Λένα Κικίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λένα Κικίδου είναι απόφοιτος Ιταλικής Φιλολογίας (ΕΚΠΑ – Φιλοσοφική Αθήνας).
Ξεκίνησε να γράφει το 2008 και δεν περιορίζεται σε ένα είδος λογοτεχνίας. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα “Noctus – Ανάμεσα σε δύο κόσμους” (Συμπαντικές Διαδρομές, 2014), “Και μετά όλα άλλαξαν” (Anima, 2015) και το “Il ciclo della calamita (Ο κύκλος της καταστροφής) (Κέδρος, 2018).
Μυθιστορήματα
Noctus ανάμεσα σε δύο κόσμους (2014), Συμπαντικές Διαδρομές
Και μετά όλα άλλαξαν (2015), Anima Εκδοτική
Il ciclo della calamita (2018), Κέδρος

Συλλογικά έργα
Ο φόβος του ξένου (2014), Μεταίχμιο
Θεοί του ατμού (2014), Συμπαντικές Διαδρομές
A Timeless Timekeeper (2017), Anima Εκδοτική
Το έπος της φαντασίας: Αδιέξοδο (2017), Εκδόσεις iWrite.gr
Τρόμος (2017), Ανάτυπο
Noir Road Stories 2 (2017), Άπαρσις

Il ciclo della calamita – Λένα Κικίδου

(Ο κύκλος της καταστροφής)


Σαν Φρανσίσκο, 1905.
Μια κοπέλα κι ένα παιδί θα εγκατασταθούν σ’ ένα ερημωμένο σπίτι στην κορφή ενός λόφου. Κουβαλώντας ελάχιστα υπάρχοντα, αλλά αμέτρητα μυστικά, θα κινήσουν το ενδιαφέρον του μοναχικού τους γείτονα.
Η ροπή προς τη βία, ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο θρησκευτικός φανατισμός και η λογική του όχλου θα γίνουν οι κινητήριοι μοχλοί για να ξεδιπλωθεί το παρελθόν των ηρώων σε πέντε ιστορίες που διαδραματίζονται στα όρια μεγάλων φυσικών καταστροφών: στην εξάπλωση του Μαύρου Θάνατου στην Ευρώπη (1347), στη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου (1666), στον Μεγάλο Τυφώνα στις Ολλανδικές Αντίλλες (1780) και στη Μεγάλη Χιονοθύελλα (1888) του Κονέκτικατ.

Μυθιστόρημα, Κέδρος, 2018, 264 σελ.

Και μετά όλα άλλαξαν – Λένα Κικίδου
Το αυτοκινητικό ατύχημα ενός κοριτσιού και το σύντομο ταξίδι της σε έναν άλλο κόσμο, θα επιτρέψουν σε γεγονότα τα οποία θα την κάνουν να ταλαντευτεί ανάμεσα στη λογική και τη τρέλα να εισχωρήσουν στη ζωή της. Θα την αναγκάσουν να πάρει αποφάσεις πέρα από τα συμβατικά όρια και να πολεμήσει για τη σωτηρία, τη δική της και όχι μόνο.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2015, 336 σελ.

Noctus ανάμεσα σε δύο κόσμους – Λένα Κικίδου
Ο προφάιλερ, Μαξ Μακίν, αναλαμβάνει την πρώτη του αποστολή πεδίου: να μετάγει μια μάρτυρα για ανάκριση στα κεντρικά της Ιντερπόλ. Εύκολη υπόθεση; Όχι και τόσο. Όταν τη συναντάει έρχεται αντιμέτωπος με μια αλήθεια ασύλληπτη για το ανθρώπινο μυαλό του, που θα τον κλονίσει ψυχικά και νοητικά.
Η Νοξ τον τρομάζει, τον απειλεί, μα στο τέλος τον ακολουθεί σε μια διαδικασία, που γνωρίζει εξαρχής πως είναι η κορυφή ενός παγόβουνου διαφθοράς και ασυδοσίας. Πως θα τους φέρει αντιμέτωπους με μυστικά και συγκυρίες που θα τους αναγκάσουν να παλέψουν για τη ζωή τους ενάντια σε πληρωμένους εντεταλμένους, Ερημίτες, αλλά και Απόκληρους από τα οργανωμένα στρατεύματα των αυτοεξόριστων Δαιμόνων και Αγγέλων – υπό την ηγεσία του Μπλάκι, του κακοποιού που αποτελεί το μήλο της Έριδος για τους υψηλά ιστάμενους της Υπηρεσίας.
Σε έναν αλλόχρονο Παράδεισο, μια βοηθός σιδερά διεκδικεί τη θέση Αξιωματούχου στα αγγελικά Τάγματα. Με πείσμα και τη βοήθεια του Αγίου-εκπαιδευτή της, μέσα από δοκιμασίες και σκληρή εκπαίδευση θα διοικήσει το Τάγμα της Νύχτας. Θα γίνει ο Θεριστής που οι αντίπαλοι της μισούν και θαυμάζουν μέχρι τη μέρα της Μεγάλης Καταστροφής, όταν ο εχθρός που φώλιαζε στο στρατόπεδό της θα την προδώσει.
Η Καθαίρεσή της θα τη μετατρέψει σε εξόριστη Έκπτωτη Άγγελο με κατεσταλμένες υπερφυσικές δυνάμεις, υποχρεωμένη να κρύβεται και να πολεμάει για την επιβίωσή της στον θνητό κόσμο, όπου οι δαίμονές της την καταδιώκουν.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2014, 496 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές, Anima Εκδοτική, Κέδρος