Μαρία Θεοδοσάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Θεοδοσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Κρήτη.
Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη ανθρωπιστικές επιστήμες, και σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως εκπαιδευτικός. Από το 2012, αρθρογραφεί και συνεργάζεται με τοπικές εφημερίδες της Κρήτης, καθώς και σε διαδικτυακές ιστοσελίδες. “Το κόκκινο κοχύλι”, από τις εκδόσεις Αρμός, είναι το πρώτο της βιβλίο. Μετά την έκδοσή του κρίθηκε ως άξιο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Παράλληλα, έχει διακριθεί με τρία βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ποίησης, για ποιήματα τα οποία περιέχονται στην πρώτη της ποιητική συλλογή, “Άγρια μέντα”.
Μυθιστορήματα
Το κόκκινο κοχύλι (2015), Αρμός

Ποίηση
Άγρια μέντα (2019), Αρμός

Άγρια μέντα – Μαρία Θεοδοσάκη
Μελλοντικέ ποιητή,
προικισμένε με προίκα ακριβή,
αυτή των Ελλήνων ποιητών,
γράψε απλά
κι η ποίησή σου θα γίνει διαμάντι ανεκτίμητο,
στων ποιημάτων τον ανεξευρεύνητο κόσμο.
Μελλοντικέ ποιητή,
όταν νιώθεις μονάχα να γράφεις.
Έτσι απλά.

Ποίηση, Αρμός, 2019, 54 σελ.

Το κόκκινο κοχύλι – Μαρία Θεοδοσάκη
Έρωτας – θάνατος μια ανάσα δρόμος… Κι ανάμεσά τους ο φόβος. Αλήθεια, υπάρχει άνθρωπος που να φοβάται πιο πολύ τον έρωτα από το θάνατο; Μα φυσικά! Ο Πάρης είναι ένας απ’ αυτούς. Φανατικός εργένης, αλλεργικός με τις σχέσεις που σε πνίγουν, μοναχικός και ιδιόρρυθμος.

Και ξαφνικά μπαίνει στη ζωή του η Άννα. Μια γυναίκα γεμάτη συναίσθημα και αυθορμητισμό. Μια γυναίκα θάλασσα, που άλλοτε θα τον δρόσιζε κι άλλοτε θα τον έπνιγε με τον έρωτά της. Μια γυναίκα απαγορευμένη, αφού ήταν παντρεμένη με παιδιά.

Η συνάντησή τους κι ο δυνατός έρωτας που βίωσαν, έμμελε να γίνει η αρχή για τους δυο, για μια δύσκολη προσωπική πάλη με τον εαυτό τους και τα προσωπικά τους αδιέξοδα. Ένα έρωτας που θα τους άφηνε ανεξίτηλο στίγμα “… σαν τα χαράγματα που έχουμε σκαλίσει όλοι λίγο πολύ στους φλοιούς των δέντρων, όταν ήμασταν μικροί. Χαράγματα, που ενώ με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πιο επιφανειακά, ωστόσο δεν σβήνουν ποτέ και κρατούν μνήμες…”

Μυθιστόρημα, Αρμός, 2015, 239 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Αρμός