Λίλα Δασκαλάκη

Λίλα Δασκαλάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λίλα Δασκαλάκη γεννήθηκε στη Ρόδο και µεγάλωσε στην Αθήνα.
Τον Αύγουστο του 1998 επέστρεψε στη γενέτειρά της µε τη δική της πλέον οικογένεια, εκεί όπου έζησε και εργάστηκε για 20 χρόνια. Από τον Ιανουάριο του 2019, µένει µόνιµα στην Αθήνα. Πέρασε από πολλούς και διαφορετικούς επαγγελµατικούς δρόµους, µέχρι που ανακάλυψε έναν εντελώς καινούργιο µέσα από την Αστρολογία. Έχει εξειδικευτεί πάνω στην ψυχολογική Αστρολογία-Aστροδιάγνωση, καθώς επίσης και στην Ολιστική-Ενεργειακή ψυχοθεραπεία. Παραδίδει διαδικτυακά σεµινάρια πνευµατικής αφύπνισης, και διδάσκει θεραπευτικό-δηµιουργικό διαλογισµό. Η σχέση της µε το γράψιµο ξεκινάει από την εφηβική ακόµα ηλικία, αρκετά πολύ αργότερα όµως εκδηλώνεται η ανάγκη της, και αφού πλέον έχει εγκατασταθεί στη Ρόδο. Οι µαρτυρίες των ανθρώπων µέσω του επαγγελµατικού της αντικειµένου, «ο πλούτος» του τόπου όπου έζησε όλα αυτά τα χρόνια, πυροδότησαν την έµπνευσή της, και την ανάγκη της να εκφράσει το µεγαλείο της φύσης, του πνεύµατος, του Θεού και του ανθρώπου. Το 2007 κυκλοφόρησε το «Έλαφος Ελαφίνα» το οποίο και επανακυκλοφορεί από το 2018. Ακολουθεί το δεύτερο έργο της, επίσης µυθιστόρηµα, «Η ώρα των πλουσίων», και λίγο αργότερα το «Καλώς Ήλθατε στην Πέµπτη Διάσταση», ένα εγχειρίδιο αυτογνωσίας από τις εκδόσεις iWrite.
Μυθιστορήματα
Έλαφος – ελαφίνα (2007), Αικατερίνη Λαλαούνη
Η ώρα των πλουσίων (2014), Εκδόσεις iWrite.gr
Έλαφος – ελαφίνα (2017), Εκδόσεις iWrite.gr
Πλανήτης Alegria (2022), Εκδόσεις Πηγή

Δοκίμια-Μελέτες-Αυτογνωσία
Καλώς ήλθατε στην πέμπτη διάσταση (2016), Εκδόσεις iWrite.gr

Πλανήτης Alegria – Λίλα Δασκαλάκη

ΠλανήτηςΨυχολογικό μυθιστόρημα


Alegria στα ισπανικά, σηµαίνει «χαρά». Σ’ έναν τέτοιο πλανήτη θα αρχίσουν σιγά σιγά να αναγνωρίζουν ότι ζουν οι ήρωες, παρότι ο λόγος που βρίσκονται εκεί, είναι για να θεραπεύσουν το αθεράπευτο κατά την κλασική επιστήµη νόσηµά τους.

Σε αυτό το ό,τι πιο πρωτοποριακό ανά τον κόσµο θεραπευτήριο, στο «Βασίλειο της Σιωπής», η νορβηγικής καταγωγής Μαρίν Κρίστελ, αναλαµβάνει να οδηγήσει τον CEO µιας εκ των µεγαλυτέρων πολυεθνικών εταιρειών, προκειµένου να διαπραγµατευτεί µ’ έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο τη χαµένη κατά τους γιατρούς ζωή του.

Ο πόνος και η ευτυχία εναλλάσσονται στα πρόσωπα των ηρώων, ασθενών και µη, προκειµένου να ανακαλύψει ο καθένας ξεχωριστά τον δικό του πλανήτη, το δικό του άστρο, αυτό που θα τον οδηγεί για πάντα.

«Αφήστε τη χαρά να βασιλέψει»: Μεστή απόδοση της λέξης Alegria, και απεγνωσµένη κραυγή της νεαρής ανδαλουσιανής τσιγγάνας, Καρµέλα Άλµα, που όλως τυχαίως ευρισκόµενη εκεί, διδάσκει µε τον δικό της απλοϊκό τρόπο, την πιο πηγαία έκφραση της χαράς, την πιο αγνή εκδοχή της ζωής.

Γρανάδα, Ελλάδα, Σεβίλλη, Νορβηγία: σταθµοί πλοκής και κορύφωσης της ιστορίας.

Ένα κοινωνικό, ψυχολογικό, φιλοσοφικό και επιστηµονικής φαντασίας µυθιστόρηµα, µε πρωταρχικό σκοπό να αναδείξει την αγάπη ως το ισχυρότερο θεραπευτικό µέσον. Σε κάποιο ελληνικό νησί, εκεί όπου φυλάσσεται το πολυτιµότερο µυστικό όλων.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 474 σελ.

Έλαφος – ελαφίνα – Λίλα Δασκαλάκη
Στο χορό της αλήθειας

Σε μιαν εποχή, όπου η ιστορία αλλάζει σελίδα, όπου τα δεδομένα και οι αλήθειες ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη, εφτά άνθρωποι εγκαινιάζουν το “Πρώτο Πανεπιστήμιο Πραγματικών Ανθρώπων”. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο τους καλεί, μέσα σε έντεκα μήνες, να μετουσιώσουν το παρελθόν τους, να ζωντανέψουν και να εκπληρώσουν τη μεγάλη τους επιθυμία και, το πιο παράδοξο ακόμα, να συλλάβουν την αποστολή τους.

