Λίλια Κυρίτση

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λίλια Κυρίτση είναι νηπιαγωγός, απόφοιτη του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.
Ζει στη Λάρισα και εργάζεται στο Δήμο Τυρνάβου. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και κριτικός παιδικής λογοτεχνίας. Από χρόνια ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία και το θέατρο. Έχει βραβευτεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Κείμενά της φιλοξενούνται σε λογοτεχνικά περιοδικά και ημερολόγια, καθώς και σε συλλογές διηγημάτων γνωστών εκδοτικών οίκων.
Διηγήματα
Σε χρόνο σύντομο (2019), Όστρια Βιβλίο

Θεατρικά έργα
Η Μπερζέρα (2018), Όστρια

Συλλογικά έργα
Άκατα Μάκατα, άνοιξη (2000), Εκδόσεις Πατάκη
Άκατα μάκατα, καλοκαίρι (2000), Εκδόσεις Πατάκη
Άκατα Μάκατα, φθινόπωρο (1999), Εκδόσεις Πατάκη
Άκατα Μάκατα, χειμώνας (1999), Εκδόσεις Πατάκη
«Ε! Λοιπόν όχι!» (2014), Ανθολόγιο Κειμένων της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, Παρρησία
«Τριάντα μέρες…σινιάκι» (2015), Βάρφης Διηγήματα
2ος λογοτεχνικός διαγωνισμός «Μίμης Σουλιώτης» (2016), Libron Εκδοτική

Σε χρόνο σύντομο – Λίλια Κυρίτση
32 μικρό-αφηγήματα, για να μας πάρει… ο χρόνος
Μια αντρική ερωτική ενηλικίωση, ιπτάμενα ρολόγια, ένα ζευγάρι αιώνια ερωτευμένο, δυο ασυνήθιστοι πότες, φανταστικά όνειρα, σπίτια που αρθρώνουν λόγο, μνήμες από το παρελθόν, η αναζήτηση της έμπνευσης, η απώλεια, η εκδίκηση είναι κάποιες από τις θεματικές που διαπραγματεύεται το παρόν βιβλίο με κεντρικό άξονα τον χρόνο. Τον βιολογικό, τον ιστορικό, τον άμετρο, τον άχρονο. Τριάντα δύο συμπυκνωμένα στιγμιότυπα ζωής, όπου το φανταστικό, το ασυνήθιστο και το τυχαίο συνδιαλέγεται με το ρεαλιστικό, το λογικό και το προμελετημένο της καθημερινότητας. Τριάντα δύο σύντομες ιστορίες, όπου ο σφιχτός μύθος συναντά την αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης (αδιαφορώντας για την έντονη δράση-πλοκή και τη χαλαρή δομή), κάπου ανάμεσα στο προσωπικό βίωμα, την εξομολόγηση, το παραμύθι, την αφήγηση και το διήγημα. Και, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της συλλογής τα “32 μικρο-αφηγήματα, για να μας πάρει… ο χρόνος” διαχειρίζονται το χρόνο με τη σκέψη όσων δεν του δίνουν καμία σημασία, κάνοντας σαν να μην υπάρχει.

Διηγήματα, Όστρια Βιβλίο, 2019, 76 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Όστρια

Σχόλιο, κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *