Λένα Μαυρουδή Μούλιου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λένα Μαυρουδή Μούλιου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.
Συνταξιούχος δασκάλα πιάνου, πτυχιούχος και συνθέτις του Εθνικού ωδείου Αθηνών (Μανόλης Καλομοίρης). Έγραψε πολλή ορχηστική μουσική και πάρα πολλά τραγούδια. Σαν συγγραφέας έχει πλούσιο έργο. Έγραψε (και συνεχίζει να γράφει) είκοσι βιβλία όπως: Αφηγήματα, μυθιστορήματα, νουβέλες, συλλογές διηγημάτων και ποιήματα. Συμμετέχει επίσης σε πολλές συλλογικές εκδόσεις. Έχει διακριθεί σε πάρα πολλούς διαγωνισμούς με αριστεία, βραβεία, επαίνους και διακρίσεις. Βιβλία της βρίσκονται υπό έκδοση. Συνεργάζεται με πολλά ηλεκτρονικά περιοδικά και διαδικτυακές σελίδες, που σε καθημερινή σχεδόν βάση ανεβάζουν έργα της.
Μυθιστορήματα
Υποψίες (2017), ΤοΒιβλίο
Θάνατος στο πάρκο (2017), ΤοΒιβλίο
Η βίλα της Ιθάκης (2017), Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης
Μαρί-να, Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης (2018), Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης
Πλαγιά (2018), Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης
Το τετράδιο (2019), Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης
Η ρεπόρτερ (2021), ΤοΒιβλίο

Διηγήματα
Η πόρτα στα δεξιά (2016), ΤοΒιβλίο
Υδροχόος με σκορπιό (2018), ΤοΒιβλίο
Άρωμα μπλαζέ (2018), Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης
Πέρσα Βουδούρη και Στέφανος Μακρής: Οι ντετέκτιβ (2019), Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης
Κάθε απόγευμα στις 5 (2019), Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης
Το τελευταίο τανγκό (2020), ΤοΒιβλίο

Συλλογικά έργα
Το Άγνωστο: 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος του Φανταστικού (2016), Ανάτυπο
Μονόλογοι (2017), ΤοΒιβλίο
Γράμματα ανεπίδοτα (2019), Ελκυστής
Αναζήτηση και αποκάλυψη (2019), Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης

Η ρεπόρτερ – Λένα Μαυρουδή-Μούλιου

Η ρεπόρτερ


Μια νεαρή δημοσιογράφος στην εποχή της καραντίνας αναζητά την αλήθεια μέσα από ρεπορτάζ και καταγραφή των διαφορετικών οπτικών για τον κορωνοϊό και όχι μόνο. Ρεπορτάζ, μύθοι και συνωμοσίες, απόψεις και μνήμες διασταυρώνονται σε ένα μυθιστόρημα, που διαβάζεται μονομιάς.
Η επικαιρότητα και η μυθοπλασία, το χιούμορ και το σοβαρό συμπλέκονται στους αφηγηματικούς νεωτερισμούς και
την κειμενική πολυφωνία.
Η απολαυστική αφήγηση της Λένας Μαυρουδή-Μούλιου, με την ιδιαίτερη ζωντάνια που χρόνια πια τη διακρίνει, κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Μυθιστόρημα, e-book, ΤοΒιβλίο, 2021, 390 σελ.

Το τελευταίο τανγκό – Λένα Μαυρουδή-Μούλιου
Η Λένα Μαυρουδή-Μούλιου από την πρώτη της κιόλας συλλογή διηγημάτων κατέθεσε ένα διαφορετικό πνεύμα αφήγησης, ενσωματώνοντας τον σχολιαστικό αφηγητή στην πλοκή ως ομοδιηγητικό ήρωα.
Πολυγραφότατη και με διαρκή παρουσία με δημοσιεύσεις πεζογραφημάτων στο διαδίκτυο και διακρίσεις σε διαγωνισμούς επιστρέφει με την έκτη νέα συλλογή, που περιλαμβάνει παραμύθια, διηγήματα και χρονογραφήματα.

