Λίλη Παπαδοπέτρου

Λίλη Παπαδοπέτρου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λίλη Παπαδοπέτρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση, όπου ασχολήθηκε με προγράμματα Περιβαλλοντικής Αγωγής και Αισθητικής Παιδείας. Έγραψε κείμενα για κουκλοθέατρο και συμμετείχε εθελοντικά σε παραστάσεις κουκλοθέατρου σε δημοτικά και νηπιαγωγεία με σκοπό την καλλιέργεια της ιδέας της ζωοφιλίας. Παρακολούθησε μαθήματα Ζωγραφικής στα ΝΕΛΕ. Έλαβε μέρος σε μία ομαδική έκθεση και παρουσίασε μία ατομική. Εξέδωσε μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο “Κατεργασμένα όνειρα”. Από το 2012 οργανώνει το Εργαστήρι Ζωγραφικής και Λογοπλεκτικής.
Νουβέλες
Είμαι ένα άκακο ζώο (2016), Ανάτυπο

Διηγήματα
Κατεργασμένα όνειρα (2014), Εκδόσεις iWrite

Συλλογικά έργα
Κανένας σπίνος δε σώπασε επειδή υπάρχουν αηδόνια (2015)
Νέα κολεξιόν (2016), Ανάτυπο
Ξεμπερδεύοντας το κουβάρι (2018), Ανάτυπο

Είμαι ένα άκακο ζώο – Λίλη Παπαδοπέτρου

Είμαι ένα άκακο ζώοΜια ιστορία για… ζωόφιλους


“Μεσημέρι ήτανε… Οι μύγες ζουζούνιζαν κι εγώ νύσταζα …και νανουριζόμουν απ’ τη ζέστη κι ούτε υποψιαζόμουν το δράμα που με περίμενε. Βγήκε ο Κωστής απ’ το σπίτι. Έκανα πως δεν τον είδα. Μπήκε στο αχούρι και σε λίγο όρμηξε έξω φορώντας κάτι παλιοπάπουτσα που έμοιαζαν να τον στενεύουν. Στο χέρι κρατούσε ένα σχοινί με μια θηλιά στην άκρη. Εγώ αδιάφορος πάντα. Πήγε με φούρια στο γουρούνι… Του άνοιξε την πόρτα και το βγαλε έξω με το ζόρι… Ο φόβος άρχισε να μου μουδιάζει την πλάτη. Με έλυσε και πήδησε πάνω μου. Πάγωσα. Κάθισε για λίγο στη ράχη μου ακίνητος. Το γουρούνι περπατούσε δισταχτικά στην αυλή…”

Ένας γαϊδαράκος μας λέει την ιστορία του με διάθεση στοχαστική.
Η ζωή του επιφυλάσσει εκπλήξεις. Πόσο ικανός είναι να ανταπεξέλθει; Και πόσο τον βοηθάει η συμβουλή της μάνας του να πιστεύει πως είναι άκακος και κάθε τόσο να το επαναλαμβάνει στον εαυτό του;

Μια νουβέλα που διαβάζεται απ’ όλους, μικρούς και μεγάλους.

Νουβέλα, Ανάτυπο, 2016, 126 σελ.

Κατεργασμένα όνειρα – Λίλη Παπαδοπέτρου

Κατεργασμένα όνειρα


Δεκαπέντε διηγήματα που προέρχονται από τον εσωτερικό κόσμο, τον κόσμο της ψυχής. Μιλούν για πράγματα καθημερινά που όμως ηχούν παράδοξα…. «Ο μεγαλύτερος φόβος είναι αυτός που ξεπηδάει από μέσα μας. Νομίζουμε πως τον προκαλεί κάτι έξω από μας, όμως τον κουβαλάμε μέσα μας. Έτσι έγινε και με σας. Νομίσατε πως ο κίνδυνος ήταν οι ξένοι. Κι όταν αυτοί έφυγαν, σας έζωσε ο πανικός. Τρέματε τους Μυστικούς, δηλαδή τους ίδιους σας τους εαυτούς.» Πώς τα ήξερε αυτά όλα; Μα ήταν μάγος, γι’ αυτό.

Διηγήματα, Εκδόσεις iWrite, 2014, 194 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite.gr, Ανάτυπο