Μαρία Ι. Μπακάρα

Μαρία Ι. Μπακάρα

Ελληνες λογοτέχνες
H Μαρία Ι. Μπακάρα είναι Φιλόλογος και Δασκάλα (Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).
Ειδικεύτηκε στην Αρχαιολογία, αλλά ‘την κέρδισε’ αργότερα η Παιδαγωγική. Ασχολείται με τη διαπαιδαγώγηση του μικρού παιδιού, την ενασχόλησή του με το βιβλίο και την ψυχαγωγία αυτού, από το 2016. Συμμετείχε σε εκπαιδευτικές δράσεις, όπως εκείνη που διοργάνωσε η ίδια στα πλαίσια της Πρακτικής της Άσκησης, για το έτος 2018-2019 στον νομό Ιωαννίνων, στη διοργάνωση του Ioannina Lake Run 2019, με θέμα: «Ένας περίπατος με τα αγάλματα στη λίμνη», υπό την αιγίδα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων. Ένα πρωτοπόρο θέμα το οποίο προσέλκυσε μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και επισκέπτες από άλλες χώρες. Μία εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακής ειδικότητας στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, ενώ κατέχει πιστοποιήσεις για την εκπαίδευση δίγλωσσων μαθητών με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Ασκεί παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 2020. Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά και Ελληνικά. Ταξιδεύει πολύ ανά τον κόσμο, για να γεμίζει όλο και περισσότερη γνώση και περιπέτεια τα βιβλία της. Στο άμεσο μέλλον θέλει να εμπλουτίσει τις παιδικές βιβλιοθήκες με παιδικά μυθιστορήματα και παραμύθια, που θα συγγράψει η ίδια και που θα δώσουν ‘φως’ στη φαντασία των μικρών παιδιών.
Παιδική λογοτεχνία
Ο Διαστημούλης και η παρέα του (2021), Ελκυστής

Ο Διαστημούλης και η παρέα του – Μαρία Ι. Μπακάρα

Ο διαστημούλης(Mary Bakaras)


Ο Ερμής είναι ένα παιδί από την Ιθάκη με τεράστια αγάπη για την αστρονομία. Μία μέρα, αποφασίζει μαζί με την παρέα του να εκτοξευθεί στο Διάστημα και να γνωρίσει από κοντά τους πλανήτες.

Το ταξίδι όμως εμπεριέχει κινδύνους και πολλά ερωτήματα για τους μικρούς εξερευνητές, οι οποίοι θέλουν να ανακαλύψουν νέους κόσμους, μακρινούς από τη Γη. Τι θα συμβεί σε κάθε στάση που θα κάνει ο Διαστημοπύραυλος; Με ποιους θα συναντηθεί; Αξίζει να ανακαλύψετε αυτούς τους σταθμούς, αρκεί να διαβάσετε την ιστορία του Μπετόβεν.

Εικονογράφηση: Βιβή Μαρκάτου

Παιδική λογοτεχνία, Ελκυστής, 2021, 128 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ελκυστής