Μάνος Δραγώγιας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μάνος Δραγώγιας γεννήθηκε το 1977 στην Κοζάνη, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Η «Καμπή – σύννεφα στην εφηβεία» είναι η πρώτη του απόπειρα να επικοινωνήσει με το ευρύτερο κοινό μέσω της ποίησης.
Ποίηση
Καμπή (2021), Παρέμβαση

Καμπή – Μάνος Δραγώγιας

ΚαμπήΣύννεφα στην εφηβεία


Ποιητική συλλογή που φέρνει στο προσκήνιο την πιο αμφιλεγόμενη περίοδο στη ζωή του ανθρώπου, την εφηβεία, φιλτραρισμένη μέσα από τα βιώματα του συγγραφέα της. Σκέψεις, μελαγχολικές ενίοτε, για τη ζωή, το θάνατο, τον έρωτα καταγράφονται, ενώ εξάρεται και η δύναμη της νιότης. Αξιοσημείωτο είναι πως αρκετά ποιήματα είναι μεταφρασμένα στα αγγλικά.
Η «Η Καμπή – σύννεφα στην εφηβεία, έρχεται κάπως ετεροχρονισμένα, αλλά πλήρως διαχρονικά. Μικρή σε όγκο, ποιητική-εφηβική συλλογή, που έχει γραφεί σχεδόν είκοσι επτά χρόνια πριν. Αφηγείται προσωπικές αλήθειες του γράφοντος, εν είδη αναμνήσεων από τη δύσκολη νεανική καθημερινότητα παραπέμποντας κάποιες φορές στο φανταστικό κόσμο του αλκοόλ και των ναρκωτικών, μέσα από τον ελεύθερο στίχο και τον ελεύθερο λόγο. Δίνει την αίσθηση μιας συνεχόμενης μάχης του εφήβου με το κατεστημένο της δεκαετίας του ’90 σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Δηλώνει φόβους και μερικές από τις μόνιμες ανθρώπινες ανησυχίες, όπως η ζωή και ο θάνατος. Τέλος, αφουγκράζεται και προκαλεί ακραίες μνήμες σε σχέση με την οικογένεια και το πατρικό είδωλό της στην κοινωνία του χθες».

Ποίηση, Παρέμβαση, 2021, 109 σελ.

Πηγές: Biblionet, Παρέμβαση