Λαμπρινή Μηνά

Λαμπρινή Μηνά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λαμπρινή Μηνά γεννήθηκε το 1977 στον Κόκκινο Πύργο Τρικάλων.
Είναι απόφοιτη της Σχολής Αστυφυλάκων και υπηρετεί στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Γελαδάκη και έχουνε δύο υπέροχους γιους. Αυτά είναι τα εύσημα της.
Η συγγραφή, είναι ένα μεράκι και μια αγάπη. Η πένα είναι το εργαλείο για να χαράσσει νέες διαδρομές, γεμάτες ενθουσιασμό και ανυπομονησία, μέχρι να πάρουν σάρκα και οστά, αποτυπώνοντας τες με λέξεις που φτιασιδώνονται, καλλωπίζονται, στολίζονται και στη συνέχεια ντύνονται μέχρι να φτάσουν στα χέρια των αναγνωστών με τη μορφή βιβλίου, έτοιμο να τους συνεπάρει σε ταξίδια του νου και της φαντασίας.
Έργα της ιδίας: Όνειρα στον φεγγίτη (2019).
Μυθιστορήματα
Όνειρα στον φεγγίτη (2019), Εκδόσεις Ζενίθ
Αἶσα (2023), 24 γράμματα

Αἶσα – Λαμπρινή Μηνά

Αἶσα


[Αἶσα / προφ. «Έσα» / αρχ. < μοίρα, πεπρωμένο θεωρείται σαν θεά της ανθρώπινης μοίρας, δηλαδή της αρχαίας ελληνικής αντίληψης για την τύχη την οποία δημιουργεί ο άνθρωπος μοναχός του.] Ο Δημήτρης και ο Γιάννης, με ένα μηχανάκι σεργιανίζουνε στους δρόμους της νιότης. Το μυστικό των κρυμμένων λιρών είναι αυτό που θα ορίσει τις ζωές τους. Θα επιλέξουν να ανοίξουν την πόρτα για να τις βρουν και πως η Αἶσα θα ζωγραφίσει το πορτρέτο της ζωής τους; Ποια χρώματα και ποιες παραστάσεις θα συνθέσουν τον καμβά; Αποφάσεις και επιλογές, που μπορούν να αποβούν μοιραίες… Αυτή είναι η Αἶσα, το άλλο όνομα της μοίρας! Αυτή είναι η ζωή!

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2023, 340 σελ.

Όνειρα στον φεγγίτη – Λαμπρινή Μηνά
1974. Κάτω από τον φεγγίτη του νέου τους σπιτιού στην Πηγάδα του Πειραιά, ο Χρήστος και η Αφροδίτη Παπαδάκη κάνουν όνειρα για τη ζωή τους. Δίπλα τους πάντα ο Αριστείδης και η Δήμητρα, που κρύβουν τα δικά τους μυστικά…
Την ήρεμη οικογενειακή ζωή θα ανατρέψει η είδηση της τούρκικης εισβολής στην Κύπρο.
Μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι, απώλειες, μυστικά και ψέματα θα ξετυλιχθούν αλυσιδωτά σε Ελλάδα και Κύπρο. Ένας νέος ήρωας θα γεννηθεί, ενώ μια μυστήρια γυναίκα θα προσπαθήσει να καθορίσει τη μοίρα των πρωταγωνιστών.
Χρήστος, Αφροδίτη, Μπαχάρ, Αχμέτ…
Είκοσι χρόνια μετά, ποιος κόσμος θα επικρατήσει;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Ζενίθ, 2019, 221 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Ζενίθ, 24 γράμματα