Μαγδαληνή Γαϊτανίδου

Μαγδαληνή Γαϊτανίδου

Ελληνες λογοτέχνες
H Μαγδαληνή Γαϊτανίδου γεννήθηκε στην Κατερίνη της Πιερίας.
Σπούδασε ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της μέσης εκπαίδευσης. Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες. Είναι δημιουργός και διαχειρίστρια του ιστολογίου «Φιλολογικές Σελίδες για το Γυμνάσιο». Έχει γράψει το παραμύθι «Τα Δύο Μ στην Άκρη του Κόσμου» και ποιήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και συλλογικά έργα. Ασχολείται με τη φωτογραφία και αγαπά ιδιαίτερα τον κινηματογράφο και τη μουσική.
Ποίηση
Μικρές ιστορίες της νύχτας (2021), Αποστακτήριο

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Τα 2 Μ του στην άκρη του κόσμου (2022), Υδροπλάνο

Τα 2 Μ του στην άκρη του κόσμου – Μαγδαληνή Γαϊτανίδου

Τα 2 Μ


Η μικρή Μάγια συναντά τον Ματσαμουρέλιο, τον νάνο που ταξιδεύει μέσα στα όνειρα των παιδιών, και ξεκινά ένα ταξίδι ως την άκρη του κόσμου μαζί με τον φίλο της, τον Μιχάλη. Μια αποστολή και τέσσερα Τραπουλόχαρτα… Τα μικρά κιεργατικά Μπράουνι, ο καλόκαρδος αλλά ζημιάρης Κιλμούλης, ο ερωτευμένος βασιλιάς Όμπερον και η Ονάχ που ζει στο δάσος της Λησμονιάς με τις χίλιες πυγολαμπίδες, ο γίγαντας Μπούγκουλ και ο Σύλας, ο δράκος, είναι μερικά μόνο από τα πλάσματα που θα συναντήσουν στον δρόμο τους. Με τις μαγικές ξυλομπογιές τους ζωγραφίζουν νέους κόσμους, μαθαίνουν την αξία της φιλίας, της αγάπης προς τους άλλους αλλά και προς τη φύση αλλά και το ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τους συνανθρώπους μας από την εξωτερική τους εμφάνιση. Ταξιδεύουν στους δρόμους της φαντασίας τους αλλά και στον δρόμο προς την πνευματική ωρίμανση και ξεκινούν με νέα εφόδια την περιπέτεια της ζωής τους.

Εικονογράφηση: Βαλασία Βατζόλα

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Υδροπλάνο, 2022, 162 σελ.

Μικρές ιστορίες της νύχτας – Μαγδαληνή Γαϊτανίδου

Μικρές ιστορίεςποίηση


Μικρές Ιστορίες της Νύχτας… Ιστορίες του Έρωτα και του Παραμυθιού, του Ταξιδιού και της Απώλειας, της Μνήμης και της Λήθης, της Ζωής και του Θανάτου…

Τριάντα τρία μικρά ποιητικά ταξίδια σε ελεύθερο στίχο και δύο ιστορίες bonsai με κινητήριο δύναμη το συναίσθημα, το όνειρο, τον λυρισμό, τον ρομαντισμό αλλά και τη σατιρική διάθεση. Ποιητικές αφηγήσεις γεμάτες συμβολισμούς που μας ταξιδεύουν στον κόσμο του υποσυνείδητου, των αναμνήσεων, της Τέχνης και υφαίνουν έναν χώρο μέσα στον οποίο το πραγματικό συνυπάρχει και διασταυρώνεται με το όνειρο και τη φαντασία και ο ρεαλισμός παντρεύεται δημιουργικά με τον υπερρεαλισμό.

Ποίηση, Αποστακτήριο, 2021, 70 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αποστακτήριο, Υδροπλάνο