Μία γυναίκα, έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγάλη πρόκληση: Να εγκαταλείψει δουλειά και οικογένεια, προκειμένου να υποδυθεί το ρόλο της πνευματικής οδηγού.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται, ο μύθος που σκιάζει την απομακρυσμένη ονειρική περιοχή, όλα συντελούν στο να ζήσουν οι ήρωες πρωτόγνωρες, και πέραν κάθε λογικής εμπειρίες.

Ένα μαγικό και έξοχα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας και συνάμα μία περιπετειώδης αναζήτησης της πραγματικής σοφίας, εκεί όπου το φυσικό ενώνεται με το μεταφυσικό, το λογικό με το υπερβατικό και το κάθε τι είναι δυνατόν να συμβεί, φτάνει μόνον ο άνθρωπος να ανακαλύψει τη δύναμη να υπερβεί τους φραγμούς του, να αναμετρηθεί με τους φόβους του και να ζήσει το θαύμα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite.gr, 2017, 534 σελ.

Καλώς ήλθατε στην πέμπτη διάσταση – Λίλα Δασκαλάκη
6.500.000 χρόνια πριν, 100 χρόνια μετά.
Όσο κράτησε το ταξίδι της επιστροφής προς τη χαμένη πατρίδα.
Χαίρεστε και αγαλλιάστε. Τα σπίτια φάνηκαν στο λιμάνι.
Μαζί, με το πρώτο φως, που σαν υπόσχεση προβάλλει για το τέλος της υποδούλωσης των λαών.
Βιβλίο αρχέγονων απαντήσεων, εγχειρίδιο επαναπροσδιορισμού ατομικής και συλλογικής ταυτότητας.

Αυτογνωσία, Εκδόσεις iWrite.gr, 2016, 142 σελ.

Η ώρα των πλουσίων – Λίλα Δασκαλάκη
Είναι αυτές οι ώρες, που μας αποκαλύπτουν πόσο πλούσιοι, ή πόσο φτωχοί μπορεί να είμαστε. Οι ώρες που έζησαν ο Σίμος Λινάρδος και η Φαίδρα Γαλανού, και μαζί μ αυτούς όλοι όσοι αφέθηκαν στο ενορχηστρωμένο από τη μοίρα τους παιχνίδι. Αυτές που θα ζήσει ο Ψυχίατρος και Ψυχοθεραπευτής Μύρωνας Χαρισιάδης, όταν θα κληθεί σαν σιωπηλός μάρτυρας να καταγράψει τις πέραν από κάθε λογική συνωμοσίες της ίδιας της ζωής μέσα από τις μαρτυρίες των ηρώων, κινούμενος μαζί τους σε τροχιά παράλληλη, στα γρανάζια όμως του δικού του πεπρωμένου. Οι ώρες που αποφασίζει ο έρωτας να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό, άλλοτε σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, και άλλοτε απρόσμενα ιδανικές στα ειδυλλιακά τοπία του νησιού, εκεί, όπου διαδραματίζεται η ιστορία. Οι ώρες όπου το θλιβερό παρελθόν για κάποιους γίνεται ανέλπιστο όνειρο, ή δυσβάσταχτη πραγματικότητα για κάποιους άλλους. Είναι αυτές οι μεγάλες ώρες στο αγρόκτημα της Άννας Μάρα στους πρόποδες του Πάϊκου, εκεί όπου επιτέλους αναδύονται οι μεγάλες πνευματικές αλήθειες. Οι ώρες που ζει η Ελλάδα, αυτές που σιωπηλά παρακολουθεί ο πλανήτης, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ώρα. “Την Ώρα των Πλουσίων”.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite.gr, 2014, 512 σελ.

Έλαφος – ελαφίνα – Λίλα Δασκαλάκη
Σε μια εποχή, όπου η Ιστορία αλλάζει σελίδα, όπου τα δεδομένα και οι αλήθειες ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη, εφτά άνθρωποι εγκαινιάζουν το “Πρώτο Πανεπιστήμιο Πραγματικών Ανθρώπων”. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο τους καλεί, μέσα σε έντεκα μήνες, να μετουσιώσουν το παρελθόν τους, να ζωντανέψουν και να εκπληρώσουν τη μεγάλη τους επιθυμία και, το πιο παράδοξο ακόμα, να συλλάβουν την αποστολή τους.

Μια γυναίκα, έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγάλη πρόκληση: να εγκαταλείψει δουλειά και οικογένεια, προκειμένου να υποδυθεί το ρόλο της πνευματικής οδηγού.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται, ο μύθος που σκιάζει την απομακρυσμένη ονειρική περιοχή, όλα συντελούν στο να ζήσουν οι ήρωες πρωτόγνωρες και πέραν κάθε λογικής εμπειρίες.

Ένα μαγικό και έξοχα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας, και συνάμα μια περιπετειώδης αναζήτηση της πραγματικής σοφίας, εκεί όπου το φυσικό ενώνεται με το μεταφυσικό, το λογικό με το υπερβατικό και το καθετί είναι δυνατόν να συμβεί, φτάνει μόνο ο άνθρωπος να ανακαλύψει τη δύναμη να υπερβεί τους φραγμούς του, να αναμετρηθεί με τους φόβους του και να ζήσει το θαύμα.

Μυθιστόρημα, Αικατερίνη Λαλαούνη, 2007, 795 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite.gr