Μαρία Σ. Ανθη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Σ. Άνθη γεννήθηκε στη Βόννη της Γερμανίας.
Διδάχθηκε τα Ελληνικά και τα Γερμανικά στα σχολεία του Hagen και του Gevelsberg, στο κρατίδιο της Δυτικής Ρηνανίας. Είναι δημοσιογράφος και Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Ελλάδος (Ε.Σ.Η.Ε.Α) και πρώην Μέλος της Ένωσης Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ). Είναι απόφοιτη του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και της Σχολής ΝΕΛΕ. Επιπλέον – Φοίτηση στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Επί σειρά ετών παρουσίαζε τα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY. Έχει συνεργαστεί με το πρώην Κανάλι 5 και μετέπειτα ALTER για το δελτίο Ειδήσεων και την πρωινή ζώνη καθώς και με τον τηλεοπτικό σταθμό SEVEN. Υπήρξε δημοσιογράφος στα περιοδικά επικοινωνίας “Σύγχρονη Διαφήμιση” και “Marketing Report”, των Ιστορικών εκδόσεων “Γ.Σ. Μπαρμπερόπουλος” έχοντας παράλληλα τη γενική επιμέλεια των περιοδικών αυτών. Έχει εξειδίκευση στην επικοινωνία, δημοσιεύοντας πολλές έρευνες και αφιερώματα με αντικείμενο την προβολή, την προώθηση και τη διαφήμιση καταναλωτικών προϊόντων μεγάλων Βιομηχανιών και Πολυεθνικών εταιρειών. Έχει συνεργασθεί με τις μεγαλύτερες εταιρείες και εκπαιδευτήρια Ελληνικών και Ξένων συμφερόντων, πάνω στον τομέα της επικοινωνίας, άλλοτε ως εισηγήτρια και άλλοτε ως υπεύθυνη Τύπου. Επί σειρά ετών συνεργάζεται με οικονομικές εφημερίδες και ειδικά περιοδικά.
Είναι διευθύντρια σύνταξης στο επιστημονικό έντυπο “Χοροστάσι”, το οποίο αναφέρεται στον πολιτισμό και την παράδοση ενώ συνεχίζει να συνεργάζεται με τον BLUE SKY. Παράλληλα είναι δημοσιογράφος στο νέο Who is Who στην Ελλάδα, έχοντας στο ενεργητικό της αμέτρητες συνεντεύξεις προσωπικοτήτων εντός και εκτός Ελλάδος. Μέχρι σήμερα παραμένει βασικό στέλεχος εμπορικής επικοινωνίας και media μεγάλων οργανισμών και επιχειρήσεων. Διδάσκει Εφαρμοσμένη Επικοινωνία σε Κολέγια, ξένα πανεπιστήμια και Ιδιωτικά ΙΕΚ.

Η επανάληψη… το άνοιγμα των πυλών – Μαρία Σ. Άνθη
Η εξέλιξη της γης και των ανθρώπων, πρέπει να συνεχιστεί! Η επανάληψη της γήινης ύπαρξης και οντότητας, είναι αυτή που αποτελεί το θεμέλιο της εξέλιξης του κόσμου.
Από τη μετάβαση του ανθρώπου στους αστερισμούς, μέχρι τον πνευματικό κόσμο, της Δύσης και της Ανατολής, οι οντότητες ομιλούν με τους ανθρώπους.
Τίποτε δεν αναιρεί το ένα ή το άλλο. Ο απώτερος σκοπός, είναι η απαλλαγή από τη φθορά. Το νεότερο εμφανίζεται πιο ισχυροποιημένο από το παλαιότερο και τότε η ένωση γίνεται με ανοδική πορεία για την ανθρωπότητα προσλαμβάνοντας εκ’ νέου πνευματική ώθηση. Συμβαίνει επανειλημμένα στο σύμπαν από τους αρχαίους κοσμικούς χρόνους αυτή η επανάληψη. Είναι η ίδια η κοσμική εξέλιξη της γης, οδεύοντας από το χάος στο φως με θυσίες, σύμφωνα με τους συμπαντικούς νόμους.
Το πρώτο σημάδι στο άνοιγμα του ονείρου των πνευματικών κόσμων υπήρξε, όταν μίλησαν ή γνώριζαν για το άνοιγμα των πυλών ή ουρανών οι σύγχρονοι ενεργοί άνθρωποι. Αυτό τώρα που συμβαίνει κάθε μέρα είναι ένα θαύμα!!
Ανοίγουν συνεχώς περάσματα όλο και πιο μεγάλα, για την επαναφορά σε ότι μας έλειψε και στέρεψαν οι πηγές και έκλεισαν δρόμοι. Είμαστε όλοι πια μέσα στην επανάληψη, ενεργοποιημένοι που ακτινοβολεί από υπερχείλιση αγάπης και αρμονίας. Εσείς δεν έχετε παρά να τη ψάξετε και να τη βρείτε στον καταπληκτικό της κόσμο που ανοίγεται μπροστά σας και είναι έτοιμη να σας αποκαλυφθεί. Ότι πιο φωτεινό υπήρχε, ο θεός το κατέβασε στη γη για τους ανθρώπους!

Παραφυσικά φαινόμενα, Δεσμός, 2013, 152 σελ.

Η ζωή ξανά – Μαρία Σ. Άνθη
Έρωτας είναι η ζωτικότητα που βρίσκεται ακόμη και μέσα σε μια πέτρα, γιατί κι αυτή από κάποιον άλλον έρωτα δημιουργήθηκε.
Είναι το θέμα της αξίας του έρωτα στη ζωή που μπαίνει πρώτο. Αν ο έρωτας, η υψηλή τέχνη του ζην, έχει κάποια αξία, θα αποκτήσει νόημα και η ζωή. Αν είναι μια προχειρότητα της καλοπέρασης θα έχει κενό, θα βρίσκεται στη χώρα του ουδέτερου, χωρίς ηδονή. Την Άδωνη.
Ο έρωτας μέσα στη δημιουργία του νου σε κάνει να ξαναγεννιέσαι, αν έχεις πιει το νερό της γνώσης και βρεις την ευτυχία. Καλύτερα αυτό το νερό να το πιεις παρά να το αφήσεις. Σαν παιδιά πρέπει να μας μαθαίνουν να αγαπάμε τη ζωή και να μας την εξηγούν ώστε να μπει στη φαντασία μας. Η φαντασία είναι μια βλέψη, μια ματιά στην καθημερινή ζωή, μια συζήτηση που αναπτύσσουν δυο παιδιά.
Έρωτας, αγνότητα και φαντασία σε οδηγούν να μην κάνεις λάθος, να βρεις την ευτυχία, να βρεις το νόημά σου. Η γνώση της ζωής είναι ο μεγάλος έρωτας. Από τη στιγμή που θα σε βρει, θα ζήσεις τη ζωή ξανά…

Μυθιστόρημα, Λεξίτυπον, 2014, 186 σελ.