Ξεχωρίζει η ζωντάνια της αφήγησης και των διαλόγων διαμορφώνοντας μία ξεχωριστή πλοκή. Η μυθοπλασία δένεται με το βίωμα, ο σχολιασμός με τη φαντασία μέσα σε ένα ρεαλιστικό πλέγμα μύθων και απολογισμών. Οι χαρακτήρες σαν αληθινοί άνθρωποι διατηρούν ηρωικά και αντιηρωικά χαρακτηριστικά, συμπλέκονται σαν ψηφίδες στο σύμπαν της Μούλιου.

Διηγήματα, χρονογραφήματα, e-book, ΤοΒιβλίο, 2020, 442 σελ.

Το τετράδιο – Λένα Μαυρουδή-Μούλιου
Πρόκειται για ένα εξωπραγματικό τετράδιο, εφεύρεση σοφού Ιάπωνα, που θα φέρει αναστάτωση στην καθεστηκυία τάξη της έκδοσης βιβλίου.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, 2019, 300 σελ.

Πέρσα Βουδούρη και Στέφανος Μακρής: Οι ντετέκτιβ – Λένα Μαυρουδή-Μούλιου
Δυο φίλοι ντετέκτιβ, η μία διάσημη ερασιτέχνις και επονομαζόμενη “ΕΛΛΗΝΙΔΑ miss Marple” κατά κόσμον ΠΕΡΣΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ και ο έτερος διάσημος επαγγελματίας πρώην ανώτατος αστυνομικός της Ε.Λ.Α.Σ., ονόματι ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ, με κάποια ηλικιακή απόσταση μεταξύ τους, αλλά που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά τον τρόπο σκέψης, συναντιούνται με τις ιστορίες τους μέσα από το βιβλίο αυτό. Τους δίνεται έτσι η ευκαιρία, να θυμηθούν τα παλιά και να ανανεώσουν τα αισθήματα φιλίας που τούς ένωναν, μα και στους αναγνώστες να θαυμάσουν το μεγάλο τους ταλέντο, περνώντας ευχάριστες ώρες με τις περιπέτειές τους.

Διηγήματα, Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, 2019, 420 σελ.

Κάθε απόγευμα στις 5 – Λένα Μαυρουδή-Μούλιου
Και τούτη η 5η συλλογή διηγημάτων είναι όπως και οι προηγούμενες. Κείμενα βιωματικά φανταστικά, αστυνομικά, κοινωνικά. Μου αρέσει η ποικίλη θεματολογία. Μένει βέβαια να αρέσει και στους αναγνώστες. Αλλά αυτό, θα φανεί στο “χειροκρότημα”…

Διηγήματα, Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, 2019, 438 σελ.

Άρωμα μπλαζέ – Λένα Μαυρουδή Μούλιου
Αυτή είναι η 3η συλλογή διηγημάτων της Λένας Μαυρουδή-Μούλιου. Άντλησε την Έμπνευσή της από βιωματικά γεγονότα που στην πλοκή τους μοιάζουν φανταστικά και άλλα που είναι καθαρά προϊόν της φαντασίας της και φαντάζουν πέρα για πέρα αληθινά.
Ιστορίες αστυνομικές, ερωτικές, κοινωνικές, χιουμοριστικές, του φανταστικού, ακολουθούν το σκεπτικό της, ότι σε ένα βιβλίο διηγημάτων καλή είναι η ποικιλία των θεμάτων και του στυλ, για να μην πλήξει ο αναγνώστης, Η συγγραφέας, ελπίζει και εύχεται και τούτο το βιβλίο να έχει την απήχηση που είχαν οι δυο της άλλες συλλογές: «Η πόρτα στα δεξιά» και «Υδροχόος με σκορπιό».

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, 2018, 420 σελ.

Υδροχόος με σκορπιό – Λένα Μαυρουδή Μούλιου
Η Λένα Μαυρουδή-Μούλιου επιστρέφει με νέες ιστορίες. Μυθοπλασίες που με φαντασία και μία σπάνια ζωντάνια γραφής ταξιδεύουν τον αναγνώστη στα βάθη του ανθρώπινου είναι ψυχογραφώντας στην ουσία την εποχή μας. Ο μύθος “βουτά” στο παρελθόν και το πρoσωπικό βίωμα αντλώντας τις πρώτες ύλες τις οποίες επεξεργάζεται η ακούραστη πένα της Μαυρουδή-Μούλιου.
Ιστορίες απολαυστικές, αστυνομικές και κοινωνικές, μεταφέρουν το κοινό στον μαγικό κόσμο της φαντασίας και του έρωτα, του εξωλογικού και της μνήμης. Ήρωες γνωστοί από παλαιότερα βιβλία (όπως ο Μακρής) και θέματα που απασχόλησαν και παλαιότερα τη συγγραφέα (η τύχη κι οι συμπτώσεις, το εξωανθρώπινο και το παράλογο, η μουσική κι ο έρωτας) συμπλέκονται σε μία λογική ψυχογράφησης του σήμερα και του χτες.

Διηγήματα, ΤοΒιβλίο, 2018, 516 σελ.

Το σπίτι με τις αλυσίδες – Λένα Μαυρουδή-Μούλιου
Ένας μυστηριώδης μανιάτικος πύργος στο έμπα ενός παραδεισένιου χωριού το οποίο πήρε το νεότερο όνομά του τα τελευταία χρόνια της ιστορίας του από το “Σπίτι με τις αλυσίδες” όπως είχε ονομάσει τον πύργο ο πυργοδεσπότης του, όταν εγκαταλειμμένος από τη γυναίκα που λάτρευε, τον αλυσόδεσε, χωρίς να πάψει όμως να τον συντηρεί ελπίζοντας ότι Εκείνη θα ξαναγύριζε μια ημέρα, ξέροντας, ότι όπως και αυτός, δεν έπαψε και δεν θα έπαυε να τον αγαπάει.
Και τότε, θα τις πέταγε τις βαριές τις μεταλλικές αλυσίδες που τον κρατούσαν κλειστό.
Και ναι μεν το όνειρό του και η ελπίδα του εισακούστηκαν και εκείνη ξαναγύρισε γιατί η αγάπη της τελικά στάθηκε μεγαλύτερη από τη φαντασία της, χάριν της οποίας είχε φύγει κατηγορώντας τον άντρα της για έλλειμμά του στον τομέα αυτής ακριβώς της φαντασίας, αλλά πράγμα περίεργο η ονομασία του πύργου παρέμεινε.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά το Πνεύμα του Πύργου, και αυτά που εκπροσωπούσε τα χρόνια που ακολούθησαν, ήταν τόσο τεράστιας σημασίας για τον πολιτισμό της Επικράτειας, που και το χωριό μετονομάστηκε σε “Σπίτι με τις αλυσίδες” αφού πια, ούτος ή άλλως, έτσι το γνώριζαν εντός και εκτός των τειχών της Ελλάδας.
Και βέβαια δεν ήταν οι τοίχοι του πύργου που το έκαναν παγκοσμίως γνωστό, αλλά οι πυργοδεσπότες και οι στενοί συνεργάτες και φίλοι τους με ό, τι δημιούργησαν μέσα του αλλά και στα έγκατα της Γης Κάτω απ’ αυτό.
Ένας Πύργος Παλιός, με Πνεύμα ανανεωνόμενο συνεχώς, που “δίδασκε” Πολιτισμό, Παράδοση, Αγάπη και Φιλία.
Τα “ντουβάρια” ενέπνεαν τους πυργοδεσπότες και βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος, δημιουργούσαν τόσο εντός, όπως είπαμε, αλλά και εκτός του, θαύματα πολιτισμού, που άφηναν άφωνους τους επισκέπτες, τόσο τους λεγομένους “εύκολους”, όσο και αυτούς που είχαν εξοικειωθεί με αυτό που λέμε “Δύσκολα εκπλήσσομαι”.
Δημιουργοί ενός θαύματος Παγκόσμιου κύρους, θαυμάσιοι και οι ίδιοι…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, 2018, 302 σελ.

