Μαρία Κούλα

Μαρία Κούλα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Κούλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο όμορφο νησί της Σάμου, επηρεασμένη από δυο κουλτούρες και νοοτροπίες, καθώς η μητέρα της είναι Δανή. Νοσηλεύτρια στο επάγγελμα και με χρόνια απασχόληση στον τομέα της αισθητικής, πλέον εργάζεται σε φαρμακείο. Το γράψιμο ανέκαθεν την εξέφραζε και την απελευθέρωνε, ένα βάλσαμο για την καρδιά και την ψυχή της. Ασκεί την τέχνη παράλληλα με την ανατροφή της κόρης της Λυδίας – Ερωφίλης.
Μυθιστορήματα
Πληρωμένοι δεσμοί (2021), Λυκόφως

Πληρωμένοι δεσμοί – Μαρία Κούλα

Πληρωμένοι δεσμοί


Παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς της, η Μελίνα γίνεται αστυνομικός και σύντομα έρχεται η ώρα της πρώτης μεγάλης υπόθεσης: Ο δύστροπος αστυνόμος Γρέβιας την καλεί να συνδράμει στην έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας μίας Δανής αρχαιολόγου στη Σκιάθο, με βασικό ύποπτο τον γιο του διοικητή του τοπικού αστυνομικού τμήματος Τιμόθεου Πάζη και της πλούσιας Ασπασίας Κατσάμπελα-Πάζη.
Στο νησί, θα γοητεύσει τη Μελίνα ο συνάδελφός της Άγγελος, ένας αστυνομικός πληγωμένος από το οικογενειακό και το ερωτικό του παρελθόν. Όμως, τόσο η σχέση της με τον Άγγελο όσο και η δολοφονία αποδεικνύονται δυσεπίλυτοι γρίφοι που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, αποκαλύπτονται μυστικά και ψέματα. Τα προσωπεία πέφτουν και οι αποκαλύψεις γίνονται χιονοστιβάδα.
Γιατί τα λάθη και τα ψέματα πληρώνονται.
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο τις ανθρώπινες σχέσεις.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2021, 416 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως