Μαρία Λεμπιδάκη-Τζιβρά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Λεμπιδάκη-Τζιβρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει με την οικογένειά της.
Από μικρή αγάπησε τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα τους μεγάλους κλασικούς συγγραφείς. Ξεκίνησε να γράφει στην ηλικία των δέκα ετών και συνέχισε να καλλιεργεί την έμφυτη κλίση της στη λογοτεχνία στην εφηβική και νεανική της ηλικία. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών της στην ψυχολογία, ασχολήθηκε με την ψυχολογική έρευνα, δημοσιεύοντας μελέτες και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολούθησε μαθήματα στη δημιουργική γραφή και τη λογοτεχνία. Έχει πλούσιο ανέκδοτο λογοτεχνικό έργο. Το 2018 βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το διήγημά της «Το στερνοπούλι». Έργα της: Άγιος Φιλάρετος – Ο άγιος της ελεημοσύνης (Ελληνοεκδοτική, υπό έκδοση), Γιακαράντα (Εκδόσεις Έαρ, υπό έκδοση). Αγαπάει το ποιοτικό λογοτεχνικό βιβλίο και πιστεύει ότι αυτό πρέπει, ανεξαρτήτως της ηλικίας στην οποία απευθύνεται, όχι μόνο να ψυχαγωγεί αλλά και να προβληματίζει, να σπέρνει την καλή ανησυχία, να προτρέπει τον αναγνώστη να εμβαθύνει στα κοινωνικά προβλήματα, να καλλιεργεί αξίες και συνειδήσεις. Ελπίζει να καταφέρει μέσα από τα έργα της να υπηρετήσει αυτόν τον σκοπό και να συνεισφέρει κατά δύναμιν στη μεγάλη λογοτεχνική παράδοση της πατρίδας μας.
Μυθιστορήματα
Silver Alert (2020), Νάμα

Silver Alert – Μαρία Λεμπιδάκη-Τζιβρά

Σε θολά μονοπάτια


Έχοντας ζήσει μια βασανισμένη ζωή δίπλα σε έναν βάναυσο σύζυγο, παρατημένη στο μικρό της διαμέρισμα όπου ζει συντροφιά με τα θραύσματα των αναμνήσεών της και με πόνο στην καρδιά για τον γιο που έφυγε κι αρνείται να δώσει σημεία ζωής, η Βαγγελιώ βρίσκει μια μέρα ξεκλείδωτη την πόρτα του σπιτιού της και χάνεται στους δρόμους της Αθήνας. Η κόρη της και ο γαμπρός της ξεκινούν μια απεγνωσμένη αναζήτηση, με τον χρόνο να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους. Όταν η αναζήτησή τους αποβαίνει άκαρπη, αποφασίζουν να εκπέμψουν Silver Alert. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν είναι καταιγιστικά και βάζουν σε δοκιμασία τη σχέση τους και την πίστη τους στον Θεό. Κι όταν μοιάζει πως έχει χαθεί κάθε ελπίδα για να επανενωθεί η οικογένειά τους, λαμβάνουν μέσα στη νύχτα ένα απροσδόκητο μήνυμα…

Το “Silver Alert – Σε θολά μονοπάτια” είναι ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα της σύγχρονης εποχής. Μέσα από τη δραματική ιστορία μιας οικογένειας που παλεύει με τα ανθρώπινα πάθη, συγκρούεται και κατακερματίζεται, αναδύονται μερικά από τα πιο βασανιστικά ζητήματα της ανθρώπινης φύσης – η μάχη με μια ανίατη ασθένεια, η απώλεια, η εγκατάλειψη και ο χωρισμός, αλλά και δύσκολα ερωτήματα γύρω από την ελπίδα, τη μετάνοια και την πίστη στον Θεό.

Μυθιστόρημα, Νάμα, 2020, 328 σελ.

Πηγές: Biblionet, ΝάμαBooks