Ματιά στο

Κυριάκος Δ. Ταταρίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κυριάκος Δ. Ταταρίδης γεννήθηκε στα Γρεβενά, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές.
Στη συνέχεια φοίτησε στην Αρχιτεκτονική της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος των Γρεβενιωτών Φοιτητών και Σπουδαστών για το διάστημα 1975-1978. Έκανε τη στρατιωτική του θητεία σε μονάδες στο Διδυμότειχο και το Σουφλί Έβρου. Από το 1980 εγκαθίσταται στα Γρεβενά ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διετέλεσε Α’ Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ν. Γρεβενών (1981-1985). Υπήρξε Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Γρεβενών (1985-1989). Από τον Ιούνιο του 1989 πολιτεύεται στο Νομό Γρεβενών με το ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται βουλευτής σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, το Νοέμβριο του 1989, τον Απρίλιο του 1990 και τον Οκτώβριο του 1993. Διετέλεσε Γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για το διάστημα 1993-1996, όπως και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδος – Πολωνίας. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 1996”.
Μυθιστορήματα
Ματιά στο μέλλον (2018), Ινφογνώμων Εκδόσεις

Ματιά στο μέλλον – Κυριάκος Δ. Ταταρίδης

Ματιά στο


Το μυθιστόρημα “Ματιά στο μέλλον” κινείται στο χώρο της νεολαίας που είναι για τον συγγραφέα το “διαρκές μέλλον του πλανήτη”.

Θέλοντας να αναδείξει το ρόλο της νεολαίας στο σύγχρονο κόσμο, ο συγγραφέας καταπιάνεται με ένα μυθιστόρημα όπου πέντε παιδιά που μόλις ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο ΜΙΤ, στον τομέα της Διαστημικής Αεροναυπηγικής και Σχεδιασμού, προσλαμβάνονται στη NASA. Το πρώτο τους σπουδαίο εγχείρημα είναι να αντιμετωπίσουν έξι γιγάντιους μετεωρίτες που κινούνται κατά της Γης και απειλούν να την καταστρέψουν.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Έλληνας Νικ, στρέφει ταυτόχρονα το ενδιαφέρον, με ηχηρές αναφορές στις ομιλίες που πραγματοποιεί, στο φλέγον θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, ενάντια στις ρυπογόνες εστίες που προκαλούν τα τελευταία χρόνια την υπερθέρμανση του πλανήτη και την αλλοίωση του παγκόσμιου κλίματος.
Καλεί τη νεολαία όλου του κόσμου, ενόψει της διαδρομής που θα διανύσει στη ζωή, να οπλιστεί με όλες τις αρετές, προκειμένου να συμβάλει με ανάλογες δράσεις στην ευημερία της ανθρωπότητας και στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων του κόσμου. Εξάλλου, για τον συγγραφέα η νεολαία είναι το “διαρκές μέλλον του πλανήτη”.
Βασικό για τον κάθε Νέο αποτελεί η γνώση και ο Νικ τους καλεί όλους να φθάσουν το μορφωτικό τους επίπεδο όσο πιο ψηλά μπορούν, ώστε να αποτελέσουν τη βάση όπου θα στηριχθεί ένα καλύτερο και ειρηνικό μέλλον για όλη την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα, τους καλεί να γίνουν οι σύγχρονοι εφευρέτες, επιστήμονες και δημιουργοί που θα ωθήσουν την ανάπτυξη και θα σχεδιάσουν τις νέες τεχνολογίες για να τεθούν στην υπηρεσία όλου του κόσμου. Όσα δημιουργεί ο σύγχρονος πολιτισμός πρέπει να φθάσουν και στην τελευταία γωνιά του πλανήτη μας.

Μυθιστόρημα, Ινφογνώμων Εκδόσεις, 2018, 241 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ινφογνώμων Εκδόσεις