Λίλα Δασκαλάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λίλα Δασκαλάκη γεννήθηκε στη Ρόδο. Λίγο αργότερα, η οικογένειά της μετακομίζει στην Αθήνα.
Πέρασε από πολλούς και διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους, και στην πιο καθοριστική ίσως φάση της ζωής της ανακαλύπτει έναν εντελώς καινούργιο, μέσα από τη ψυχολογική αστρολογία. Η ανάγκη για διερεύνηση πάνω στην ανθρώπινη ψυχή, την ωθεί παράλληλα, να διεισδύσει σε τομείς, όπως της εσωτερικής και ανατολικής φιλοσοφίας, της ψυχοθεραπείας και του εσωτερικού χριστιανισμού. Οι φαινομενικές συγκυρίες, συνυφασμένες μ’ έναν νέο τρόπο αντίληψης, τη φέρνουν πίσω με την οικογένειά της στη γενέτειρά της, εκεί όπου ζει και εργάζεται από το 1998. Πάντα το γράψιμο λειτουργούσε γι’ αυτή σαν ένας μοναδικός τρόπος έκφρασης. Η ανάγκη της να μεταδώσει τη γνώση, οι εικόνες που καθημερινά βιώνει μέσα από τα μοναδικά τοπία του τόπου όπου ζει, κυρίως όμως τα ερεθίσματα που δέχθηκε μέσα από τις μαρτυρίες των ανθρώπων με τους οποίους ερχόταν σε επαφή όλα αυτά τα χρόνια, πυροδότησαν την έμπνευσή της, και έτσι κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο «Ελαφος – Ελαφίνα». Τον Μάιο του 2014 δημοσιεύεται το δεύτερο μυθιστόρημά της, με τίτλο «Η ώρα των πλουσίων», και έναν χρόνο μετά ακολουθεί το εγχειρίδιο «Καλώς ήλθατε στην πέμπτη διάσταση» από τις εκδόσεις «iWrite publications». Παράλληλα, ασχολείται με την ενεργειακή θεραπεία, παραδίδει μαθήματα θεραπευτικού διαλογισμού και σεμινάρια πνευματικής αφύπνισης.
Μυθιστορήματα
Έλαφος – ελαφίνα (2007), Αικατερίνη Λαλαούνη
Η ώρα των πλουσίων (2014), Εκδόσεις iWrite.gr
Έλαφος – ελαφίνα (2017), Εκδόσεις iWrite.gr

Δοκίμια-Μελέτες-Αυτογνωσία
Καλώς ήλθατε στην πέμπτη διάσταση (2016), Εκδόσεις iWrite.gr

Έλαφος – ελαφίνα – Λίλα Δασκαλάκη
Στο χορό της αλήθειας

Σε μιαν εποχή, όπου η ιστορία αλλάζει σελίδα, όπου τα δεδομένα και οι αλήθειες ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη, εφτά άνθρωποι εγκαινιάζουν το “Πρώτο Πανεπιστήμιο Πραγματικών Ανθρώπων”. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο τους καλεί, μέσα σε έντεκα μήνες, να μετουσιώσουν το παρελθόν τους, να ζωντανέψουν και να εκπληρώσουν τη μεγάλη τους επιθυμία και, το πιο παράδοξο ακόμα, να συλλάβουν την αποστολή τους.

Μία γυναίκα, έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγάλη πρόκληση: Να εγκαταλείψει δουλειά και οικογένεια, προκειμένου να υποδυθεί το ρόλο της πνευματικής οδηγού.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται, ο μύθος που σκιάζει την απομακρυσμένη ονειρική περιοχή, όλα συντελούν στο να ζήσουν οι ήρωες πρωτόγνωρες, και πέραν κάθε λογικής εμπειρίες.

Ένα μαγικό και έξοχα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας και συνάμα μία περιπετειώδης αναζήτησης της πραγματικής σοφίας, εκεί όπου το φυσικό ενώνεται με το μεταφυσικό, το λογικό με το υπερβατικό και το κάθε τι είναι δυνατόν να συμβεί, φτάνει μόνον ο άνθρωπος να ανακαλύψει τη δύναμη να υπερβεί τους φραγμούς του, να αναμετρηθεί με τους φόβους του και να ζήσει το θαύμα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite.gr, 2017, 534 σελ.

Καλώς ήλθατε στην πέμπτη διάσταση – Λίλα Δασκαλάκη
6.500.000 χρόνια πριν, 100 χρόνια μετά.
Όσο κράτησε το ταξίδι της επιστροφής προς τη χαμένη πατρίδα.
Χαίρεστε και αγαλλιάστε. Τα σπίτια φάνηκαν στο λιμάνι.
Μαζί, με το πρώτο φως, που σαν υπόσχεση προβάλλει για το τέλος της υποδούλωσης των λαών.
Βιβλίο αρχέγονων απαντήσεων, εγχειρίδιο επαναπροσδιορισμού ατομικής και συλλογικής ταυτότητας.

Αυτογνωσία, Εκδόσεις iWrite.gr, 2016, 142 σελ.

Η ώρα των πλουσίων – Λίλα Δασκαλάκη
Είναι αυτές οι ώρες, που μας αποκαλύπτουν πόσο πλούσιοι, ή πόσο φτωχοί μπορεί να είμαστε. Οι ώρες που έζησαν ο Σίμος Λινάρδος και η Φαίδρα Γαλανού, και μαζί μ αυτούς όλοι όσοι αφέθηκαν στο ενορχηστρωμένο από τη μοίρα τους παιχνίδι. Αυτές που θα ζήσει ο Ψυχίατρος και Ψυχοθεραπευτής Μύρωνας Χαρισιάδης, όταν θα κληθεί σαν σιωπηλός μάρτυρας να καταγράψει τις πέραν από κάθε λογική συνωμοσίες της ίδιας της ζωής μέσα από τις μαρτυρίες των ηρώων, κινούμενος μαζί τους σε τροχιά παράλληλη, στα γρανάζια όμως του δικού του πεπρωμένου. Οι ώρες που αποφασίζει ο έρωτας να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό, άλλοτε σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, και άλλοτε απρόσμενα ιδανικές στα ειδυλλιακά τοπία του νησιού, εκεί, όπου διαδραματίζεται η ιστορία. Οι ώρες όπου το θλιβερό παρελθόν για κάποιους γίνεται ανέλπιστο όνειρο, ή δυσβάσταχτη πραγματικότητα για κάποιους άλλους. Είναι αυτές οι μεγάλες ώρες στο αγρόκτημα της Άννας Μάρα στους πρόποδες του Πάϊκου, εκεί όπου επιτέλους αναδύονται οι μεγάλες πνευματικές αλήθειες. Οι ώρες που ζει η Ελλάδα, αυτές που σιωπηλά παρακολουθεί ο πλανήτης, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ώρα. “Την Ώρα των Πλουσίων”.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite.gr, 2014, 512 σελ.

Έλαφος – ελαφίνα – Λίλα Δασκαλάκη
Σε μια εποχή, όπου η Ιστορία αλλάζει σελίδα, όπου τα δεδομένα και οι αλήθειες ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη, εφτά άνθρωποι εγκαινιάζουν το “Πρώτο Πανεπιστήμιο Πραγματικών Ανθρώπων”. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο τους καλεί, μέσα σε έντεκα μήνες, να μετουσιώσουν το παρελθόν τους, να ζωντανέψουν και να εκπληρώσουν τη μεγάλη τους επιθυμία και, το πιο παράδοξο ακόμα, να συλλάβουν την αποστολή τους.

Μια γυναίκα, έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγάλη πρόκληση: να εγκαταλείψει δουλειά και οικογένεια, προκειμένου να υποδυθεί το ρόλο της πνευματικής οδηγού.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται, ο μύθος που σκιάζει την απομακρυσμένη ονειρική περιοχή, όλα συντελούν στο να ζήσουν οι ήρωες πρωτόγνωρες και πέραν κάθε λογικής εμπειρίες.

Ένα μαγικό και έξοχα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας, και συνάμα μια περιπετειώδης αναζήτηση της πραγματικής σοφίας, εκεί όπου το φυσικό ενώνεται με το μεταφυσικό, το λογικό με το υπερβατικό και το καθετί είναι δυνατόν να συμβεί, φτάνει μόνο ο άνθρωπος να ανακαλύψει τη δύναμη να υπερβεί τους φραγμούς του, να αναμετρηθεί με τους φόβους του και να ζήσει το θαύμα.

Μυθιστόρημα, Αικατερίνη Λαλαούνη, 2007, 795 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite.gr