Πλαγιά – Λένα Μαυρουδή Μούλιου
Μια πευκόφυτη πλαγιά ενός λόφου, και στη μέση της δεσπόζει η όμορφη βίλα του Καπετάν Νικολού όπου ζει αυτός με την μεγάλη του οικογένεια.
Ο καπετάνιος έχει αποσυρθεί από την ενεργό επαγγελματική δράση λόγω επισφαλούς υγείας και ηλικίας συνάμα, μα η θάλασσα ήταν εκεί κοντά του στα ριζά της πλαγίας και το στερητικό της σύνδρομο παλευόταν.
Τα μέλη της οικογενείας μικρά και μεγάλα, με καλλιτεχνικές ανησυχίες και άλλα με πνευματικές, είχαν θεσμοθετήσει θα λέγαμε πολιτιστικά δρώμενα που σύντομα απέκτησαν Πανελλήνια εμβέλεια.
Έρωτες, πάθη, φιλίες, που καταλήγουν να γίνουν συγγένειες και να δεθούν ακόμη περισσότερο, και παιδιά με λογοτεχνικό ταλέντο παραμυθάδων. Κοντολογίς, μια ο μορφή Ελληνική οικογένεια με ενδιαφέροντες ανθρώπους που διαβάζοντας τις ιστορίες τους, σου γίνονται τόσο οικείοι που νιώθεις και εσύ σαν να είσαι ένας απ’ αυτούς. Σε σημείο που όταν το βιβλίο τελειώνει εσύ, να εξακολουθείς να βρίσκεσαι στην “Πλαγιά” μαζί τους περιμένοντας να δεις τι έγινε και πάρα κάτω. Μα το πάρα κάτω δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί κάποιος από τους ίδιους να τις συγκεντρώσει τις ιστορίες τους αυτές σε ένα όμορφο βιβλίο με τον τίτλο: “Η ΖΩΗ ΜΑΣ”…
Λ.Μ.Μ.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, 2018, 310 σελ.

Μαρί-να – Λένα Μαυρουδή Μούλιου
Στο βιβλίο τούτο όπως και στο μυθιστόρημα “Η Βίλα της Ιθάκης” που είναι το πρώτο μέρος, τα πάντα είναι ιδανικά.
Οι άνθρωποι, με πηγαία ταλέντα, ερωτεύσιμοι μέχρι τα γεράματά τους, χωρίς οικονομικά προβλήματα, σκοτούρες και έριδες.
Η Αγάπη, η Φιλία και ο Έρωτας κυρίαρχα συναισθήματα.
Τη μιζέρια και τη μουρτζούφλα, ίσως μόνο σε κανένα βιβλίο να την έχουν διαβάσει.
Η υγεία τους άψογη σχεδόν και θάνατοι μόνο από φυσικά αίτια και σε μεγάλη ηλικία!
Το τοπίο γύρω τους μαγευτικό.
Θησαυροί τους αποκαλύπτονται, τους οποίους διαθέτουν για κοινωφελείς σκοπούς!…
Αλληλοθαυμάζονται και αγαπιούνται βαθιά, αληθινά.
Κοντολογίς είναι ένας κόσμος ιδανικός, έτσι όπως τον ονειρευόμαστε , έτσι όπως θα θέλαμε να είναι, έτσι όπως ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ…
Γι’ αυτό και μοιάζει με παραμύθι για μεγάλους η ιστορία των τριών αγαπημένων φιλενάδων και των οικογενειών τους.
Τον αληθινό κόσμο τον βιώνουμε καθημερινά, είτε μας αρέσει η μιζέρια και αλήθεια του, είτε όχι.
Ας αφεθούμε λοιπόν για λίγο σε έναν κόσμο άλλο, Παραδεισένιο, γιατί, κακά τα ψέματα.
Αν τελικά υπάρχει Παράδεισος, πρέπει αυτός να βρίσκεται κάπου στη γη κρυμμένος, ένα κομμάτι του δε, μας αποκαλύπτεται εδώ.
Στην τελική, κακό είναι να ονειρευτούμε και λίγο ξύπνιοι;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, 2018, 300 σελ.

