Λουκάς Καρνέσης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Λουκάς Καρνέσης γεννήθηκε στην Σαλαμίνα, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και εργάστηκε στον τραπεζικό χώρο. Συνταξιούχος πλέον, ασχολείται με τη συγγραφή (μεγάλη του αγάπη, μετά τη σύζυγό του, τα παιδιά και τα εγγόνια του).
Μυθιστορήματα
Ένα πακέτο τσιγάρα στο κομοδίνο (2017), Λυκόφως
Πικρό κρασί από σταφίδα (2019), Λυκόφως
Και η ζωή συνεχίζεται (2022), Λυκόφως

Και η ζωή συνεχίζεται – Λουκάς Καρνέσης

Και η ζωή


Πολυκράτης Ταράσης, δημόσιος υπάλληλος και εργένης. Και ευαίσθητος και μόνος, πολύ μόνος. Αυτή η ανυπόφορη μοναξιά, η απουσία έστω και ενός ανθρώπου στον οποίο θα μπορούσε να ανοίξει την καρδιά του, τον τρελαίνει, ενώ ο Πόλυς και ο Κράτης επιμένουν να ταλανίζουν τον εσωτερικό του κόσμο καθώς τον τραβούν πότε στο ένα και πότε στο άλλο άκρο. Ώσπου παύει να είναι μόνος. Συναντά τον αδέσποτο, κατάμαυρο Σαμψών και γίνονται καλοί φίλοι. Ο Σαμψών αναλαμβάνει εκουσίως τον ρόλο του ψυχαναλυτή και ακούει την ιστορία της ζωής του Πολυκράτη, ο οποίος του εκμυστηρεύεται τα πάντα για την Βούλα, την Γιώτα, την Νούλα, τον Μίλτο, τον Σκορπιό, τον Πταίσμα. Ένα βιβλίο με ισχυρές δόσεις χιούμορ

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2022, 280 σελ.

Πικρό κρασί από σταφίδα – Λουκάς Καρνέσης
Πέντε φόνοι, χωρίς καμιά σύνδεση μεταξύ τους και χωρίς φανερό κίνητρο, αναστατώνουν την κλειστή κοινωνία μίας ελληνικής κωμόπολης. Η αστυνομία αδυνατεί να βρει στοιχεία που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση των εγκλημάτων. Έτσι, επιστρατεύεται ένας ικανός, με τεράστια εμπειρία και επιτυχίες στον τομέα των ανθρωποκτονιών, απόστρατος αξιωματικός. Ο Ηλίας Ανδρέου, άνθρωπος απόμακρος και κλειστός χαρακτήρας, μεταβαίνει στην κωμόπολη όπου έρχεται αντιμέτωπος με τα μυστικά της. Παράλληλα με τις προσπάθειες του συνταξιούχου αστυνόμου να αναζητήσει τον δράστη ή τους δράστες, αναδεικνύονται κοινωνικές σχέσεις, αντιλήψεις και νοοτροπίες που χαρακτήρισαν την ελληνική κοινωνία τις προηγούμενες δεκαετίες.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2019, 174 σελ.

Ένα πακέτο τσιγάρα στο κομοδίνο – Λουκάς Καρνέσης
Ο Στάθης Καραλής είναι μορφωμένος, επαγγελματικά επιτυχημένος, έχει μια καλή οικογένεια και περνάει αλώβητος την περίοδο της κρίσης. Ξαφνικά, η ζωή του κλονίζεται. Ο ψυχικός του κόσμος καταρρέει. Ο Στάθης ανακαλύπτει έντρομος ότι η ζωή του καθορίζεται από τη βούληση ενός συγγραφέα, του Βασίλη Αντωνίου, ο οποίος τον έχει τοποθετήσει στη θέση του πρωταγωνιστή του νέου του βιβλίου και προσπαθεί να τον “τσαλακώσει”, γιατί αυτό ζητάνε οι αναγνώστες που διψούν για αίμα και δάκρυα.
Ένα πακέτο τσιγάρα στο κομοδίνο ενός δωματίου ξενοδοχείου στην Βαρκελώνη προκαλεί σοκ στον Στάθη: Τώρα κινδυνεύει να χάσει και τη γυναίκα του. Αποφασίζει να αναλάβει δράση.
Θα καταφέρει ο Στάθης να βγει από τον κυκεώνα;
Θα υποκύπτει ο συγγραφέας μέχρι τέλους τη βούληση των αναγνωστών ή θα υπερισχύσει η δική του, ελεύθερη βούληση;

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2017, 164 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως

Please wait...