Ο αιθέρας Θεός – Μαρία Σ. Άνθη

Δημοσιογραφική έρευνα


Το βιβλίο αυτό αφορά το οδοιπορικό τού νου ενός φυσικού επιστήμονος, από την κατανόηση του μηχανισμού μίας χημικής αντιδράσεως, ως τη θεωρητική εδραίωση μίας επιστημονικής απόψεως για τον “Θεό” των ορθοδόξων Χρι­στια­νών και για τη “Δημιουργία”, ριζικά διαφοροποιημένη από την ισχύουσα σήμερα εβραιογενή άποψη (Π. Διαθήκη). Πρόκειται για μια Ελληνική προσέγγιση κατά τον Κωνσταντίνο Τομόπουλο, όσον αφορά τη νέα αυτή άποψη για το Θεό, την οποία μας εξηγεί στο βιβλίο μέσα από συνεντεύξεις που μας παραχώρησε περιγρά­φο­ντας παράλληλα τη συστηματική απόκρυψή του.
Ως φορέα του σύμπαντος θεωρεί τον ενιαίο και ενσυνείδητο “Αιθέρα” των “προσωκρατικών”, τον πληρούντα τον κενό χώρο, τον οποίο ο Εμπεδοκλής χαρακτήριζε ως “θεϊκόν αέρα” και τον ταύτιζε με τον “Δία”.
Από τους πολύ αρχαίους χρόνους της ανθρώπινης ιστορίας μέχρι την εποχή που ένα σύμβολο με το γράμμα Έψιλον (Ε), τοποθετήθηκε στο Μαντείο των Δελφών, αλλά μέχρι και σήμερα, το Απολλώνειο εσωτερικό φως δεν χάθηκε από τις καρδιές των ανθρώπων, παραμένει ολοζώντανο. Η Ενέργεια βασιλεύει ανά τους αιώνες και ριζώνει σε εκείνους που είναι να συνεχίσουν το έργο κομίζοντας γνώση και φως!
Όταν ο άνθρωπος θα φθάσει στη γνώση, θα δει τον Θεό που είναι μέσα του.
Ο δρόμος προς τη θέωση γίνεται με την αποδοχή τού αιθέρα επισήμως, λύνοντας κάθε άλυτο πρόβλημα που είχε σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο και την αν­θρώπινη εξέλιξη της συνείδησης. Χωρίς τον αιθέρα η επιστήμη μένει ξεκρέ­μαστη και κάθε ελπίδα για τη γνώση είναι καταδικασμένη να εξανεμιστεί.
Ο αιθέρας είναι το «όντως Ον». Ο φορέας της συνειδήσεως και της Ενέργειας του σύμπαντος, ο ίδιος ο δημιουργός Θεός-λόγος, ο εγγυητής τής ενότητας και ταυτόχρονα της «εωσφορικής» ανταγωνιστικής πολλαπλότητας. Μεταφέρει και μετα­δίδει την πληροφορία, και συνεπώς είναι ο ιδρυτής και εγγυητής τής υλικής υπόστασης ενός σύμπαντος συστημικά δομημένο.
Όλο το σύμπαν είναι ένας υγρός κρύσταλλος, ο οποίος είναι μέρος τού αιθέρα. Ένας υγρός κρύσταλλος σε ρέουσα μορφή, τη ΡΕΑ που μέσα της φέρει την ενέρ­γεια και την ανασπειρούμενη πληροφορία. Εκείνη την υγρή κρυστάλλινη σπείρα που ξεδιπλώνει την Ενέργεια!

Κοσμολογία, Λεξίτυπον, 2015, 271 σελ.

Λουίζα και Αντώνιος – Μαρία Σ. Άνθη

Αγάπη αστείρευτη…


Την άγνοια, την υστεροβουλία και την κακοβουλία την πληρώνει κανείς με το χάος που βρίσκει μπροστά του. Η άτυχη στιγμή, η αδυναμία χαρακτήρα, η λάθος επιλογή, μπορεί να φέρουν τη μαυρίλα στην καρδιά μας.

Μόνο η αγάπη είναι αυτή που σώζει. Η ανάνηψη, η φώτιση. Ο νόμος της ψυχής λειτουργεί με την αγάπη, η οποία προέρχεται από την αθανασία και σβήνει κάθε σκότος.

Η Λουίζα και ο Αντώνιος ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια στην άβυσσο της ψυχής τους με την αστείρευτη αγάπη τους…

Πεζό, Λεξίτυπον, 2016, 66 σελ.

Απωστικές δυνάμεις ιπτάμενων δίσκων – Μαρία Σ. Άνθη

(Ορισμένα θεωρητικά στοιχεία): Σχεδιαγράμματα, η μηχανική του μη ορατού, τύποι απώσεων έξω από τα συστήματα, υποδιάστημα, υπερδιάστημα


Το βιβλίο αυτό ασχολείται με τις Απώσεις, ένα θέμα που δεν έχει ξαναγραφτεί, δεν έχει άλλο πρότυπό του και πρέπει να τονιστεί ότι δεν περιλαμβάνει επεξεργασμένες γνώσεις άλλων συγγραφέων. Εξηγεί το μη εξηγήσιμο για το άγνωστο, το ακατανόητο και για ό,τι είναι έξω από τον κόσμο τής έλξης και πώς αποτυπώνεται στον Ιπτάμενο Δίσκο. Οτιδήποτε δεν μπορεί να απαντηθεί με ανθρώπινη λογική το ονόμασα απωστικό. Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς με σαφήνεια εντελώς άγνωστα νοήματα, έτσι έγραψα ορισμένα θεωρητικά στοιχεία για τον κόσμο αυτό που εναγκαλίζεται την έλξη -και είμαι η πρώτη που το αναφέρω- ερευνώντας το άγνωστο και τις δυνάμεις του. Θεωρώ ότι τέτοιες δυνάμεις έχουν και οι Ιπτάμενοι Δίσκοι που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλά μέρη του πλανήτη μας κινούμενοι με ασύλληπτη ταχύτητα. Σύμφωνα με όλες τις μέχρι σήμερα ενδείξεις, οι Ιπτάμενοι Δίσκοι έχουν την Άπωση στο σύστημά τους, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις τοποθεσίες και τους ανθρώπους. Κατά την άποψή μου, η Άπωση είναι ένας μεγάλος κόσμος σε μέγεθος και είναι γνώμονας μέτρησης για την μικρή μας έλξη. Δηλαδή μπορεί κανείς να πει ή να μετρήσει πόση Άπωση έχει ένα σύστημα ή ένα σημείο που δεν υπακούει στη βαρύτητα, πόση δύναμη έχει κανείς από τα αντίθετα.

Σε αυτό το βιβλίο, περιγράφονται οι δυναμικοί πόλοι και ορισμένα στοιχεία για την Άπωση. Όταν λέμε Άπωση, εννοούμε για κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε στο φυσικό μας γήινο κόσμο, δηλαδή μια απώθηση των όμοιων πόλων. Οι Απώσεις αυτές που περιγράφω είναι διαφορετικές, γιατί υπάρχουν από ανάγκη ύπαρξης των αντιθέτων στο κοσμικό στερέωμα. Η Άπωση είναι θεμελιώδης νόμος και αφορά μεγάλα ποσά δυνάμεων που χρειάζονται οι Ιπτάμενοι Δίσκοι -κατά ένα μέρος- να εφελκύσουν και σε καμία περίπτωση εμείς να απελευθερώσουμε αυτή τη δύναμη, διότι θα αποβεί καταστροφική.

Όλες οι στρώσεις πάνω από το δικό μας διάστημα είναι απωστικές και κάποιες είναι απόλυτα απωστικές. Για να φθάσει κανείς εκεί, δηλαδή στο «απόλυτο» με σκάφος και να ακουμπήσει το έδαφος του πλανήτη εκτός ηλιακού συστήματος, θα χρειαστεί τον τέταρτο τύπο απώσεων, που είναι η καθαρή Άπωση. Αυτή η απόλυτη, καθαρή Άπωση φέρει τα μεγαλύτερα ποσά δύναμης και τα μηδαμινά έλξης, μιας έλξης σχεδόν ανεξιχνίαστης. Όταν σκεφτεί κανείς τις Απώσεις θα αλλάξει θεώρηση για το Σύμπαν.

Οι αρχαίοι Έλληνες φαίνεται να γνώριζαν μέρος αυτού του κόσμου από την ιερή γεωμετρία. Οι Απώσεις έρχονται από μακριά, από φάσματα πολύ λεπτά και πανίσχυρα, επηρεάζουν όλους τους πλανήτες με τις δονήσεις τους. Στον Ιπτάμενο δίσκο παίζει ρόλο κατά πόσο έχεις τα απωστικά δυναμικά για να φθάσεις μέχρι το επέκεινα. Οι Απωστικές ροές έχουν να κάνουν με ρεύμα και όχι με ρευστά. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους ερευνητές του αγνώστου. Σε εκείνους που δεν ακολούθησαν το κατεστημένο, σ’ εκείνους που θα λύσουν το μυστήριο…

ΑΤΙΑ, Λεξίτυπον, 2018, 200 σελ.

Η κόρη της Κίρκης – Μαρία Σ. Άνθη

Η ένωση δύο πολιτισμών. Αστρόπλοιο διαπερνά το υπερπέραν


Την κόρη της Κίρκης την έλεγαν Κίρκη, κατάφερε και επιβίωσε μετά από πάλη τιτανικών δυνάμεων από εξωπλανήτες, όπως η μητέρα της και η γιαγιά Εκάτη. Η μητέρα Κίρκη είχε στα χέρια της μυστικές συνταγές, φίλτρα, παράξενες ουσίες, κατασκεύαζε το ανθρώπινο DNA και κράταγε με την απόλυτη γνώση της όλη την ανθρώπινη διάνοια. Με αυτούς τους άθλους η Κίρκη, που θαύμαζαν όλοι οι θεοί, μεγάλωσε την κόρη της, τη διάδοχο της, που θα καθόταν στον ολόχρυσο θρόνο της και τη στέψη θα έκανε ο Δίας. Την κόρη Κίρκη δεν μπορούσε κανείς να τη νικήσει, ήταν άτρωτη, ήταν η τρίτη και τελευταία δύναμη. Αποστολή της ήταν οι άνθρωποι να πάρουν μια μέρα την υπερτεχνολογία αστρόπλοιου που θα διαπερνά όλες τις ουράνιες και τις επίγειες θάλασσες και που θα έφτιαχνε ο Διάττων. Εκεί, σε ένα απέραντο λιβάδι, καθώς θαύμαζαν ανέμελα τη φύση και η Κίρκη χαμογελούσε με τις φίλες της, εμφανίστηκε μπροστά τους μια κρυομηχανή και η κόρη βίαια χάθηκε κατεβαίνοντας προς στη γη, έχοντας ακόμη στη μέση της διπλωμένο το αστρόπλοιο, το οποίο θα έδινε στους ανθρώπους και εκείνοι θα το ονόμαζαν ιπτάμενο δίσκο για να ενωθούν οι δύο πολιτισμοί.

Μυθιστόρημα, Ηρόδοτος, 2019, 494 σελ.

Ως δια μαγείας… Και κατά γράμμα – Μαρία Σ. Άνθη

Μια ερμηνεία του Αλχημικού φαινομένου εκ του ηθικού νόμου του σύμπαντος και της μεταστοιχείωσης


Ο άνθρωπος, ως πλάσμα της Γης, κατάφερε την τοπική γείωση στις συμπαντικές ρίζες του. Γείωσε κάθε ουράνια ακτίνα μέσα από το σώμα του και το πνεύμα του, αφού περπάτησε στη Γη με σάρκα και οστά.
Η αγάπη και η νόηση τον έκανε να ξεχωρίσει από τα άλλα πλάσματα της Γης. Γεννήθηκε από σπέρμα του σύμπαντος, που εκφράστηκε με ουράνια κίνηση. Το ονόμασε Θεό, ήθελε μέσα από αυτόν να πραγματωθεί.
Από τον κόσμο των άστρων κατέβηκαν πολλοί πάνω στη Γη, τόσες Τέχνες μαζεμένες τόσων δημιουργών σε μια επανάληψη, μέχρι να ανακαλύψουμε ξανά το τέλειο, το σπουδαίο, το αγαθό. Αυτή είναι η ζωή. Ας μην εξακολουθούμε να λατρεύουμε λάθος τον Θεό που δημιουργήσαμε.
Δεν χρειάζονται τα περιττά και η απραγία, παρά μόνο η λογική. Τόσο υλικό ονείρων, γνώσης και πλούτος που βρίσκεται στη Γη, προσδίδουν μιαν άλλη διάσταση στη φυσική, στη χημεία, στα άστρα απ’ όπου κατεβήκαμε στη Γη. Αυτήν την άλλη διάσταση περιγράφει το βιβλίο: πώς «ως δια μαγείας …και κατά γράμμα» γίνονται όλα!

Φιλοσοφία, Λεξίτυπον,Ιούλιος 2019, 234 σελ.

Μυθιστορήματα
Η ζωή ξανά (2014), Λεξίτυπον
Η κόρη της Κίρκης (2019), Ηρόδοτος

Πεζογραφία
Λουίζα και Αντώνιος (2016), Λεξίτυπον

Δοκίμια-Μελέτες-Παραφυσικά φαινόμενα-Κοσμολογία-ΑΤΙΑ
Ως δια μαγείας… Και κατά γράμμα (2013), Ιδιωτική έκδοση
Η επανάληψη… το άνοιγμα των πυλών (2013), Δεσμός
Ο αιθέρας Θεός (2015), Λεξίτυπον
Απωστικές δυνάμεις ιπτάμενων δίσκων (2018), Λεξίτυπον
Ως δια μαγείας… Και κατά γράμμα (2019), Λεξίτυπον

Πηγές: Biblionet, Δεσμός, Λεξίτυπον, Ηρόδοτος