Θάνατος στο πάρκο – Λένα Μαυρουδή Μούλιου
Ο Σωτήρης, φίλος ενός διάσημου Έλληνα ντετέκτιβ, γράφει όσα έζησε πλάι στον πρώην αστυνομικό. Κατά τη διαλεύκανση διαφόρων υποθέσεων γίνεται μέλος της στενής συντροφιάς του πρώην αστυνομικού και καταγράφει από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τις προσωπικές στιγμές των μελών της παρέας.
Συνδέεται στενά με έναν νεαρό animateur, που κατάφερε να γίνει ο πιο φημισμένος διασκεδαστής, ένας αγαπητός δήμαρχος και διευθυντής του μεγαλύτερου παιδότοπου της χώρας.
“Αστυνομικές υποθέσεις που αποζητούν τη διαλεύκανσή τους, όπως η δολοφονία ενός αντιδημάρχου ή η δολοφονία ενός αγνώστων στοιχείων άνδρα σε ένα χωριό πλάι στις ιδιαίτερες στιγμές των ανθρώπων, αποτελούν το νέο μυθιστόρημα της Λένας Μαυρουδή Μούλιου. Με επίκεντρο εμπορικές και πολιτικές πλεκτάνες, η Μούλιου ταξιδεύει τον αναγνώστη σε όλη την Ευρώπη.
Η Μούλιου με φυσικότητα συνδέει βραβευμένες νουβέλες σε ένα ενιαίο έργο με κεντρικό ήρωα έναν διάσημο Έλληνα ντετέκτιβ. Με έναν αφηγητή που ζει από κοντά την εξέλιξη της διαλεύκανσης των υποθέσεων μα και της προσωπικής ζωής των προσώπων, η συγγραφέας καταφέρνει με φυσικότητα να σχολιάζει την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα με την ιδιαίτερη θεατρικότητα που διακρίνει τη γραφή της.
Η γραφή της Μούλιου ξεχωρίζει όχι μόνο για την αμεσότητα της αφήγησης μα και με τη βαθιά ματιά που ρίχνει στην ψυχολογία των χαρακτήρων και την καταγραφή και ώριμη -μα και υπαρξιακής φύσης- προσέγγιση των κοινωνικών εξελίξεων”.
Δήμος Χλωπτσιούδης

Μυθιστόρημα, ΤοΒιβλίο, 2017, 500 σελ.

Η βίλα της Ιθάκης – Λένα Μαυρουδή Μούλιου
… Θα χαρακτήριζα το μυθιστόρημα αυτό σαν ένα παραμύθι για μεγάλους.
Τα παραμύθια γνωρίζουμε, ότι όσο στενόχωρα και αν είναι το τέλος τους είναι πάντοτε ευτυχές και ο μικρός αναγνώστης το ξέρει αυτό και ναι μεν ψιλοαγχώνεται αλλά γνωρίζει ότι η καλή νεράιδα με το ραβδί της το μαγικό θα διώξει δράκους και φαντάσματα. Μόνο που αυτό θα συμβεί στο ΤΕΛΟΣ μαζί με το… ηθικό δίδαγμα.
Στο δικό μου το παραμύθι κάθε μία από τις ιστορίες που βιώνουν οι τρεις Κυρίες-Φίλες (και είναι πολλές οι ιστορίες αυτές αφού καλύπτουν μία εικοσιπενταετία της ζωής τους) τελειώνει ιδανικά. Και δεν είναι η νεράιδα που το επιτυγχάνει αυτό, αλλά μια Πανέμορφη Μάγισσα που τη λένε Αγάπη-Φιλία.
Η Φιλία που σαν συναίσθημα, βρήκε να φωλιάσει να ριζώσει και να θεριέψει στις καρδιές αυτών των τριών γυναικείων υπάρξεων που πάνω και από την ίδια τη ζωή τους βάζουν αυτήν των φίλων τους.
Και ο Θεός το βλέπει αυτό το πράγμα που είναι τόσο σπάνιο πια στις μέρες μας και τον ξαφνιάζει ευχάριστα, διώχνοντάς του την πλήξη και ίσως και το θυμό για την ανυπαρξία αυτού του συναισθήματος από τα πλάσματά Του. Γι’ αυτό και τις ανταμείβει κάθε φορά με έναν εξαίσιο τρόπο.
Ιστορίες αγαπημένων προσώπων τους εμπλέκονται και συνυπάρχουν με τις δικές τους ιστορίες και σε κάνουν να απορείς για το τι συνωμοσίες σκαρώνει η ζωή…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, 2017, 330 σελ.

