Λία Αλεξίου

Λία Αλεξίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λία Αλεξίου γεννήθηκε στην Καλαμπάκα όπου και μεγάλωσε.
Από το 1967, ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Χημικός-Υφαντουργός. Ίδρυσε σχολή Υφαντικής το 1983, όπου και δίδαξε για 20 χρόνια. Συγχρόνως, ίδρυσε βιοτεχνία, που παρήγαγε παραδοσιακά υφαντά λαϊκής τέχνης. Εργάστηκε επίσης στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων. «Ο όρκος των τεσσάρων γυναικών» είναι το πρώτο της βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Λειμών».

Ο όρκος των Τεσσάρων Γυναικών – Λία Αλεξίου

Ο όρκος των τεσσάρων


Ο “Όρκος των τεσσάρων γυναικών είναι ένα οδοιπορικό προς την εξιλέωση και την κάθαρση, μέσα από φοβερές συγκρούσεις χαρακτήρων και απίστευτων περιπετειών και μεταπτώσεων.
Πρωταγωνίστριες στο μυθιστόρημα είναι γυναίκες. Το σκηνικό μιας τραγικής περιόδου δεν αλλάζει τα αιώνια θέματα του μεγάλου έρωτα, του πάθους και της απόρριψης. Στο επίκεντρο είναι η Καλαμπάκα, με τους απλούς και άδολους ανθρώπους της, που βρέθηκε ξαφνικά στο μέσο μιας ανείπωτης καταιγίδας, που συντάραξε ολόκληρη την Ελλάδα.
Οι μεγάλες σελίδες της ιστορίας διαπλέκονται με τις ζωές, τη μοίρα και τα πάθη των απλών ανθρώπων και των πρωταγωνιστών. Οι τέσσερις γυναίκες, κινούμενες από διαφορετικές τροχιές, συγκλίνουν σε αυτογνωσία και κοινή δράση, με κίνητρο τον διαψευσμένο έρωτα, την προδοσία και τη λεηλατημένη ζωή τους.

Μυθιστόρημα, Λειμών, 2015, 368 σελ.

Μυθιστορήματα
Ο όρκος των Τεσσάρων Γυναικών (2015), Λειμών

Πηγές: Biblionet, Λειμών