Μαρία Κατσέλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Κατσέλου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Μένει σε μία υπέροχη παραθαλάσσια περιοχή της Αττικής στην Αρτέμιδα, που η αύρα της θάλασσας την ηρεμεί και τη γαληνεύει. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Ευθυμία.
Έχει τελειώσει βρεφονηπιοκόμος κι έχει εργασθεί σε παιδικούς σταθμούς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στο Κ.Δ.Α.Π. του δήμου της. Το «Αγάπα με, όπως σ’ αγαπώ» είναι το πρώτο της βιβλίο.
Αφηγήσεις
Αγάπα με όπως σ’ αγαπώ (2022), Ηδύφωνο

Αγάπα με όπως σ’ αγαπώ – Μαρία Κατσέλου

Αγάπα μεΠαιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος και νοητική καθυστέρηση
Παιδιά ήρωες της ζωής-γονείς ήρωες αφανείς


Ένα βιβλίο τρυφερό με μαρτυρίες γονέων που έχουν παιδιά με αυτισμό ή νοητική καθυστέρηση. Eίναι γραμμένο απλά έτσι ώστε να αγγίξει την ψυχή αυτού που θα το διαβάσει. Να γκρεμίσει τα ταμπού απέναντι στους ανθρώπους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού ή έχουν νοητική καθυστέρηση και να αλλάξει τα “αρνητικά” συναισθήματα που τρέφουν πολλοί γι` αυτούς τους ανθρώπους και να τους κατανοήσουν.

“Αγάπησέ με, μέχρι εκεί που σου επιτρέπω να με αγαπήσεις. Μην προσπαθήσεις ούτε λιγότερο, αλλά ούτε περισσότερο. Δεν μπορώ να σου εκφράσω τα συναισθήματά μου. Στο βάθος της ψυχής μου σ’ αγαπώ, αλλά κάτι το εμποδίζει να έρθει στην επιφάνεια. Ένα σ’ αγαπώ που ίσως να μη σε αγγίξει ποτέ…” Δημήτρης

Αφηγήσεις, Ηδύφωνο, 2022, 64 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ηδύφωνο