Μαρία Μαυρικάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Μαυρικάκη γεννήθηκε στο Περιστέρι από μητέρα Σαντορινιά.
Είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στης ΑΒΣΠ και μεταπτυχιακού τίτλου Master of Sciences του Οικονομικού Τμήματος του ICAMAS/MAICH. Γνωρίζει Αγγλικά, Ισπανικά και Γερμανικά. Έχει τριακονταετή εργασιακή εμπειρία στον τραπεζικό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υπηρετώντας σε θέσεις ευθύνης ως οικονομολόγος και ασκώντας διοίκηση. Μέρος της δράσης της αφορά σε προγράμματα κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης που προάγουν την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. Έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια στο ΝΠΔΔ Πράσινο Ταμείο, συμμετέχοντας εξ αρχής στην ίδρυσή του, στην οργάνωση δομών και υποδομών και την θεσμοθέτηση διαφανών διαδικασιών. Έχει όραμα να συμβάλει όσο μπορεί, ώστε να καταστεί το Νοσοκομείο της Σαντορίνης πρότυπο αποτελεσματικής λειτουργίας στον τομέα της δημόσιας υγείας στη χώρα μας. Διετέλεσε διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017. Έχει συγγράψει χρονογραφήματα, διηγήματα και μία νουβέλα. Το “Περαστικά” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Περαστικά (2019), Αίολος

Μεταφράσεις
Richard S. Sinacola, Βασική ψυχοφαρμακολογία για ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές (2008), Gotsis Εκδόσεις

Περαστικά – Μαρία Μαυρικάκη
Μία ακόμα Επιτροπή ορίζεται στη χώρα μας και συνεδριάζει τακτικά επί μήνες, με τα μέλη της να φλυαρούν και να συγκρούονται χωρίς να καταλήγουν σε κάποιο πόρισμα. Με τον ερχομό του καλοκαιριού, το έργο της Επιτροπής μεταφέρεται σ΄ ένα κυκλαδίτικο νησί όπου και δοκιμάζεται στην πράξη.
Τα ερωτικά βάσανα όσων εμπλέκονται στο εγχείρημα παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα συντεχνιακά τους. Τα μέλη της Επιτροπής μπορεί να διαφέρουν στην εικόνα, μοιάζουν όμως μέσα τους ανέλπιστα πολύ. Πονούν, ερωτεύονται και πληγώνονται με τον ίδιο τρόπο, ξεχνώντας πως όλα στη ζωή είναι περαστικά.
Δυο παράλληλες αφηγήσεις· δυο ξεχωριστές φωνές, η μία ψύχραιμη κι η άλλη παθιασμένη, αφηγούνται τα ευτράπελα των μηχανισμών της εξουσίας και της ανίκητης γραφειοκρατίας στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά και την κυρίαρχη δύναμη του έρωτα, ιδίως όταν αυτός παραμένει ανεκπλήρωτος.

Μυθιστόρημα, Αίολος, 2019, 310 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αίολος

Please wait...