Μαργαρίτα Π. Κουλαδούρου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαργαρίτα Π. Κουλαδούρου ζει μόνιμα στην Άμφισσα Φωκίδας.
Το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο είναι Margaret P. Dalkour και είναι η συγγραφέας τριών μυθιστορημάτων ακόμα. Έχει γράψει την διλογία “Η Μήτρα του Κακού Ι” και “Η Μήτρα του Κακού ΙΙ – Το Συννεφόδεντρο” καθώς και το βιβλίο “Αναμέτρηση με την Κόλαση”. Τα θέματα των βιβλίων της πραγματεύονται φιλοσοφικά ερωτήματα και κοινωνικά ηθικά διλήμματα, τα οποία προσφέρονται στον αναγνώστη μέσα από δυνατή και συνεχόμενη δράση. Καλυμμένα έντεχνα υπό το πέπλο του μυστηρίου και του έντονου μεταφυσικού στοιχείου, που προεξάρχουν στην πλοκή των βιβλίων της, προσφέρουν μια ιδιαίτερα υποβλητική ατμόσφαιρα, η οποία, σε άρρηκτο συνδυασμό με την αξιοποίηση του πλούτου της ελληνικής γλώσσας, δίνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα που, αν μη τι άλλο, δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν ποιοτικό αναγνώστη.
Μυθιστορήματα
Η μήτρα του κακού (2016), Εκδόσεις Πηγή
Η μήτρα του κακού II (2017), Εκδόσεις Πηγή
Αναμέτρηση με την κόλαση (2019), Ανάτυπο
Αντιγραφή δολοφονίας (2021), Υδροπλάνο

Αντιγραφή δολοφονίας – Margaret P. Dalkour

Αντιγραφή


Όταν το αίσθημα της αδικίας υπερβαίνει τα όρια ανοχής ενός ανθρώπου, τότε αυτή η τεταμένη κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική έκρηξη. Ποιες είναι, όμως, οι συνέπειες αν αυτή η έκρηξη δεν εκτονωθεί και με το κατάλληλο ερέθισμα μετατραπεί σε επικίνδυνο φονικό όπλο που θα φτάσει μέχρι το έγκλημα; Τι θα συμβεί, όταν ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων δημιουργήσει μια πολύπλοκη υπόθεση, προσφέροντας ένα δυναμικό φινάλε στον αναγνώστη, την οποία τελικά θα αντιγράψει η ζωή; Θα επιλέξει να παραδώσει τον πρωταγωνιστή του στη Δικαιοσύνη ή θα τον αφήσει ελεύθερο; Ποιος έχει διαπράξει τελικά το τέλειο έγκλημα, ο συγγραφέας του έργου ή ο πρωταγωνιστής του;

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2021, 260 σελ.

Η μήτρα του κακού – Margaret P. Dalkour
Eξι άντρες προσπαθούν να σώσουν τον Άνθρωπο απ’ το απόλυτο Κακό.

Ένας συγγραφέας καταγράφει την προσπάθειά τους με τη μορφή μυθιστορήματος.

Κι ένας ερευνητής της κβαντομηχανικής πρεσβεύει πως τα πάντα είναι δυνατά, αλλά ακόμα δεν έχει ανακαλύψει μέσα του αν το πιστεύει.

Ο Frank Winders θα ταξιδέψει σ’ αυτούς τους τρεις κόσμους χωρίς, όμως, να κρατά κατά την επιστροφή του τη χειροπιαστή απόδειξη του εισιτηρίου που αποδεικνύει το ταξίδι.

Άραγε ο Frank Winders έζησε πράγματι σ’ αυτές τις τρεις διαφορετικές παράλληλες πραγματικότητες ή βίωσε ένα lucid dream που οι προδιαγραφές του ξεπερνούν κατά πολύ τον ορισμό του ζωντανού ονείρου; Έκανε πράγματι διαδοχικές βουτιές σε τρεις παράλληλους κόσμους -όντας παρατηρητής και πρωταγωνιστής τους- ή όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας λιποθυμίας που διήρκεσε μόλις 38 λεπτά;

Η “Μήτρα του Κακού” αποτελεί ένα δυνατό μυθιστόρημα, όπου η λογική και η πίστη μας αποκαλύπτουν έναν σκοτεινό κόσμο που απλώνει το θανατηφόρο του δίχτυ πέρα απ’ τον χώρο του υπεραισθητού κι απειλεί να καταστρέψει τα πάντα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2016, 450 σελ.

Η μήτρα του κακού II – Margaret P. Dalkour

Το συννεφόδεντρο


Είχε έρθει πια η μεγάλη στιγμή για τον Frank Winders ν’ αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Όσο κι αν είχε κλειδώσει τα βιώματα και τις εμπειρίες του στο υπόγειο του νου του, με την ταμπέλα Συνειδητό Ονείρεμα, εκείνα τώρα έσπρωχναν με βία να βγουν προς τα έξω! Το απόκοσμο τεχνούργημα που είχε παραλάβει με τόσο μυστηριώδη τρόπο, είχε ταξιδέψει μέσα από πολύπλοκες κι εξωτικές χρονικές σήραγγες, με τους πιο παράδοξους κι ανέλπιστους ταχυδρόμους, για να φτάσει στα χέρια του… Ένα δεύτερο γράμμα, θα αποκάλυπτε πώς το ταξίδι του σ’ αυτές τις τρεις παράλληλες πραγματικότητες, όχι μόνο ήταν αληθινό, αλλά αυτή τη φορά το αποδεικτικό εισιτήριο είχε πάνω την ίδια την υπογραφή του! Μια υπογραφή που είχε τοποθετηθεί εκεί απ’ τον ίδιο σχεδόν εκατό χρόνια πριν από τη γέννησή του! Όσο για τον αποστολέα… μερικές φορές, εκ των πραγμάτων, ο ανθρώπινος νους είναι αναγκασμένος να διευρυνθεί και να αποδεχθεί πως αυτό που αποκαλεί ΑΔΥΝΑΤΟ όντως συμβαίνει!

Είναι δυνατόν το μέλλον να διαμορφώνει το παρελθόν; Μπορεί το παρόν να εξελίσσεται ταυτόχρονα και προς τις δύο κατευθύνσεις του Χρόνου; Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας ξεδιπλώνουν σταδιακά μια υπερκόσμια συνωμοσία που στέκεται πάνω και πέρα απ’ την ανθρώπινη διάνοια, καταλύοντας κάθε συμβατή αντίληψη περί υλικής πραγματικότητας! Το “Συννεφόδεντρο” έρχεται να προσφέρει στον αναγνώστη ένα παράθυρο σε άλλα δεδομένα, μετατρέποντάς τον σε ταξιδευτή του νου που τολμά να ακροβατήσει πάνω σε άγνωστα κοσμικά μοτίβα που μόνο η ανθρώπινη υπέρβαση ή η παράνοια -σύμφωνα με τις ισχύουσες κλασσικές απόψεις- μπορούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2017, 384 σελ.

Αναμέτρηση με την κόλαση – Margaret P. Dalkour
Όταν ο Θεός είναι πολύ ψηλά για να ακούσει τα αιτήματα του ανθρώπου, τότε τον ακούει ο διάβολος σπεύδοντας να τον εξυπηρετήσει.

Ο δούκας Jean-Jacques de Barrand ήταν αποφασισμένος να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο προκειμένου να σώσει τη ζωή της αγαπημένης του γυναίκας Sophie. Δε φανταζόταν ποτέ πως ο νοσηρός έρωτας μιας υπηρέτριας θα τον έστελνε στην πυρά της Ιεράς Εξέτασης. Ο δούκας Jean-Jacques de Barrand πριν γίνει ολοκαύτωμα, είχε προλάβει ν’ ανοίξει στο δαίμονα την πόρτα του κόσμου.

Όμως το δαιμόνιο χρειαζόταν αφέντη για όσο βρισκόταν στην υλική πραγματικότητα. Και ποιος θα μπορούσε να είναι καταλληλότερος γι’ αυτό, αν όχι ο γιος του Jean-Jacques de Barrand, Phillippe de Barrand, που έψαχνε απεγνωσμένα τρόπο να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του;

Όμως… ο δούκας Jean-Jacques de Barrand είχε όντως πεθάνει ή βρισκόταν κάπου ενδιάμεσα προκειμένου να έχει την ευκαιρία να διορθώσει το λάθος του;

Ο μάγος Abdal-Aziz, ο μέγας Ιεροεξεταστής Mathias Vaunard κι όλοι όσοι είχαν μερίδιο στην καταδίκη του δούκα Jean-Jacques de Barrand, θα μάθαιναν καλά τι σήμαινε να βρίσκεσαι αντιμέτωπος και να αναμετράσαι με την κόλαση…

Μυθιστόρημα, Ανάτυπο, 2019, 316 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Ανάτυπο, Υδροπλάνο