Κυριάκος Α. Χριστοδούλου

Κυριάκος Α. Χριστοδούλου

2021 Ελληνες λογοτέχνες Κύπρος
Ο Κυριάκος Α. Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1989 στην Λάρνακα.
Σπούδασε Γεωλογία και Γεωπεριβάλλον στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δύο χρόνια αργότερα απέκτησε το μεταπτυχιακό του στη Μηχανική Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ζει και εργάζεται στη Λάρνακα, σε εταιρεία που ασχολείται με περιβαλλοντικές και γεωλογικές μελέτες.
Έγραψε την πρώτη ιστορία του στα εννιά του χρόνια και από τότε κατάλαβε ότι η δημιουργική γραφή θα αποτελούσε έναν από τους πόθους και τα όνειρά του. Παρακολούθησε και εξακολουθεί να παρακολουθεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής μαθητεύοντας ανάμεσα σε άλλους και στην writing coach Μαρία Γούσιου. Τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί πιο εντατικά με τη συγκεκριμένη τέχνη.
Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Eerie: 33 ιστορίες σασπένς και μυστηρίου» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2020 από τον εκδοτικό οίκο Ευγνώμων.
Διηγήματα
Eerie: 33 ιστορίες σασπένς και μυστηρίου (2020), Ευγνώμων
Malevolent (2021), Λυκόφως

Malevolent – Κυριάκος Α. Χριστοδούλου

MalevolentΕκεί που καραδοκούν οι κακόβουλοι


Εκεί που η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία… Εκεί που ακόμα και το απόκοσμο ωχριά…
Εκεί ζωντανεύουν οι χειρότεροι εφιάλτες. Γιατί η ζωή και οι άνθρωποι γύρω μας, γνωστοί και άγνωστοι, κρύβουν τρομακτικές εκπλήξεις.
Οκτώ ιστορίες τρόμου και μυστηρίου με πρωταγωνιστές που βρέθηκαν στο επίκεντρο μίας κοσμικής δίνης την οποία προκάλεσαν τέρατα και άνθρωποι με σκοτεινές προθέσεις και κίνητρα.

Διηγήματα, Λυκόφως, 2021, 240 σελ.

Eerie – Κυριάκος Α. Χριστοδούλου

Eerie33 ιστορίες σασπένς και μυστηρίου


Το «Eerie» αποτελεί μια πολυθεματική συλλογή διηγημάτων που προσφέρει άφθονο μυστήριο και σασπένς. Με πινελιές τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, ο συγγραφέας αγγίζει ποικίλα θέματα που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές σχέσεις, τον έρωτα, την εκδίκηση, την απώλεια και την κοινωνία.

Μια μυστηριώδης απαγωγή, ένας απρόσμενος επισκέπτης στη μέση της νύχτας, μια ιδιόρρυθμη σχέση ανάμεσα σε δύο αδέρφια, ένας επαναλαμβανόμενος και αλλόκοτος εφιάλτης, μια κακοποιημένη γυναίκα που ζει στη δική της κόλαση, μια αεροπορική πτήση αλλιώτικη από τις άλλες και ένα απρόσμενο δώρο από έναν άγνωστο αποστολέα είναι μόλις μερικές θεματολογίες από τις 33 αυτοτελείς ιστορίες του παρόντος βιβλίου.

Το Eerie επιτρέπει στον αναγνώστη να ενταχθεί και ο ίδιος στο ανατριχιαστικό περιβάλλον της κάθε ιστορίας και να βιώσει μαζί με τους ήρωες της το αναπάντεχο ταξίδι τους.

Διηγήματα, Ευγνώμων, 2020, 326 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως, Ευγνώμων