Μαρία Βασιλειάδου

Μαρία Βασιλειάδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Βασιλειάδου είναι το πρώτο παιδί μιας Ρωμιάς της Πόλης εκ καταγωγής και ενός Σαμοθρακίτη εκ γέννησης.
Σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα της Διδακτικής. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία την οδήγησε στη συγγραφή μυθιστορημάτων με κύριο θέμα τη γυναικεία ψυχοσύνθεση και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία του χθες και του σήμερα. Εργάζεται ως μεταφράστρια και επιμελήτρια λογοτεχνικών κειμένων και στον ελεύθερο χρόνο της κάνει βιβλιοκριτικές, βιβλιοπαρουσιάσεις και αρθρογραφεί σε λογοτεχνικούς ιστότοπους. Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμη κάτοικος Κύπρου μαζί με τον σύζυγό και την κόρη της.
Μυθιστορήματα
Τζιρασόλι (2022), Εκδόσεις Έξη

Τζιρασόλι – Μαρία Βασιλειάδου

ΤζιρασόλιΟ δρόμος του ήλιου

Πόσο δύσκολα γίνονται
τα αισθήματα όταν
δεν μπορείς να ξεφύγεις
απο το παρελθόν σου;


«Έριξε το βλέμμα της στον ορίζοντα, πήρε μια βαθιά ανάσα και ένιωσε ότι τίποτα απ’ όλα αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες δεν ήταν μέρος της ζωής της».

Είναι κάποιες ιστορίες που, αν δεν τις ακούσεις από τους ίδιους τους ήρωες, νομίζεις ότι είναι αποκύημα φαντασίας, ίσως γιατί θεωρείς ότι είναι αδύνατο η ίδια η ζωή να μπερδεύει τόσο πολύ το κουβάρι για τους ανθρώπους.

Η Λένα, με οδηγό το πείσμα και το ένστικτό της, αφήνει κατά μέρος τις αμφιβολίες και τους φόβους της και εγκαταλείπει την τακτοποιημένη ζωή της. Τη στιγμή που στρέφει για τελευταία φορά το βλέμμα της στο παρελθόν, μια νέα ζωή ξεκινά για εκείνη σε ένα κτήμα γεμάτο ηλίανθους στην Τοσκάνη.

Άραγε αποφάσισε σωστά; Άγνωστη σε άγνωστο τόπο κάνοντας ένα βήμα μετέωρο, χωρίς καμία σιγουριά και καμία εμπειρία.

Ο Αντόνιο με την ορμή και το χαμόγελό του θα της δείξει το αναπάντεχο της ζωής. Η Ρενάτα, η Εναρέτα και ο Μαρτσέλο θα φωτίσουν ξανά τον δρόμο της. Ο Αμαντέο μέσα από το άγνωστο και δαιδαλώδες παρελθόν του θα ταράξει την καθημερινότητά της και θα ξυπνήσει συναισθήματα που έκρυβε βαθιά μέσα της.

Μέσα από αρώματα και γεύσεις η Λένα θα ανακαλύψει τι τους ενώνει και θα βρεθεί αντιμέτωπη με πτυχές του εαυτού της που κρατά για χρόνια πεισματικά φυλακισμένες, κοιτώντας κατάματα για πρώτη φορά τη δύναμη της αγάπης.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Έξη, 2022, 477 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Έξη

Please wait...