Υποψίες – Λένα Μαυρουδή Μούλιου
Η Κλαίρη ζει τα σκιρτήματα της πρώτης αγάπης την ώρα που παλεύει με τη συνείδησή της λόγω της καταγωγής του αγαπημένου της και ενώ ετοιμάζεται για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό στο πιάνο.
Μια σειρά απρόοπτες εξελίξεις όμως σε κάνουν να σκεφτείς ότι άμα η ζωή θέλει να συνωμοτήσει, το κάνει με μοναδική μαεστρία.
Κι εσύ τι κάνεις; Τίποτα δεν κάνεις. Τι είσαι εσύ; Ένα αδύναμο μαριονεττάκι που τα νήματα της ζωής σου τα κινεί η μοίρα αυτή και κινείσαι στους ρυθμούς που παίζει το… πιάνο της· με μοναδική όμως δεξιοτεχνία, όπως η Κλαίρη.
Μα τελικά τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα θέλουν σκληρή δουλειά, από τη μουσική έως την… αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι η μουσική στη ζωή μας.
Η γραφή της Λένας Μαυρουδή Μούλιου ξεχωρίζει με τη ζωντάνια και τη ρομαντική της διάθεση. Η άμεση παρέμβαση του αφηγητή μέσα στα γεγονότα και ο σχολιασμός καταστάσεων μα και των ίδων των ηρώων, οι συμβουλές που δίνεις στους ήρωες και τον αναγνώστη διατηρούν στο βάθος της μία ξεχωριστή θεατρικότητα. Μα κυρίως με μία φιλοσοφίζουσα διάθεση αναδεικνύει το ευμετάβολο και το απρόβλεπτο του ανθρώπινου βίου.

Μυθιστόρημα, ΤοΒιβλίο, 2017, 238 σελ.

Η πόρτα στα δεξιά – Λένα Μαυρουδή Μούλιου
Η Μαυρουδή Μούλιου με την πρώτη της κιόλας συλλογή διηγημάτων που εκδίδεται αφήνει το αποτύπωμά της στο ελληνικό διήγημα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα μισά σχεδόν διηγήματα της συλλογής διακρίθηκαν διαγωνιστικά.
Γιατί η Μαυρουδή Μούλιου συνδέει τη φαντασία και τη μυθοπλασία με την πρωτοενική αφήγηση του συμμετέχοντος αφηγητή ξεπερνώντας το φυσικό φύλο της συγγραφέως. Με μαεστρία, ζωντάνια και μία δυνατή σκηνική γραφή συνθέτει ιστορίες που ισορροπούν μεταξύ μυθοπλασίας και βιώματος με ήρωες. Άνδρες και γυναίκες με ρεαλισμό ή φαντασία συμπλέκονται ως κομμάτια ενός παζλ της ζωής σε αστυνομικές περιπέτειες, ερωτικά τρίγωνα.
Άλλοτε αναζητούν απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα ανοίγοντας εκείνη την πόρτα στα δεξιά του αναγνώστη που έμενε σκανδαλωδώς ανοικτή, και τις λίγες φορές που έκλεισε απαλά με ένα απλό φύσημα τ’ αγερα ήταν για να τον αφήσει να γνωρίσει το “κακό” και να μπορέσει να εκτιμήσει το “ωραίο” που απλόχερα και γενναιόδωρα του χάριζε μια ζωή.

Διηγήματα, ΤοΒιβλίο, 2016, 496 σελ.

Πηγές: Biblionet, ΤοΒιβλίο, Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης