Μαρία Γεωργούλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Γεωργούλη γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Βιοχημεία στην Αγγλία και υποκριτική στην Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη.
Εργάζεται σε Εταιρεία Κλινικών Μελετών και παράλληλα συνεχίζει να μένει πιστή στην ανήσυχη καλλιτεχνική της φύση, που την οδήγησε σε πολυδιάστατα μονοπάτια από το bartending ως τη συγγραφή βιβλίων και την υποκριτική. Από τα σχολικά της χρόνια φάνηκε το συγγραφικό της ταλέντο όταν ποιήματά της δημοσιεύτηκαν στην καλλιτεχνική εφημερίδα Νουμάς, με το ψευδώνυμο “Μαρία Αστέρη” και το διήγημά της Κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι έλαβε έπαινο στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό της βιβλιοθήκης Χαλκίδας. Τον Δεκέμβριο του 2009 εκδόθηκε το διήγημά της “Ο Φάρος” από τις Εκδόσεις Δωδώνη και τον Ιούνιο του 2018 το μυθιστόρημά της “Τριαντάρηδες σε Κρίση” από τις εκδόσεις Άπαρσις. Την ίδια χρονιά, συγκλονισμένη από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής που κόστισε τη ζωή σε αθώα παιδιά, γράφει το παιδικό θεατρικό έργο “Το Παιδί και το Δέντρο”, το οποίο βραβεύθηκε από την Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων, στα πλαίσια του 3ου Πανελλήνιου διαγωνισμού, στην κατηγορία “πρωτότυπο θεατρικό έργο έως 30 σελίδες”, στην τελετή απονομής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στις 17/12/ 2018. “Το παιδί και το δέντρο” είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά που έγιναν “άγγελοι” την 23η Ιουλίου του 2018.
Μυθιστορήματα
Τριαντάρηδες σε κρίση (2018), Άπαρσις

Νουβέλες
Ο φάρος (2009), Δωδώνη

Παιδικά θεατρικά έργα
Το παιδί και το δέντρο (2020), Άπαρσις

Το παιδί και το δέντρο – Μαρία Γεωργούλη
Ο ατρόμητος μαχητής ο Ιππότης Γοργοπόδης, ο πειρατής Χουκ Τζακ Μπακαλιάρος, ο πειρατής Χριστόφορος που φωτίζει σαν πυγολαμπίδα, η πριγκίπισα Φένια η Πουπουλένια που προστατεύει το κάστρο της, το πειραχτήρι αγοροκόριστο, η Ρόζα η Φασαριόζα και ο εκπληκτικός Σεφ ο Κοντοπίθαρος είναι οι μαγικοί σύμμαχοι στη μυστική αποστολή του μικρού ήρωα που ήθελε να τον φωνάζουν όλα αυτά μαζί.

Βέβαια, πρέπει να είσαι παιδί για να ζήσεις την περιπέτεια… μπορεί όμως και δέντρο.

Το βραβευμένο θεατρικό έργο της Μαρίας Γεωργούλη -ιδανικό για τις πρώτες σχολικές ηλικίες- είναι συγχρόνως μια τρυφερή ιστορία για παιδιά που με ρυθμό και χιούμορ μιλάει για τα ακριβά πράγματα στη ζωή: Για τους ανθρώπους και για τα δέντρα, για το περιβάλλον και… “όλα αυτά μαζί”. Κυρίως όμως μιλάει για αυτή την πολύτιμη–μοναδική σχέση των παιδιών με τον κόσμο.

Παιδικό θεατρικό έργο, Άπαρσις, 2020, 48 σελ.

Τριαντάρηδες σε κρίση – Μαρία Γεωργούλη
Όλοι τους αιώνιοι, ονειροπόλοι έφηβοι που γερνούν πρόωρα μέσα στην κρίση και προδίδονται από τις ίδιες τους τις φιλοδοξίες. Δεν είναι όμως έτοιμοι να παραδώσουν τα όπλα, ούτε να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους.

Θα καταφέρουν άραγε να νικήσουν τους δαίμονές τους και να απεγκλωβιστούν από μια πραγματικότητα που τους έχει ισοπεδώσει;

Μυθιστόρημα, Άπαρσις, 2018, 288 σελ.

Ο φάρος – Μαρία Γεωργούλη
Όλοι κρυβόμαστε από κάτι, το θέμα είναι να μη μένεις κρυμμένος, αλλά να ψάχνεις αυτό το μικρό φως που θα σε οδηγήσει στα όνειρά σου”. Αυτές οι λέξεις είναι το θέμα του “Φάρου” που αγγίζει έννοιες όπως φιλία, έρωτας, αγάπη, απώλεια και απουσία.
Η Μαρία, ο Γιάννης, η Χαρά, ο Γιώργος, ο Κώστας, ο Τάσος, ο Κυριάκος, ο Λίο και η Φωτεινή, είναι νέοι που σε διαφορετικές στιγμές, γίνονται ο ένας ο “Φάρος” του άλλου, μέσα από διαφορετικά είδη σχέσεων.
Μια σύντομη ιστορία που γεννήθηκε μέσα από στιγμές με αγαπημένους φίλους και στοχεύει να δώσει έναν μήνυμα δύναμης σε όλους που κάποια στιγμή στη ζωή μας περνάμε περίοδο τρικυμίας…
Το θέμα είναι λοιπόν, να βρίσκουμε τον φάρο μας και να ρισκάρουμε με αγάπη και τρέλα να ανακαλύπτουμε νέα λιμάνια χωρίς φόβο αλλά με πίστη και πάθος…

Νουβέλα, Δωδώνη, 2009, 93 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δωδώνη, Άπαρσις

Please wait...