Μαρία Ανδρειανού

Μαρία Ανδρειανού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Ανδρειανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο “Ανατόλια”. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως ιδιαιτέρα γραμματέας σε ιδιωτικό ιατρείο. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και του Κυπριακού Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων από το 2014.
Παιδική λογοτεχνία
Γκρέκο (2017), Εκδόσεις Φυλάτος
Η άλφα βήτα (2020), Εκδόσεις Όστρια
Το καλάθι της άλφα βήτα (2020), Εκδόσεις Όστρια

Το καλάθι της άλφα βήτα – Μαρία Τάνου-Ανδρειανού

Το καλάθι της


«Το καλάθι της Άλφα Βήτα» είναι μία συλλογή τετράστιχων ποιημάτων. Κάθε ποίημα αναφέρεται σ’ ένα αντίστοιχο γράμμα του Ελληνικού Αλφάβητου. Ο συνδυασμός των 24 γραμμάτων και των 49 γραπτών συμβόλων του Ελληνικού Αλφάβητου, των 24 συμβόλων του Δακτυλικού Αλφάβητου, η έγχρωμη διαφοροποίηση των κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων του έμμετρου κείμενου και το οικείο προς τα παιδιά θέμα του εκάστοτε ποιήματος, τα εισαγάγει στον όμορφο κόσμο των γραμμάτων του Ελληνικού και του Δακτυλικού Αλφάβητου. Ο συνδυασμός αυτός είναι που καθιστά το βιβλίο «Το καλάθι της Αλφαβήτα» μοναδικό.

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Όστρια, 2020, 64 σελ.

Η άλφα βήτα – Μαρία Τάνου-Ανδρειανού

Η άλφα βήτα


Το βιβλίο “Η Άλφα Βήτα” εισάγει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στον όμορφο κόσμο των γραμμάτων του ελληνικού αλφάβητου με τα 24 γράμματα και τα 49 γραπτά σύμβολα καθώς και με τα 24 γραπτά σύμβολα του δακτυλικού αλφάβητου που απευθύνονται σε παιδιά με προβλήματα ακοής και ομιλίας. Όλα αυτά παρουσιάζοντας τα με έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο, ευανάγνωστα γραπτά σύμβολα και πολύχρωμες εικόνες που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών.

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Όστρια, 2020, 62 σελ.

Γκρέκο – Μαρία Ανδρειανού

Γκρέκο


“Γκρέκο”, ένα παραμύθι που αναφέρεται στη διαφορετικότητα…

Μια φορά κι έναν καιρό ένα πανέμορφο μπλε με άσπρα αγκάθια σκαντζοχοιράκι, ο Γκρέκο, γεννήθηκε κάτω από ένα γεροπλάτανο της νεραϊδοχώρας. Μεγάλωνε απομονωμένο από τα υπόλοιπα σκαντζοχοιράκια του δάσους, ώσπου οι γονείς του αποφάσισαν να το στείλουν στο σχολείο της λίμνης με τα άσπρα και το ένα μπλε, νούφαρα.

Πώς αντιμετώπισε ο Γκρέκο την αμήχανη και πολλές φορές προκλητική και επιθετική συμπεριφορά των συμμαθητών του λόγω της διαφορετικότητάς του;

Ο “Γκρέκο” είναι ένα τρυφερό παραμύθι που μας διδάσκει ότι η ΑΓΑΠΗ ανοίγει τα μάτια της ψυχής και μιλά στις καρδιές μας. Δεν υπάρχουν «διαφορετικοί». Ο κάθε ένας και η κάθε μία είμαστε “ξεχωριστοί” και όλοι μαζί σχηματίζουμε το παζλ που λέγεται ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΖΩΗ.

Εικονογράφος: Νίκος Πολυχρονόπουλος

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2017, 34 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος, Εκδόσεις Όστρια

Please wait...