Κυριάκος Γατουρτζίδης

Κυριάκος Γατουρτζίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κυριάκος Αλέξιος Εφραίμ Γατουρτζίδης γεννήθηκε στο Μαρούσι το 2001 και μεγάλωσε στο Περιστέρι, τον μόνιμο τόπο κατοικίας του.
Το 2019 εισήχθη στη Νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει γράψει σε συλλογικά έργα: στο βιβλίο «Μείνε κοντά μου από μακριά» των εκδόσεων «Πηγή», το e-book «200 χρόνια τώρα» των εκδόσεων «Μεταίχμιο» και τη συλλογή παραμυθιών «ηλιαχτιδοπαραμυθάκια» των εκδόσεων «Ηλιαχτίδα». Έχει αρθρογραφήσει για την Εφημερίδα «Εστία» και διάφορες νομικές ιστοσελίδες.
Διηγήματα
Ο κύριος Κάπα, θα έλεγε κανείς (2021), Ελκυστής

Ο κύριος Κάπα, θα έλεγε κανείς – Κυριάκος Γατουρτζίδης

Ο κύριος ΚάπαΣυλλογή Μικροδιηγημάτων


Πρόκειται για μια συλλογή αυτοτελών ιστοριών μικρού μήκους. Ήρωες του βιβλίου είναι ο κύριος Κάπα, ο αφηγητής αλλά και ο… “κανείς”. Η Αγάπη, ο χρόνος και ο θάνατος συνθέτουν κυρίως τη θεματική αυτού του έργου, το οποίο εν τέλει παρουσιάζει μια εσωτερική νοηματική ενότητα. Αυτή αποδίδεται μέσα από στιγμιότυπα της καθημερινότητας και του ρεαλισμού τα οποία μπλέκονται με τον σουρεαλισμό. Οι χαρακτήρες διαμορφώνονται έτσι μέσα από κάθε ιστορία, ενίοτε και συγχέονται μεταξύ τους, όπως άλλωστε συμβαίνει με τις ίδιες τις λέξεις στους τίτλους.

«Το να αγαπάς είναι υπερήφανη αποδοχή της ταπείνωσης
Το να αγαπάς είναι ευλογημένη τρέλα
Το να αγαπάς είναι ιδιοφυής χαζομάρα»

Διηγήματα, Ελκυστής, 2021, 280 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ελκυστής