Λένα Κικίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λένα Κικίδου είναι απόφοιτος Ιταλικής Φιλολογίας (ΕΚΠΑ – Φιλοσοφική Αθήνας).
Ξεκίνησε να γράφει το 2008 και δεν περιορίζεται σε ένα είδος λογοτεχνίας. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα “Noctus – Ανάμεσα σε δύο κόσμους” (Συμπαντικές Διαδρομές, 2014), “Και μετά όλα άλλαξαν” (Anima, 2015) και το “Il ciclo della calamita (Ο κύκλος της καταστροφής) (Κέδρος, 2018).

«Ξεκίνησα τη συγγραφή, έχοντας πίσω μου μια προεφηβική παραγωγή ποιημάτων και τον φόβο ότι δε θα τελείωνα ποτέ το πρώτο μου λογοτεχνικό πόνημα. Αστείο αν σκεφτεί κανείς ότι έφτασα αισίως στη συγγραφή του όγδοου βιβλίου και τρία έργα μου βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία (Noctus – Ανάμεσα σε δύο κόσμους, Και Μετά Όλα Άλλαξαν, Il ciclo della Calamità).
Δε θα πάψω ποτέ να φοβάμαι ότι το κουτί, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, με τους ήρωες και τις περιπέτειές τους, μια μέρα θα κλειδώσει και οι ιστορίες τους θα μείνουν ανολοκλήρωτες. Απλώς τώρα πια αντί να σωριαστώ σε μια γωνία και να κλαίω την αποτυχία μου, θα σηκωθώ και θα γυρέψω το κλειδί του.»
Μυθιστορήματα
Noctus ανάμεσα σε δύο κόσμους (2014), Συμπαντικές Διαδρομές
Και μετά όλα άλλαξαν (2015), Anima Εκδοτική
Il ciclo della calamita (2018), Κέδρος
Ανάμεσα σε δύο κόσμους – Noctus I (2022), Anima Εκδοτική

Νουβέλες
Favole Nere (2023), Anima Εκδοτική
@mail.com (2023), Διάνοια

Διηγήματα
Το φεγγάρι του Κυνηγού (2022), Anima Εκδοτική
Το φεγγάρι του Κυνηγού (2023), Anima Εκδοτική (Ε)

Συλλογικά έργα
Ο φόβος του ξένου (2014), Μεταίχμιο
Θεοί του ατμού (2014), Συμπαντικές Διαδρομές
A Timeless Timekeeper (2017), Anima Εκδοτική
Το έπος της φαντασίας: Αδιέξοδο (2017), Εκδόσεις iWrite.gr
Τρόμος (2017), Ανάτυπο
Noir Road Stories 2 (2017), Άπαρσις

@mail.com – Λένα Κικίδου

@mail.com

Νουβέλα, Διάνοια, 2023, 132 σελ.

Favole Nere – Λένα Κικίδου

FavoleL’ albero delle anime


Albero delle Anime

Κάπου πέρα από τη γη των ανθρώπων υπάρχει ένα γέρικο δέντρο.
Δεν ανήκει σε κάποιο γνωστό είδος.
Δεν το βλέπουν όλοι.
Είναι ένα αμάλγαμα από ζωή, χρώματα κι αρώματα. Παραμένει κρυμμένο στη φαντασία των παιδιών και στις ιστορίες των γερόντων. Μια ανάμνηση σβησμένη από τη μνήμη, αλλά χαραγμένη στην καρδιά.
Είναι το Albero delle Anime. Το Δέντρο των Ψυχών.

Το Κάστρο – Demon’s Tooth

Στέκεται στην άκρη του γκρεμού. Το βλέμμα του πλανιέται από το μούχρωμα του άναστρου ουρανού στο απύθμενο χάος. Ο πορφυρός μανδύας πλαταγίζει γύρω από το εξασθενημένο κορμί του. Υψώνεται σε μια ριπή ανέμου για να στροβιλιστεί ανάμεσα στην τεφρή σκόνη και στα ξεραμένα πλατανόφυλλα, προτού πέσει στην αρχική επίπεδη θέση του.
Ο στρατιώτης πισωπατά, καθώς η ζαλάδα από την πείνα και τις κακουχίες τον ραπίζει σαν ύπουλος εχθρός. Τρίβει στις πληγωμένες χούφτες το πρόσωπό του. Με μάτια κλειστά γυρίζει την πλάτη στο Κάστρο. Το Παλάτι του Πρίγκιπα της Λήθης.

Νουβέλα, Anima Εκδοτική, 2023, 133 σελ.

Το φεγγάρι του Κυνηγού – Λένα Κικίδου

Το φεγγάρικαι άλλα διηγήματα


Το φεγγάρι του Κυνηγού είναι μια σειρά διηγημάτων τής Λένας Κικίδου από έργα της που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς.
Τα κείμενα ισορροπούν αριστοτεχνικά μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας και θα μαγέψουν όλους τους αναγνώστες, όσους αγαπούν το φανταστικό, αλλά κι όσους θα τολμήσουν να διαβάσουν για πρώτη φορά μικρές ιστορίες που θα τους μεταφέρουν μακριά από την καθημερινότητα.

Αριθμός Έκδοσης: 2
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2022

Διηγήματα, Anima Εκδοτική, 2023, 68 σελ.

Το φεγγάρι του Κυνηγού – Λένα Κικίδου

Το φεγγάρικαι άλλα διηγήματα


Το φεγγάρι του Κυνηγού είναι μια σειρά διηγημάτων τής Λένας Κικίδου από έργα της που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς.
Τα κείμενα ισορροπούν αριστοτεχνικά μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας και θα μαγέψουν όλους τους αναγνώστες, όσους αγαπούν το φανταστικό, αλλά κι όσους θα τολμήσουν να διαβάσουν για πρώτη φορά μικρές ιστορίες που θα τους μεταφέρουν μακριά από την καθημερινότητα.

Διηγήματα, Anima Εκδοτική, 2022, 36 σελ.

Ανάμεσα σε δύο κόσμους – Λένα Κικίδου

Ανάμεσα σεNoctus I


Ο Μαξ Μακίν, ένας ερευνητής-αναλυτής της ανθρώπινης συμπεριφοράς, θα αναλάβει μια απλή αποστολή πεδίου: να μετάγει μια μάρτυρα, τη Νοξ, για ανάκριση στα κεντρικά τής Ιντερπόλ.
Γνωρίζοντας την όμως, θα έρθει αντιμέτωπος με μια αλήθεια ασύλληπτη για το ανθρώπινο μυαλό, που θα τον κλονίσει. Θα τον αναγκάσει να λάβει αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του και θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τους προσωπικούς του δαίμονες και με εκείνους, που με σάρκα κι οστά, θα αρχίσουν να τον καταδιώκουν.
Έτσι θα ξεκινήσει ένα ανελέητο κυνηγητό ανάμεσα σε πληρωμένους δολοφόνους από έναν άλλον κόσμο που λυμαίνονται στη Γη, διεφθαρμένους θνητούς σε θέσεις-κλειδιά, ένα παρελθόν που δε συγχωρεί και δεν ξεχνάει και δύο πλάσματα ανόμοια. Ένας άντρας που δεν υπήρξε ποτέ του μαχητής και μια Έκπτωτη Άγγελος, πρώην Στρατηγός στα αγγελικά Τάγματα, θα κληθούν να συνεργαστούν για να επιβιώσουν κόντρα σε μια Μοίρα αδυσώπητη και σε στρατιές από όντα που ζουν ανάμεσα σε δύο κόσμους.

Αναθεωρημένη έκδοση

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2022, 347 σελ.

Il ciclo della calamita – Λένα Κικίδου

(Ο κύκλος της καταστροφής)


Σαν Φρανσίσκο, 1905.
Μια κοπέλα κι ένα παιδί θα εγκατασταθούν σ’ ένα ερημωμένο σπίτι στην κορφή ενός λόφου. Κουβαλώντας ελάχιστα υπάρχοντα, αλλά αμέτρητα μυστικά, θα κινήσουν το ενδιαφέρον του μοναχικού τους γείτονα.
Η ροπή προς τη βία, ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο θρησκευτικός φανατισμός και η λογική του όχλου θα γίνουν οι κινητήριοι μοχλοί για να ξεδιπλωθεί το παρελθόν των ηρώων σε πέντε ιστορίες που διαδραματίζονται στα όρια μεγάλων φυσικών καταστροφών: στην εξάπλωση του Μαύρου Θάνατου στην Ευρώπη (1347), στη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου (1666), στον Μεγάλο Τυφώνα στις Ολλανδικές Αντίλλες (1780) και στη Μεγάλη Χιονοθύελλα (1888) του Κονέκτικατ.

Μυθιστόρημα, Κέδρος, 2018, 264 σελ.

Και μετά όλα άλλαξαν – Λένα Κικίδου
Το αυτοκινητικό ατύχημα ενός κοριτσιού και το σύντομο ταξίδι της σε έναν άλλο κόσμο, θα επιτρέψουν σε γεγονότα τα οποία θα την κάνουν να ταλαντευτεί ανάμεσα στη λογική και τη τρέλα να εισχωρήσουν στη ζωή της. Θα την αναγκάσουν να πάρει αποφάσεις πέρα από τα συμβατικά όρια και να πολεμήσει για τη σωτηρία, τη δική της και όχι μόνο.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2015, 336 σελ.

Noctus ανάμεσα σε δύο κόσμους – Λένα Κικίδου
Ο προφάιλερ, Μαξ Μακίν, αναλαμβάνει την πρώτη του αποστολή πεδίου: να μετάγει μια μάρτυρα για ανάκριση στα κεντρικά της Ιντερπόλ. Εύκολη υπόθεση; Όχι και τόσο. Όταν τη συναντάει έρχεται αντιμέτωπος με μια αλήθεια ασύλληπτη για το ανθρώπινο μυαλό του, που θα τον κλονίσει ψυχικά και νοητικά.
Η Νοξ τον τρομάζει, τον απειλεί, μα στο τέλος τον ακολουθεί σε μια διαδικασία, που γνωρίζει εξαρχής πως είναι η κορυφή ενός παγόβουνου διαφθοράς και ασυδοσίας. Πως θα τους φέρει αντιμέτωπους με μυστικά και συγκυρίες που θα τους αναγκάσουν να παλέψουν για τη ζωή τους ενάντια σε πληρωμένους εντεταλμένους, Ερημίτες, αλλά και Απόκληρους από τα οργανωμένα στρατεύματα των αυτοεξόριστων Δαιμόνων και Αγγέλων – υπό την ηγεσία του Μπλάκι, του κακοποιού που αποτελεί το μήλο της Έριδος για τους υψηλά ιστάμενους της Υπηρεσίας.
Σε έναν αλλόχρονο Παράδεισο, μια βοηθός σιδερά διεκδικεί τη θέση Αξιωματούχου στα αγγελικά Τάγματα. Με πείσμα και τη βοήθεια του Αγίου-εκπαιδευτή της, μέσα από δοκιμασίες και σκληρή εκπαίδευση θα διοικήσει το Τάγμα της Νύχτας. Θα γίνει ο Θεριστής που οι αντίπαλοι της μισούν και θαυμάζουν μέχρι τη μέρα της Μεγάλης Καταστροφής, όταν ο εχθρός που φώλιαζε στο στρατόπεδό της θα την προδώσει.
Η Καθαίρεσή της θα τη μετατρέψει σε εξόριστη Έκπτωτη Άγγελο με κατεσταλμένες υπερφυσικές δυνάμεις, υποχρεωμένη να κρύβεται και να πολεμάει για την επιβίωσή της στον θνητό κόσμο, όπου οι δαίμονές της την καταδιώκουν.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2014, 496 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές, Anima Εκδοτική, Κέδρος, Διάνοια