Μαρία Ντόβα

Μαρία Ντόβα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Ντόβα γεννήθηκε στην Πάτρα.
Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τώρα ασχολείται με τη διδασκαλία. Παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο αρχαίο θέατρο, οι οποίες την έφεραν σε επαφή με την αξία της μυθοπλασίας. Αντλώντας την έμπνευσή της από μια δύσκολη περίοδο της ζωής της, συλλαμβάνει την ιδέα του «βιολιστή και του μαγεμένου δάσους», για να διδάξει στους μικρούς -και μεγάλους- αναγνώστες ότι μπορεί η ζωή του ανθρώπου να έχει σκαμπανεβάσματα, εκείνος όμως πάντα είναι ικανός να την αλλάξει προς αυτό που θεωρεί ως το καλύτερο.
Παιδική λογοτεχνία
Ο βιολιστής και το μαγεμένο δάσος (2021), Εκδόσεις Φυλάτος

Ο βιολιστής και το μαγεμένο δάσος – Μαρία Ντόβα

Ο βιολιστής


Ένας νεαρός βιολιστής ζει στη Χώρα της Επιστήμης, όπου η τέχνη του δεν εκτιμάται. Το βιολί που έχει κληρονομήσει θεωρείται μαγικό, αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει αποδειχθεί γι’ αυτό αποφασίζει να πάρει μέρος σε ένα ταξίδι εξερεύνησης.
Το ταξίδι αυτό θα τον οδηγήσει στη Χώρα της Φαντασίας, όπου οι κάτοικοί της βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και έχουν ανάγκη από ένα θαύμα για να σωθούν.
Θα μπορέσει ο βιολιστής να απελευθερώσει τις μαγικές ικανότητες του βιολιού του; Υπάρχουν αυτές στ’ αλήθεια ή θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα που θα του αλλάξει τη μέχρι τότε φιλοσοφία;
Το μαγικό βιολί είναι μια ιστορία με πολλούς συμβολισμούς και διδάγματα για τη ζωή που θα συνεπάρει, τόσο τους μικρούς μας φίλους, όσο και τους μεγαλύτερους.

Εικονογράφηση: Αστέριος Κεραμιδάς

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2021, 28 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος