Κωστής Μπούτος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωστής Μπούτος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978 και μεγάλωσε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Το 1996 τελείωσε το Λύκειο Πολυγύρου και αποφοίτησε απο τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε με Μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά. Ζει και εργάζεται στον Πολυγυρο Χαλκιδικής, ασκώντας μάχιμη Δικηγορία ως Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω. Έχει ήδη εκδώσει την ποιητική συλλογή “Μέθεξη” το Φεβρουάριο του 2017 από τον εκδοτικό οίκο iWrite Publications και την ποιητική συλλογή “Μέθεξη ΙΙ” (Κορφούλα μου) το Δεκέμβριο του 2017 από τον εκδοτικό οίκο Πηγή. Επίσης, έχει βραβευτεί στον Τρίτο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης Κ.Π. Καβάφης το 2017 υπό την αιγίδα της Ιnternational Art Academy με το βραβείο “Aντίμαχος”. Τέλος, έχει βραβευτεί στον Τέταρτο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης Κ.Π. Καβάφης το 2018 υπό την αιγίδα της Ιnternational Art Academy με το βραβείο “Διογένης”, καθώς και στον Πέμπτο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης «Κ.Π. Καβάφης» το 2019, υπό την αιγίδα της Ιnternational Art Academy με το βραβείο «Μίμνερμος».
Ποίηση
Μέθεξη (2017), Εκδόσεις iWrite.gr
Μέθεξη II (2017), Εκδόσεις Πηγή
Μέθεξη ΙΙΙ (2019), Εκδόσεις iWrite.gr
Μονοπάτι (2021), Εκδόσεις iWrite

Μονοπάτι – Κωστής Μπούτος

ΜονοπάτιΠοιητική συλλογή


Μονοπάτι ΙΙ
Όπου κι αν σε βγάλει, σημασία καμιά,
μόν’ τα βήματα μετράνε,
σε τούτον τον ντουνιά…

Ποίηση, Εκδόσεις iWrite, 2021, 110 σελ.

Μέθεξη ΙΙΙ – Κωστής Μπούτος




«Πηγούλα μου»
Ωσάν το νερό
το κρυστάλλινο, το καθαρό,
το παγωμένο,
Ολύμπιας πηγής,
δακρύων βουνού μαζεμένο,
τον διψασμένο
ξεδιψά
και τον κουρασμένο.

Έτσι και η σκέψη
η εμπνεύστρια, η άξια,
η στοχασμένη,
θεάς μούσας,
κάματου νου σμιλεμένη,
την ψυχή την πονεμένη
ξεπονά.
και τη λυπημένη.

Η Μέθεξη ΙΙΙ (Πηγούλα μου) στο ίδιο ύφος και στυλ με τα δύο προηγούμενα βιβλία, έρχεται να ολοκληρώσει αυτήν την τριλογία, με θέματα κοινωνικά, υπαρξιακά και βιωματικά.
Η ολοκληρωμένη εικόνα ελπίζω να αναδείχτηκε, το παζλ των συναισθήματων, να έδεσε γερά, η σημασία της ψυχικής επαφής, της Μέθεξης, εύχομαι να μεταλαμπαδεύτηκε, σαν Κορφούλα νωρίτερα απάτητη, σαν Πηγούλα νωρίτερα στερεμένη, μα πια κατακτημένη, με νερά αναβλύζοντα και δροσερά!

Ποίηση, Εκδόσεις iWrite.gr, 2019, 146 σελ.

Μέθεξη II – Κωστής Μπούτος




Η “Μέθεξη ΙΙ” (Κορφούλα µου), σε συνέχεια του πρώτου βιβλίου, “Μέθεξη”, έρχεται να συµπληρώσει -και ευελπιστώ να ολοκληρώσει- έναν κύκλο θεµάτων κοινωνικών, υπαρξιακών, καθηµερινότητας και αυτοβιογραφικών.
Ογδόντα δύο ποιήµατα και ένα πεζό, είκοσι πέντε περισσότερα από αυτά του πρώτου βιβλίου, στο όνοµα της ολοκλήρωσης ενός κύκλου, µε σκοπό -όπως και στο πρώτο- την ψυχική συµµετοχή και κοινωνία, εξ’ ου και ο τίτλος “Μέθεξη ΙΙ” στο δρώµενο.
Η αγαπηµένη και αγαπησιάρικη, για µένα, λέξη Κορφούλα, ίσως να σηµαίνει µια πολυπόθητη µικρή κατάκτηση ύστερα από κόπο και προσπάθεια, αλλά ίσως και έναν πολυπόθητο στόχο που ακόµη δεν έχει κατακτηθεί…
Καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας, µε παρέα το αγαπηµένο σας ποτό και ξεφυλλίστε το!

Ποίηση, Εκδόσεις Πηγή, 2017, 112 σελ.

Μέθεξη – Κωστής Μπούτος




“Της ύπαρξης ο αγώνας
απαιτεί εγρήγορση
και δηµιουργία!
Μα ευφραίνεται
µε άρτο
και µυσταγωγία!”

57 ποιήµατα και ένα πεζό, που άπτονται σε θέµατα υπαρξιακά και καθηµερινά, όπως η χαρά, η λύπη, η ζωή, ο θάνατος, η δικαιοσύνη, η θρησκεία, η σοφία, η µοναξιά, οι αναµνήσεις, η αγάπη, ο έρωτας και άλλα, µε αναφορές σε θέµατα µυθολογίας, θρύλων, ιστορίας και αυτοβιογραφίας, µε πρόθεση και σκοπό την “κοινωνία” και τη ψυχική συµµετοχή, εξού και ο τίτλος του, “Μέθεξη”, του αναγνώστη στο δρώµενο!

Ποίηση, Εκδόσεις iWrite.gr, 2017, 70 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite.gr, Εκδόσεις Πηγή