Μαρία Καββαδία

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Καββαδία γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Università degli Studi di Milano-Bicocca, ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε και σεμινάρια σκηνογραφίας και ενδυματολογίας στην Ιταλία, στην Ελλάδα και στην Αγγλία.
Εργάστηκε για περίπου μια δεκαετία στο θέατρο και στην τηλεόραση, ώσπου αποφάσισε να ασχοληθεί με την παιδική λογοτεχνία με αφορμή τα χαμόγελα των παιδιών σε κάθε ιστορία που σκαρφιζόταν και τους έλεγε.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Γρηγορούπολη (2021), Εκδόσεις Φυλάτος

Γρηγορούπολη – Μαρία Καββαδία

Γρηγορούπολη


Στη Γρηγορούπολη γίνονταν όλα πολύ γρήγορα. Οι άνθρωποι μεγάλωναν γρήγορα, περπατούσαν γρήγορα, έτρωγαν γρήγορα, δούλευαν γρήγορα. Ακόμα και ο ύπνος τους ήταν πολύ γρήγορος γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να προλάβουν! Τι ήθελαν όμως να προλάβουν;
Το μυστήριο αυτό έρχεται να λύσει ο Ευτύχιος Φον Ατάραχος, ο οποίος ως δια μαγείας προσγειώθηκε στο μεγάλο ρολόι της πόλης. Θα καταφέρει όμως να επιβιώσει ο ίδιος στους βιαστικούς ρυθμούς της μυστήριας πολιτείας; Θα γίνει αποδεκτός από τους κατοίκους της; Ποιος είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει στην εξέλιξη της ιστορίας; Η ιστορία αυτή είναι γεμάτη ανατροπές που μένει να τις ανακαλύψεις!

Εικονογράφηση: Χρύσα Γκανούδη

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2021, 76 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος