Λευτέρης Πετρής

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Λευτέρης Πετρής γεννήθηκε στην Κω το 1969.
Σε ηλικία είκοσι δύο ετών μετακόμισε στην Αθήνα και παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο. Παράλληλα άρχισε να μαθαίνει κιθάρα και να γράφει μουσική και στίχους για τραγούδια.
Πέρασε από διάφορα επαγγέλματα, και το 2005 απέκτησε το δικό του καφέ στο κέντρο της Αθήνας που με την πάροδο του χρόνου εξελίχτηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή χορτοφαγικά ταχυφαγεία της πόλης.
Η ανάγκη του για έκφραση, που δεν σταμάτησε ποτέ, τον οδήγησε στην ενασχόλησή του και με τον πεζό λόγο.
Το 2016 ολοκληρώνει τη συγγραφή του πρώτου του έργου “Η πίσω αυλή”, βασισμένο σε μια ιδέα που γεννήθηκε το 2004.

Η πίσω αυλή – Λευτέρης Πετρής

Ο Στέφανος έχει πάρει την απόφασή του: θα ακολουθήσει την καρδιά του που τον οδηγεί στον παιδικό του φίλο Νίκο. Δεν του αρμόζει η συμβατική ζωή με τη γυναίκα του Μαργαρίτα, παρότι σύντομα θα γίνει και πατέρας. Ο Νίκος όμως αθροίζει τις επιπτώσεις της απόφασής τους στην κλειστή κοινωνία του χωριού και διστάζει να ακολουθήσει. Ο Αχιλλέας δεν έχει διλήμματα. Ζει απενοχοποιημένα τον πρώτο του έρωτα σχεδιάζοντας το μέλλον του. Η Σοφία είναι αυτή που κρατάει για χρόνια το μυστικό που ενώνει τον Στέφανο και τον Αχιλλέα…

Η ιστορία πραγματεύεται το πώς οι ηθικές αξίες των κλειστών κοινωνιών επηρεάζουν με καθοριστικό τρόπο τις ζωές των ανθρώπων που πρεσβεύουν κάτι νέο ή διαφορετικό.

“Αναρωτιέμαι πόσα από αυτά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα ο χρόνος θα τα προσπεράσει μια μέρα και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ίσως τα αντικαταστήσει και με το ακριβώς αντίθετό τους”.

Ο Λευτέρης Πετρής μετράει με την ψυχή του τις κρυφές ανάσες των ηρώων του, τα αδιέξοδα αλλοτινών εποχών, τα όνειρα για ένα μέλλον παρόν. Κινείται γρήγορα, ανοιγοκλείνει τον χρόνο, συγκινεί και συγκινείται, ομνύει στη ζωή, υποκλίνεται στον έρωτα, υμνεί τη συντροφικότητα…

Νουβέλα, Οσελότος, 2017, 104 σελ.

Νουβέλες
Η πίσω αυλή (2017), Οσελότος

Πηγές: Biblionet, Οσελότος