Λίτσα Παντελίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λίτσα Παντελίδου, γεννήθηκε στο Μόναχο.
Τόπος καταγωγής της είναι η Κατερίνη όπου έζησε ως τα είκοσί της χρόνια. Στη συνέχεια σπούδασε Νοσηλευτική και εργάστηκε για κάποιο διάστημα στο τμήμα οξέων περιστατικών του Κρατικού Θεραπευτηρίου της Λέρου, όπου και έζησε δεκατρία χρόνια. Σήμερα, ζει μόνιμα και εργάζεται στη Λέρο. Εμφανίζεται στο λογοτεχνικό χώρο με το μυθιστόρημα “Η γυάλινη κούκλα”.

Γυάλινη κούκλα – Λίτσα Παντελίδου
Η Μυρτώ μια νέα κοπέλα, φοιτήτρια, φέρνει ολομόναχη στον κόσμο, τον καρπό του έρωτά της με νεαρό συμφοιτητή της. Αποφασίζει να δώσει το παιδί της για υιοθεσία.
Τα χρόνια περνούν και γίνεται μια καταξιωμένη επαγγελματίας. Γνωρίζει τον αληθινό έρωτα όμως δεν είναι ικανή να τον κρατήσει. Τυφλωμένη από τη ματαιοδοξία της, πέφτει στην αγκαλιά γνωστού δημοσιογράφου μεγάλου καναλιού. Ενώνει τη ζωή της μαζί του και πιστεύει πως έχει αγγίξει την ευτυχία.

Μια σειρά από γεγονότα όμως την φέρνουν αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της…

Μυθιστόρημα, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2011, 236 σελ.

Κάθε τέλος μια αρχή – Λίτσα Παντελίδου
Λένε ότι η ζωή όπου χρωστάει δίνει, μπορεί να αργήσει λίγο όμως δεν ξεχνά ποτέ… Τέσσερις γυναίκες, τέσσερις διαφορετικές προσωπικότητες. Κεντρικός άξονας που τις ενώνει, η φιλία από τα παιδικά τους χρόνια.

Η δυναμική αλλά ασταθής Νανά, η εσωστρεφής Μαρία που αφήνεται να πιστέψει στο όνειρο, η πάντα πρακτική αλλά κατά βάθος βαθιά συναισθηματική Καίτη και η Φρόσω, η έκπληξη της παρέας, που όταν αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της δεν αναγνωρίζει ούτε η ίδια τον εαυτό της…

Διαβάζοντάς το, μοιραία θα ταυτιστείς με μια από αυτές.

Μυθιστόρημα, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2013, 318 σελ.

Με το φως των κεριών ζωντανεύουν τα όνειρα… – Λίτσα Παντελίδου
Η αγαπημένη συγγραφέας των αναγνωστών.

Το νέο της εθιστικό μυθιστόρημα, που καθηλώνει τους αναγνώστες.

Έργο γραμμένο με πάθος… διαβάζεται με πάθος!

Φλώρινα! Νύχτα προπαραμονής Χριστουγέννων. Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται ανάμεσα στη Λυδία και το Στράτο. Εκείνος, μόνιμος υπαξιωματικός στην πόλη κι εκείνη, νεαρή φοιτήτρια. Όλα μα όλα θα ήταν υπέροχα αν δεν υπήρχε εκείνη η μικρή λεπτομέρεια… Ο Στράτος, ήταν ήδη παντρεμένος! Έτσι, χωρίς να το επιδιώξει, η Λυδία γίνεται το τρίτο πρόσωπο και ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά το δικό της γολγοθά…

Μυθιστόρημα, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2018, 254 σελ.

Μυθιστορήματα
Γυάλινη κούκλα (2011), ΑΛΔΕ Εκδόσεις
Κάθε τέλος μια αρχή (2013), ΑΛΔΕ Εκδόσεις
Με το φως των κεριών ζωντανεύουν τα όνειρα… (2018), ΑΛΔΕ Εκδόσεις

Πηγές: BIBLIONET, ΑΛΔΕ Εκδόσεις

Please wait...