Κοίτα

Μανώλης Ιωαννίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μανώλης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται.
Το «Κοίτα» είναι το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο που εκδίδει από τα πέντε (+1) βιβλία που θα µιλάνε για τις πέντε αισθήσεις του ανθρώπου. Η φράση «ό,τι βλέπεις, δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια» µας υπενθυµίζει πως για να δούµε καλύτερα, πρέπει να κοιτάξουµε πιο βαθιά στα πράγµατα, τους ανθρώπους που µας περιβάλλουν και κυρίως να κοιτάξουµε πιο βαθιά µέσα µας.
Μυθιστορήματα
Κοίτα… (2022), Εκδόσεις Πηγή

Κοίτα… – Μανώλης Ιωαννίδης

Κοίτα(Ο,τι βλέπεις, δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια)

Ψυχολογικό θρίλερ


Η Μαίρη, ένα αγνό κορίτσι από ένα ορεινό χωριό της Ελλάδας, οδηγείται µέσα από ακατάλληλα πρόσωπα και καταστάσεις, σε µια ζωή θαµπωµένη από τη χλιδή και την αναγνώριση που προσφέρει ο κόσµος της διεθνούς µόδας και του πλούτου, µε αντάλλαγµα, όµως, τις ψυχές των ανθρώπων.

Το κυνήγι της καριέρας θα την οδηγήσει στα πιο κοσµοπολίτικα σηµεία της Ευρώπης, στα πλουσιότερα σαλόνια της Ιταλικής φινέτσας και της Γαλλικής Ριβιέρας, δίπλα στους ισχυρότερους άνδρες του παγκόσµιου fashion icon.

Η διαδροµή αυτή θα χτίσει το προφίλ ενός απόλυτα πετυχηµένου µοντέλου, που όµως κρύβει µια κατακερµατισµένη ζωή που περνάει µέσα από τον εθισµό στα ναρκωτικά, το κακοποιητικό σεξ και την απερίγραπτη βία.

Το βιβλίο – ένα κοινωνικό και ψυχολογικό θρίλερ αυστηρά για ενήλικες – µέσα από σκληρές περιγραφές µας µεταφέρει σε ένα περιβάλλον που δεν υπάρχει κανένα όριο και καµία ηθική, στραπατσάροντας την αντίληψή µας για την εικόνα των πραγµάτων που κρίνονται µε βάση το φαίνεσθαι και όχι το είναι.

Σε ένα κόσµο όπου η βία φέρνει βία, µονάχα αν κάποιος ξεπεράσει τους φόβους του θα µπορέσει να σταµατήσει τον φαύλο κύκλο των ανεύθυνων επιλογών που οδηγούν στη λατρεία της ψεύτικης εικόνας.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 372 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή