Μαρία Κοκοτάκη

Μαρία Κοκοτάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Κοκοτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, με καταγωγή από την Ιεράπετρα, όπου κι έζησε τα παιδικά της χρόνια.
Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο “Η Νεράιδα της Κρήτης”, ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, το οποίο συνέγραψε σε ηλικία μόλις 10 χρονών, και ήταν αυτό το λογοτεχνικό έργο που ανέδειξε το ταλέντο της από πολύ μικρή ηλικία μέσω ενός λογοτεχνικού διαγωνισμού. Το 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της, ένα μυθιστόρημα τόσο σύντομο και ευανάγνωστο που μπορεί να ενταχθεί και στην κατηγορία διηγημάτων, “Τα πεφταστέρια της ζωής” – ένα λογοτεχνικό έργο για τους μαχητές της ζωής που έπαψαν πλέον να πιστεύουν στον εαυτό τους.
Διηγήματα
Τα πεφταστέρια της ζωής (2016), Οσελότος
Άγγελοι σιωπής (2018), Οσελότος

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Η Νεράιδα της Κρήτης (2015), Εκδόσεις Άλλωστε

Άγγελοι σιωπής – Μαρία Κοκοτάκη

Άγγελοι σιωπής


Τέσσερις άγγελοι από τέσσερις διαφορετικές εποχές μάς διηγούνται τις ιστορίες τους. Η κάθε μια ξεχωριστή με τη δική της ομορφιά…

Η Ανθούλα μυρίζει καλοκαίρι, καλοκαίρι της Κατοχής· μέσα σε αυτή την εποχή βίωσε τον μεγάλο έρωτα, αλλά και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το δράμα, την αγωνία, την επιβίωση και έναν τραγικό θάνατο που άλλαξε τα πάντα.

Η Βιολέτα μυρίζει φθινόπωρο, ένα φθινόπωρο της ελευθερίας και της ειρήνης· η ιστορία της πλημμυρίζει από μητρική αγάπη.

Η Χρυσάνθη μυρίζει χειμώνα, έναν χειμώνα τόσο κρύο όσα και τα χτυπήματα που της έφερε η ζωή.

Η Μαργαρίτα μυρίζει άνοιξη, μια περιπετειώδη άνοιξη με πολλή δράση, ανατροπές, μυστικά και μια αγάπη αντιμέτωπη με το παρελθόν.

Τέσσερις αληθινές ιστορίες που θα κερδίσουν τις καρδιές όλων μας…

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, περιέχει ιστορικά στοιχεία και μια σύντομη τηλεφωνική συζήτηση με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Διηγήματα, Οσελότος, 2018, 160 σελ.

Τα πεφταστέρια της ζωής – Μαρία Κοκοτάκη

Τα πεφταστέρια


Είχαν μια συνηθισμένη ζωή, μέχρι που κάτι το απροσδόκητο έκανε την εμφάνισή του. Ένα βιβλίο… χωρίς αρχικά να το αντιληφθούν, άλλαξε όλη τους τη ζωή. Γνωρίστε την πιο ισχυρή μαγική σύνδεση που έχει υπάρξει ποτέ. Δυο γυναίκες που μοιράζονται το ίδιο αίμα θα γίνουν Φύλακες των Αστεριών. Προστατεύοντας τα αστέρια, η κοσμική ισορροπία επικρατεί και ο κόσμος μένει άθικτος. Μα αν οι σκοτεινές δυνάμεις τις κερδίσουν και τελικά οι δυο τους αλλάξουν πλευρά, τότε ο κόσμος όλος θα καταστραφεί από τις ίδιες τις προστάτιδές του. Θα ερωτευτούν το απαγορευμένο, θα έρθουν αντιμέτωπες με τις πιο σκοτεινές πλευρές τους, θα παλέψουν ακόμα και μεταξύ τους.
Προστατεύοντας τον κόσμο, όμως, θα γίνουν ο στόχος άπειρων σκοτεινών δυνάμεων. Όταν η μεγαλύτερη δύναμη του σκότους θα εμφανισθεί, εκείνες δεν θα είναι έτοιμες γι’ αυτήν τη μάχη. Η πιο ισχυρή μαγική σύνδεση θα διαλυθεί. Οι προστάτιδες του κόσμου θα πέσουν σαν πεφταστέρια και μαζί με αυτές θα τελειώσει η ζωή στον κόσμο. Στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την επερχόμενη συντέλεια… θρύλοι θα δημιουργηθούν, απίστευτες δυνάμεις θα ανακαλυφθούν, μυστικά θα ξεκλειδωθούν, μα όλα αυτά δεν αρκούν. Για να σώσουν τον κόσμο, η απόλυτη θυσία πρέπει να γίνει, μια πρέπει να δώσει τη ζωή της. Η απώλεια ίσως να τις κάνει δυνατότερες και η δύναμη του σκότους να χαθεί μπροστά στην ανύψωση των πεφταστεριών.

Διηγήματα, Οσελότος, 2016, 102 σελ.

Η Νεράιδα της Κρήτης – Μαρία Κοκοτάκη

Η Νεράιδα της Κρήτης


Ένα νησί στο στόχο μιας κακής, ισχυρής μάγισσας… Χιλιάδες άνθρωποι χωρίς τρόπο διαφυγής, και μόνο μια νεράιδα με θάρρος τόλμησε να τα βάλει μαζί της.
Ένα μαγικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με αγωνία, ανατροπές και πολλά μυστικά των ηρώων που σταδιακά αποκαλύπτονται στον αναγνώστη.
Ένα παραμύθι που μας θυμίζει ότι αξίζει να αγωνιζόμαστε για κάθε τι σωστό και ποτέ, μα ποτέ, να μην σταματήσουμε να προσπαθούμε και να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Άλλωστε, 2015, 56 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος, Εκδόσεις Άλλωστε