Λεμονιά Κουτσοβασίλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λεμονιά Κουτσοβασίλη γεννήθηκε στην Πάδοβα της Ιταλίας από Ιταλίδα μητέρα και Έλληνα πατέρα.
Μετακόμισε με την οικογένειά της στη Θήβα σε ηλικία εννέα ετών. Μετά το λύκειο επέστρεψε στην Πάδοβα, όπου σπούδασε στο πανεπιστήμιο ξένες γλώσσες και φιλολογίες. Αφού εργάστηκε εκεί για κάποια χρόνια, γύρισε στην Ελλάδα, όπου εργάζεται ως μεταφράστρια, διερμηνέας και καθηγήτρια ιταλικής και ισπανικής γλώσσας.
Σπούδασε θεατρικό παιχνίδι στο Σχολείο Παιχνιδιού και στο Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης, ενώ εργαζόταν ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε κατασκηνώσεις και σχολεία.
Από το 2006 είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας ως ερασιτέχνης ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, δημιουργώντας την Παιδική Σκηνή της Ένωσης Μικρασιατών με έργα για παιδιά, και το Θεατροπαρεάκι, μια παρέα παιδιών και εφήβων που ανακαλύπτουν τη θεατρική έκφραση μέσα από το παιχνίδι.
Παιδική λογοτεχνία
Το χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε τον δρόμο του (2021), Οσελότος

Το χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε τον δρόμο του – Λεμονιά Κουτσοβασίλη

Το χριστουγεννιάτικοΘεατρικό παραμύθι


Ένα χριστουγεννιάτικο γράμμα που πρέπει να βρει τον δρόμο του, μια ειρηνική χώρα, ένας σοφός δήμαρχος και ένας καλός λύκος με μια σπουδαία αποστολή! Θα καταφέρει ο ήρωας να βρει το θάρρος για να ξεπεράσει τα εμπόδια; Θα νικήσει τους φόβους του; Όταν οι καλοί φίλοι στηρίζουν ο ένας τον άλλον, γίνονται τα μεγαλύτερα θαύματα!

Ένα θεατρικό παραμύθι για τη δυσκολία της προσπάθειας, τη δύναμη, το θάρρος, την αγάπη και την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και τη διαφορετικότητα. Ένα βιβλίο για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς
και θεατρικές ομάδες.

Παιδικό θέατρο, Οσελότος, 2021, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος