Μαρία Μαλεγιαννάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Μαλεγιαννάκη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Aσχολείται πολλά χρόνια με τη διδασκαλία των Αγγλικών. Ως τώρα έχει γράψει τη νουβέλα “Χαμένο Παρόν” (2009) και “Πελαγία” (2010) που έχουν λάβει έπαινο και τρίτο βραβείο αντίστοιχα από την ΠΕΛ. Το μυθιστόρημά της με τίτλο “Μελαγχολία” είχε λάβει το πρώτο βραβείο στο πλαίσιο του 30ου Πανελληνίου Συμποσίου Ποίησης και Πεζογραφίας (Οκτώβριος 2014) από τον Πολιτιστικό Οργανισμό “Καφενείο των Ιδεών”. Ζει με την οικογένειά της σε ένα σπίτι μέσα στα σύννεφα. Λατρεύει την τέχνη, το θέατρο και τη φύση. Η Αθήνα είναι η καλύτερή της φίλη. Όταν δεν αρθρώνει δοκίμια, στοχασμούς και ποιήματα, ζωγραφίζει με τη κόρη της μάγισσες και νεράιδες. Της αρέσει πολύ ο χορός και το ρούμι και είναι οπαδός της Dark Wave σκηνής. Κάποτε ελπίζει να μεγαλώσει.

Μελαγχολία – Μαρία Μαλεγιαννάκη
Οσμή κυνόροδου
Η Μελαγχολία δεν είναι συναίσθημα. Είναι η ανορεξία της Φαίδρας και η βουλιμία της Μυρτώς, η άγρυπνη νύχτα του Αντρέα που παθιασμένα ονειροπολεί, το λυτρωτικό ξέσπασμα της ποίησης του Ανέστη, τα παυσίλυπα της Εύας.

Μελαγχολία είναι η προδοσία που ανατρέπει τη γλυκιά ζωή του Μίλτου και στοιχειώνει τον ύπνο της Μυρσίνης. Ουρλιάζει με την όμορφη φωνή της Σειρήνας κι αποπνέει την οσμή του ώριμου καρπού της αγριοτριανταφυλλιάς, όπως ο έρωτας, η τέχνη ή ο θάνατος. Κυρίως όμως η Ζωή.

Και για αυτό, η Μελαγχολία θεραπεύεται. Με λέξεις, στίχους, πίνακες ζωγραφικής και θεατρικά μονόπρακτα, εικόνες που μεταπλάθουν την αρρώστια της ψυχής σε έργο.

Μυθιστόρημα, Βεργίνα, 2017, 290 σελ.

Μυθιστορήματα
Μελαγχολία (2017), Βεργίνα

Πηγές: BIBLIONET, Βεργίνα

52 views.