Μαρία Μητσιούλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Μητσιούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα.
Η σχέση της με τη γραφή ερωτική και συνάμα αναπόφευκτη, κατάλοιπο παππούδων Μικρασιατών, με τον καλλιτεχνικό οίστρο στο αίμα τους. Στα νιάτα της σκάρωνε ποιήματα και διηγήματα. Ακόμη το κάνει! Η “Σαϊμέ Σουλτάν… η Μάγισσα”, από το βιβλίο “Οι Μάγισσες της Θεσσαλίας”, των εκδόσεων iiwrite, είναι το διήγημα που της χάρισε την πρωτιά σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό. Όπως επίσης και το “Σαλαάμ”, το οποίο διακρίθηκε με έπαινο σε αντίστοιχο διαγωνισμό και βρίσκεται σε συλλεκτική έκδοση δεκατριών διηγημάτων των εκδόσεων Γράφημα. Mία διάκριση ακόμα που της ανήκει είναι το 3ο Βραβείο για τη νουβέλα της με τίτλο “Η ωραία Ελένη”, στον διαγωνισμό “Ασημένια Σελίδα ΙΙΙ – Νουβέλα”, των εκδόσεων Μωραΐτης, μέσα από εξήντα (60) συμμετοχές. Στο συρτάρι της κατοικοεδρεύουν ακόμη πολλές σκέψεις και λέξεις, αποτυπωμένες πάνω σε χαρτιά. Στόχος της, τα ταξίδια του μυαλού μέσα από τις λέξεις. Υπηρέτρια κι εργάτρια της γραφής. Αυτοπροσδιορίζεται ως ρεαλιστική παραμυθού. Το “Ζωή… η ζωή μου” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Ζωή… η ζωή μου – Μαρία Μητσιούλη

Αισθηματικό μυθιστόρημα


Αγάπη! Τι είναι η αγάπη; Ποιος ο ορισμός της; Είναι ο ίδιος για τον κάθε άνθρωπο; Έχει την ίδια έννοια, την ίδια μορφή, το ίδιο καρδιοχτύπι; Πόσο πολύ μπορεί ν’ αγαπήσει κάποιος; Έως πού μπορεί να φτάσει;

Η Ζωή και ο Άρης, σαν δύο δορυφόροι, γυρίζουν ο ένας γύρω από τον άλλον για χρόνια. Ανταμώνουν και χωρίζουν, ξανά και ξανά, ο ένας είναι το κέντρο του κόσμου του άλλου. Μια σχέση θυελλώδης, συνάμα όμως αναγκαία όσο η αναπνοή. Ώσπου η Ζωή καταλαβαίνει πως στον χορό τους αυτόν χορεύει μόνη. Και αν για την ίδια ο Άρης είναι το κέντρο του κόσμου, εκείνος είναι τυφώνας που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, ανθρώπους, σχέσεις και συναισθήματα. Και η ζωή της Ζωής αλλάζει για πάντα.

Όταν όλα όσα πίστευε δεδομένα καταρρέουν, όλα, εκτός από τον έρωτά της για εκείνον, η Ζωή θα κλείσει τα μάτια και θα αποφασίσει… για τη ζωή της!

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 188 σελ.

Μυθιστορήματα
Ζωή… η ζωή μου (2018), Εκδόσεις Πηγή

Συλλογικά έργα
Οι μάγισσες της Θεσσαλίας (2016), Εκδόσεις iWrite.gr

Πηγές: BiblioNet, Εκδόσεις Πηγή