Λαμπρινή Σ. Σιδέρη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λαμπρινή Σ. Σιδέρη γεννήθηκε στην Άρτα.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών στο οποίο ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές. Ζει με τον σύζυγο και την κόρη τους στην Πάτρα και εργάζεται ως μαθηματικός σε δημόσια σχολεία. Από μικρή ηλικία ένιωθε να κυοφορεί δύο κόσμους με κανένα κοινό ανάμεσά τους· των μαθηματικών και της φιλοσοφικής θεώρησης των πραγμάτων. Το έργο της “Απωθημένα πουλάω” είναι η πρώτη απόπειρα γεφύρωσης του χάσματός τους. Ποιήματα χαϊκού που η ίδια έγραψε συμπεριλαμβάνονται στη συλλογική έκδοση «Τα Χαϊκού της Άνοιξης» των εκδόσεων Ανεμολόγιο.
Μυθιστορήματα
Απωθημένα πουλάω (2021), Ανεμολόγιο

Απωθημένα πουλάω – Λαμπρινή Σ. Σιδέρη

Απωθημένα


Η Πέτη, γιατρός στο επάγγελμα, είναι μια όμορφη γυναίκα, με έντονο μακιγιάζ, ακριβά ρούχα και κοσμήματα. Ύστερα από έναν απροσδόκητο χωρισμό από τον μεγάλο έρωτά της, γνώρισε τον Μανώλη με τον οποίο συζεί την τελευταία δεκαετία. Εκείνος είναι αστροφυσικός και ερωτευμένος με την επιστήμη του. Η Πέτη φοβάται να ξαναγαπήσει, ο Μανώλης είναι κλεισμένος στα βιβλία του, και δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλον στην πραγματικότητα. Μέχρι που…
Η Πέτη κι ο Μανώλης θα μας δανείσουν στιγμές από την κοινή τους ζωή και θα μας φέρουν αντιμέτωπους μ’ εκείνα τα αναθεματισμένα απωθημένα… Μπορούν άραγε να επηρεάσουν ή και να καθορίσουν τις επιλογές που κάνουμε; Τι κρύβεται στον τίτλο του βιβλίου; Ποια μυστικά ξεδιπλώνονται σελίδα σελίδα; Ο αναγνώστης θα γίνει θεατής μιας βαθιά ανθρώπινης ιστορίας, και το παράξενο τέλος θα γίνει αφορμή να την ξαναδιαβάσει από την αρχή, ψάχνοντας κάτι, ξανά και ξανά.

Μυθιστόρημα, Ανεμολόγιο, 2021, 220 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ανεμολόγιο