Μαργαρίτα Αυγουσιανάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαργαρίτα Αυγουσιανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά.
Σπούδασε παιδαγωγός προσχολικής αγωγής, εργάστηκε, παντρεύτηκε κι έχει δύο παιδιά. Ταξιδεύει συχνά σε όμορφα μέρη του κόσμου, μα προτιμά να ταξιδεύει σε τόπους φανταστικούς και να αποτυπώνει τις εμπειρίες της στο χαρτί. Δημιουργεί μικρές ιστορίες σε δομή παραμυθιού, οι οποίες δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά.
“Ο γέρο κουρελής” αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και πρωταγωνίστησε σε σχολικές θεατρικές παραστάσεις. Είναι το πρώτο παραμύθι της που εκδόθηκε. Η ιστορία του γέρο-κουρελή βραβεύτηκε στην Εταιρία Ελλήνων λογοτεχνών το 2019 στα πλαίσια λογοτεχνικού διαγωνισμού που διοργάνωσε το περιοδικό “Κέφαλος”.
Παιδική λογοτεχνία
Ο γέρο-κουρελής και το κόκκινο σκουφί (2021), Φεγγίτης
Του Ήλιου το Κρυφτό (2022), Φεγγίτης

Του Ήλιου το Κρυφτό – Μαργαρίτα Αυγουσιανάκη

Του Ήλιου


Ποιος παίζει κρυφτό με τον Ήλιο;
Είναι ένα δάκρυ αρκετό για να λιώσει τα χιόνια όλου του κόσμου;
Το μυστικό είναι κρυμμένο στις ρίζες μιας γριάς μανταρινιάς, που λέει παραμύθια στα παιδιά, και τα κερνάει χυμό αγαπονείρων.
Μπορεί όλα αυτά να είναι μια μικρή ιστορία, όμως αυτή κρύβει μέσα της μια υπόσχεση μεγάλη…

Τρία σύντομα ανοιξιάτικα παραμύθια από τη μαγική χώρα που μόνο τα παιδιά (και όσοι παραμένουν παιδιά) γνωρίζουν. Ξέρετε… Εκείνη τη χώρα που βρίσκεται στο τέλος του ουράνιου τόξου…

Περιεχόμενα:
Του Ήλιου το Κρυφτό
Η γριά μανταρινιά
Μικρή ιστορία, μεγάλη υπόσχεση

Παιδική λογοτεχνία, Φεγγίτης, 2022, 24 σελ.

Ο γέρο-κουρελής και το κόκκινο σκουφί – Μαργαρίτα Αυγουσιανάκη

Ο γέρο-κουρελής


Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους!

Εκείνο το βράδυ η φτωχή οικογένεια έκανε ό,τι μπορούσε για να ευχαριστήσει τον γέρο-ξένο, λες και η καλοσύνη την ανακούφιζε και την αλάφρυνε από το βάρος της φτώχιας. Ίσως η καλύβα να μην είχε κάποιο φανταχτερό δέντρο με χρωματιστά λαμπιόνια ή κουρδιστά παιχνίδια να ηχούν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ίσως να μην είχε έστω κάτι μικρό κι απλό που να θυμίζει Χριστούγεννα. Όμως η εγκάρδια γενναιοδωρία ήταν από μόνη της ένα πολύτιμο χριστουγεννιάτικο στολίδι που ομόρφυνε το σπιτικό. Κι ο ξένος συγκινημένος από την ευγένειά τους, βρήκε κάπου το κουράγιο και παρόλη την αδυναμία του είπε με φωνή βροντερή και καθαρή «Σας εύχομαι χίλια καλά στο σπιτικό σας! Χίλια καλά στο σπιτικό σας!

Εικονογράφηση: Βαγγέλης Ντουσάκης

Παιδική λογοτεχνία, Φεγγίτης, 2021, 26 σελ.

Πηγές: Biblionet, Φεγγίτης

Please wait...