Μαρία Λεβέντη

Μαρία Λεβέντη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Λεβέντη γεννήθηκε στην ιστορική πόλη της Ελευσίνας.
Σπούδασε στην Iατρική Σχολή του ΑΠΘ και πήρε την ειδικότητα της ψυχιάτρου από τη Β΄ Πανεπιστημιακή κλινική. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς της εκπαιδεύτηκε παράλληλα στην ψυχοφαρμακολογία αλλά και σε 13 διαφορετικούς τύπους ψυχοθεραπείας. Είναι η πρώτη γυναίκα ψυχίατρος που παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα του ΚΤΨ στην art therapy. Μελετώντας ιστορία της τέχνης, ερευνώντας και ταξιδεύοντας σε 29 χώρες του κόσμου, κατάφερε να εμβαθύνει στην αποκωδικοποίηση των παγκόσμιων αρχετυπικών συμβόλων, με στόχο την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η μέθοδος της σφαιρικής αντίληψης και τα προγράμματα Δημιουργικής Ψυχοθεραπείας είναι το επιστέγασμα των γνώσεων και της εμπειρίας της. Έχει εκδώσει δύο βιβλία αυτοβελτίωσης: “Φαντασία, η μεγάλη diva” (2013) και “Δε φταις. Δεν ήξερες.” (2018). Το “Σαν κονιάκ σαμπάνιας” (2022) είναι το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα αυτογνωσίας. Έμπνευση για το βιβλίο αυτό είναι αληθινές ιστορίες των θεραπευομένων της, ενώ στόχος του είναι ο αναγνώστης να ταυτιστεί με κάποιον ήρωα και να βρει τις πολυπόθητες απαντήσεις στα μεγάλα του ΓΙΑΤΙ.
Μυθιστορήματα
Σαν κονιάκ σαμπάνιας (2022), Floral Books – Brainfood

Δοκίμια-Μελέτες-Ψυχολογία-Συμβουλευτική
Φαντασία, η μεγάλη Diva (2013), Χρυσαλλίδα
Δε φταις. Δεν ήξερες. (2018), e-Book

Σαν κονιάκ σαμπάνιας – Μαρία Λεβέντη

Σαν κονιάκ


Ό,τι κι αν προτιμάς, ό,τι κι αν επιλέγεις, θέλω να θυμάσαι: «Με τη γεύση επιλέγεις αλλά με τη μυρωδιά επιλέγεσαι». Ιούνιος 2020. Θεσσαλονίκη. Στο ξέσπασμα της μεγάλης πανδημίας…

Η Μάρθα, η κοπέλα με τα σγουρά μαλλιά, θα ζήσει γεγονότα αναπάντεχα που θ’ αλλάξουν τη ζωή της με απροσδόκητους τρόπους μια για πάντα!
12 πρόσωπα-κλειδιά. Ένας φόνος; Ένα μεγάλο μυστικό. Ένας ανομολόγητος έρωτας.
Είναι αρκετά για να τη μεταμορφώσουν σε διάστημα 7 ημερών, από «ταπεινό χαμομηλάκι» στο πιο πολύτιμο «κονιάκ σαμπάνιας».

Το «Σαν κονιάκ σαμπάνιας», είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα αυτογνωσίας – όπως ακριβώς και η ίδια η ζωή. Όλοι οι χαρακτήρες του βιβλίου, καθώς και οι μυρωδιές και οι γεύσεις που τους πλαισιώνουν, βασίζονται στα αρχέτυπα του Carl Jung και συμβολίζουν τα βασικά ανθρώπινα κίνητρα, αξίες και προσωπικότητες που μοιράζονται οι άνθρωποι ως είδος.

Μυθιστόρημα, Floral Books – Brainfood, 2022, 336 σελ.

Φαντασία, η μεγάλη Diva – Μαρία Λεβέντη

Φαντασία


Το βιβλίο είναι ένας οδηγός για την αγάπη και την αλήθεια που ξεπερνά το χρόνο.

Μια πραγματικά πολύτιμη πνευματική εργαλειοθήκη που προορίζεται για ανθρώπους που θέλουν να ξέρουν πώς να ζήσουν μια ζωή με νόημα, πώς να βρουν ένα σύντροφο ψυχής, πώς να συναντηθούν με τον εσωτερικό τους δάσκαλο και να αγγίξουν το άπειρο!

Η ψυχίατρος και συγγραφέας Μαρία Λεβέντη ανοίγει διάπλατα ένα ανεπανάληπτο εικονικό παράθυρο για να περιηγηθεί ο αναγνώστης με ασφάλεια και σιγουριά στο λαβύρινθο του μυαλού του, κατορθώνοντας με μοναδικό τρόπο να κάνει το “δύσκολο” απλό.

Με ολοκληρωμένες πρακτικές ασκήσεις, κατανοητές οδηγίες και ζωντανά παραδείγματα το βιβλίο σε προσανατολίζει με ευκολία και ακρίβεια στο δρόμο της προσωπικής ελευθερίας.

Ψυχολογία, Συμβουλευτική, Χρυσαλλίδα, 2013, 160 σελ.

Πηγές: Biblionet, Χρυσαλλίδα, Floral Books – Brainfood