Μαρία Παναγιώτου

Ελληνες λογοτέχνες
H Μαρία Παναγιώτου κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήµιο Κρήτης και Μεταπτυχιακό στη Γνωστική κι Εκπαιδευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήµιο Κύπρου. Έχει αποκτήσει εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συµπεριφορική Ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, Επαγγελµατικής και Προσωπικής Ανάπτυξης (ΙΨΕΠΑ) στην Κύπρο. Έλαβε τέσσερα βραβεία σε διαγωνισµούς ποίησης και έπαινο σε διαγωνισµό δοκιµίων. Συνεργάζεται και αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά σε Κύπρο και Ελλάδα. Εργάζεται στον τοµέα της νεολαίας και ασκεί παράλληλα το επάγγελµα της Ψυχοθεραπεύτριας για προσωπική ανάπτυξη και θεραπεία εφήβων και ενηλίκων.
Μυθιστορήματα
Ήχος από μπλουζ (2017), Εκδόσεις Πηγή

Συλλογικά έργα
Ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας (2015), Εκδόσεις Καστανιώτη
Υπομονή θέλει (2021), Εκδόσεις Μικρός Ήρως

Μεταφράσεις
Αριστοτέλης, 385-322 π.Χ., Περί αισθήσεως και αισθητών. Περί ζώων πορείας. Περί ζώων κινήσεως. (2006), DeAgostini Hellas
Αρριανός Φλάβιος ο εκ Νικομηδείας, Αλεξάνδρου Ανάβασις (2007), DeAgostini Hellas
Αρριανός Φλάβιος ο εκ Νικομηδείας, Αλεξάνδρου Ανάβασις (2007), DeAgostini Hellas

Ήχος από μπλουζ – Μαρία Παναγιώτου
Η ζωή της έµοιαζε γεµάτη. Φιλία, αγάπη, καριέρα. Τρεις έννοιες που για την ίδια στοίχιζαν πολύ. Μόνο που θα µάθαινε την αξία τους στη συνέχεια· όταν η παιδική φιλία θα ξετύλιγε τον δικό της µίτο από µυστικά.

Η Κύπρος, η Αθήνα, η Κρήτη κι η Ιταλία αφήνουν το δικό τους στίγµα στη φιλία και τον έρωτα. Έναν έρωτα που γκρεµίζεται από τις συγκυρίες και γεννιέται µέσα από τον ήχο του µπλουζ.

Χωράνε τα µεγάλα συναισθήµατα σε κουτιά; Μπορούν οι κανόνες του καθενός ξεχωριστά να πάνε αντίθετα από επιθυµίες κι ανάγκες; Είναι η λογική τόσο δυνατή ώστε να καθορίσει το µέλλον όταν η αγάπη έχει ήδη ορίσει ένα παρελθόν;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2017, 262 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή