Μαρία Μπαριτάκη

Μαρία Μπαριτάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Μπαριτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Από μόλις 6 ετών ξεκίνησε να λογοτεχνεί, με το πρώτο της ποίημα, με τίτλο Φωτιά και Λαύρα, σημείο προβληματισμού για τους γονείς της, λόγω της νηπιακής ηλικίας της. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι σε αυτό το πρώτο κείμενο αποτυπωνόταν μία χαρισματική πένα. Όταν τη ρωτούσαν τι θα ήθελε να γίνει σαν μεγαλώσει, εκείνη απαντούσε με ορμή: αγγειοπλάστης. Περίεργο και ανήσυχο πλάσμα, ήθελε και θέλει πάντα να προσφέρει ανιδιοτελώς αγάπη, γιατί όπως λέει η ίδια «δίχως να αγαπάμε, η ζωή μοιάζει με ποιητή που δεν έγραψε ποτέ». Συγγραφέας – Δημοσιογράφος, με τηλεοπτική παρουσία και πλήθος αρθρογραφήσεων στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο.
Βραβευμένη λογοτέχνης, με πρώτες διακρίσεις από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και πλούσια φιλανθρωπική δράση. Έχει δύο τέκνα, τη Βασιλική και τον Γεώργιο, που συμμετέχουν στο CD του βιβλίου και αγαπάνε με την ίδια φλόγα τις τέχνες και τον πολιτισμό!
Παιδική λογοτεχνία
Το καβουράκι (2022), Μιχάλης Σιδέρης

Το καβουράκι – Μαρία Μπαριτάκη

Το καβουράκιΜια ιστορία για τη διαφορετικότητα


Έναν καιρό και μία φορά, μέσα στον χρωματιστό και ποικιλόμορφο βυθό, μία άτυχη στιγμή στέκεται αφορμή για μια περιπέτεια που θα δοκιμάσει αξίες και συναισθήματα. Η βοήθεια θα έρθει τελικά από εκεί που δεν το φανταζόντουσαν! Δύο κόσμοι κι ένα διαφορετικό και με ξεχωριστές ικανότητες πλάσμα θα συναντηθούν. Και έτσι όλοι στον βυθό θα αναθεωρήσουν για ό,τι μέχρι στιγμής πίστευαν διαφορετικό. Και το μήνυμα θα γίνει παράδειγμα ξακουστό: Είναι η φιλία μας μία αγκαλιά, που χωράει μέσα της ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης
Περιέχει CD

Παιδική λογοτεχνία, Μιχάλης Σιδέρης, 2022, 38 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μιχάλης Σιδέρης

Please wait...