Μαρία Σταυροπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Σταυροπούλου είναι ένας άνθρωπος που ήρθε τυχαία σ’ αυτόν τον κόσμο κάνοντας φασαρία.
Από πολύ μικρή αφουγκραζόταν τους ανθρώπους. Αγαπούσε το σκοτάδι της ψυχής τους και τους βοηθούσε. Όλο αυτό εν τέλει έγινε επάγγελμα (κοινωνική λειτουργός). Ένα επάγγελμα που την γεμίζει με πολύτιμα δώρα και εμπειρίες. Έψαχνε, ψάχνει και θα ψάχνει ανθρώπους. Πιστοί σύντροφοι της ζωής της ήταν πάντα ένα στυλό και ένα χαρτί.
Πιστεύει ότι η ομορφιά κρύβεται μέσα μας και μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τον εαυτό μας, αρκεί να το θέλουμε.
Μυθιστορήματα
Η πολυθρόνα (2018), Λυκόφως

Διηγήματα
Ψάχνοντας ανθρώπους (2015), Λυκόφως

Η πολυθρόνα – Μαρία Σταυροπούλου
Ένας καταπιεσμένος άνθρωπος καταλήγει απάνθρωπος μόνο και μόνο από αντίδραση. Ένας άνθρωπος που κουβαλά μέσα του την καταπίεση των παιδικών του χρόνων, ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έχει νιώσει χαρά, που ποτέ δεν επέτρεψε στα συναισθήματά του να εκδηλωθούν, μεταμορφώνεται σε τέρας. Οι πληγές, οι φόβοι και τα απωθημένα χορεύουν μέσα του. Και εκείνος, για να επουλώσει τις πληγές του, κάθεται αναπαυτικά στην αγαπημένη του πολυθρόνα και ξεσπά ανελέητα στα θύματά του.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2018, 212 σελ.

Ψάχνοντας ανθρώπους – Μαρία Σταυροπούλου
Το «Ψάχνοντας ανθρώπους» αποτελεί έναν εσωτερικό μονόλογο πάνω σε υπαρξιακές ανησυχίες και ζητήματα που μας απασχολούν και δεν τολμάμε να συζητήσουμε ούτε με τον ίδιο μας τον εαυτό κάποιες φορές. Αποτελεί την κραυγή μα και τη σιωπή ενός ανθρώπου που δεν αντέχει την κοινωνία στην οποία ζει. Ως εκ τούτου αποφασίζει να κλειστεί στο κουτί του – σπίτι του – με σκοπό να καταφέρει, μέσα από εσωτερικές μάχες, να βγει αλώβητος στην κοινωνία και να ενταχθεί όσο πιο ομαλά και ανώδυνα γι’ αυτόν. Είναι ασυμβίβαστος, διαφορετικός και προσπαθεί να βρει αληθινούς ανθρώπους σε μία εποχή που το φαίνεσθαι επικρατεί του είναι. Για να το επιτύχει αυτό έρχεται αντιμέτωπος με τους φόβους του, τα απωθημένα του, τους δαίμονές του, τα σκοτάδια του, την κοινωνία. Κάνει ένα restart κατά κάποιον τρόπο και με την βοήθεια της ενδοσκόπησης προσπαθεί να βρει τον εαυτό του και τα υγιή θέλω του.

Διηγήματα, Λυκόφως, 2015, 80 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως

Please wait...