Κυριακή Συμεών

Κυριακή Συμεών

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κυριακή Συμεών γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Σπούδασε στο τμήμα της Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων από όπου και αποφοίτησε το 2004. Έκτοτε έχει εργαστεί ως ωρομίσθια σε Δημόσια σχολεία του Πειραιά και της Νικαίας, ως επιμορφώτρια στη Νομαρχία Πειραιά σε τμήματα αλλοδαπών μαθητών και σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, όπως και για το νέο πλαίσιο διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών σε σεμινάριο το οποίο διοργάνωσε η Lexigram. Τέλος, έχει συμμετάσχει στο πρόσφατο συνέδριο της Επιστημονικής Ένωσης της Εκπαίδευσης Ενηλίκων με θέμα την μετασχηματίζουσα μάθηση. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο στο οποίο πραγματεύεται ζητήματα κοινωνικού προβληματισμού.

Homo Sapiens – Κυριακή Συμεών

Homo SapiensΈνα είδος προς εξαφάνιση (;)


Ζούμε σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη την οικουμένη. Ο χαρακτήρας της κρίσης έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, στοιχείο που επιβεβαιώνεται αν προχωρήσουμε σε μικρή ιστορική αναδρομή, όπου θα διαπιστώσουμε πως πάντοτε η οικονομική ανισορροπία είχε καταλυτικές επιδράσεις στην κοινωνία.

Στόχος, λοιπόν, του παρόντος βιβλίου δεν είναι η διδαχή ούτε η παραίνεση, μα η έκθεση ενός προβληματισμού για όλα όσα συμβαίνουν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ώστε να προσεγγιστούν τα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο της σύγχρονης εποχής. Το επιθυμητό είναι να μπορέσει να σχηματίσει ο ίδιος άποψη για τα κοινωνικά δρώμενα και με κριτική ικανότητα να επιζητήσει το καλύτερο για το μέλλον του.

Δοκίμιο, Αρχύτας, 2019, 130 σελ.

Δοκίμια-Μελέτες
Homo Sapiens (2019), Αρχύτας

Πηγές: Biblionet, Αρχύτας