστας Σιαφάκας γεννήθηκε το 1975 στην Πάτρα.
Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1994-2000). Το 2015 ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2003 έως το 2019 δίδαξε Εικαστικά ως μόνιμος εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από τον Ιούνιο του 2019 είναι μέλος Ε.Δι.Π. του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δοκίμια και λογοτεχνικά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Νέα Ευθύνη και Φρέαρ. Το 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σμίλη η συλλογή διηγημάτων του «Αντανάκλαση», που ήταν υποψήφιο βιβλίο για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου 2019 του ηλεκτρονικού περιοδικού «Αναγνώστης».
Διηγήματα
Αντανάκλαση (2018), Σμίλη

Αφηγήματα
Το ψάρι και το ζάρι (2021), Σμίλη

Το ψάρι και το ζάρι – Κώστας Σιαφάκας

Το ψάρι


Το ανά χείρας βιβλίο, συλλογή είκοσι τεσσάρων αφηγημάτων, φιλοδοξεί να χρησιμεύσει ως τηλεσκόπιο για κοντινά πράγματα. Ενίοτε, καθώς ο αναγνώστης παρατηρεί συγκεντρωμένος μέσα από αυτό, ο συγγραφέας κρεμιέται στην άλλη άκρη του τηλεσκοπίου, κολλάει τη μούρη του στον φακό και επινοεί αστείους μορφασμούς, προκειμένου να παρηγορήσει τον αναγνώστη γι’ αυτά που βλέπει.

Αφηγήματα, Σμίλη, 2021, 100 σελ.

Αντανάκλαση – Κώστας Σιαφάκας

Αντανάκλαση


Τριάντα επτά, κατά το πλείστον φανταστικές, ιστορίες που ξεδιπλώνονται στο περιθώριο του χρόνου για να εγκατασταθούν στα όρια μεταξύ του καθημερινού και του συμβολικού. Αφηγήσεις ή θραύσματα αφηγήσεων, που διεκδικούν ταυτόχρονα πρόσβαση στη συνειδησιακή ροή του αναγνώστη και ποιητική αυτονομία αντικειμένου. Ειρωνεία και τρυφερότητα, χιούμορ και ανησυχία, ρυθμός αναπόφευκτα υπαινικτικός. Ένα μπουκέτο μικροδιηγήματα που υπενθυμίζουν ότι η ονειροπόληση επιφυλάσσει την πιο αιφνίδια αφύπνιση.

Διηγήματα, Σμίλη, 2018, 81 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σμίλη

Please wait...